ROZHOVORY s Matušíkem

fm3_navr.jpgZměna ! Ty tam jsou časy, kdy jsem musel žádat o rozhovory. Byl požádán Filipem Matušem požádán, že chce abych s ním udělal rozhovor, že chce být také mediálně známý. Tak je to tu !

Tím náš projekt 720.cz postupuje do dalšího levelu. Jsme žádaní ! A my vyhovíme. Otázky jsem stvořil hned, protože Fík má co říct, ostatně posuďte sami. Čtěte, a dělejte si poznámky, neboť on hovoří jako kniha. 

Odkud jsi, kolik ti je, kolik vážíš, kde žiješ, kdo jseš ?
Jsem z Olomoucký rodák vážící okolo třistapadesátidvou kilogramů, žiji po celé republice a jsem mimo jiné vedoucí výrobního úseku, student, asistent, zahraniční obchodník, logistik, nákupčí, PR, R&D… a závodník na horském kole.

fm11_ob.jpg

A jedeme. Na kole jezdíš už fakt dlouho. Jak to tenkrát bylo ? Čí to byl nápad začít jezdit na kole? Táta ? Svazarm? Nebo jak vlastně? Přibliž mi pravěký časy…
Na kole závodím….ehm….mnóó… 18 let! Uff..začátky..to bylo něco. Jsem trialový dítě. K tátovi se dostala pozvánka na nábor do cyklotrial klubu Olomouc..na kole jsem jezdil už od dvou a půl bez těch pomocnejch koleček, takže mě tam zavezl. Jely se tam pidi závody mezi přijdouvšími a já vyhrál. Táta skočil do sklepa, svařil kolo a jezdilo se.

Trial. Takže trial.  Dokonce jsi v tom nějakej mistr, nebo co, že?  Vím to moc dobře, ale ostatní neví, takže jak to bylo?

V čechách se mi dařilo tak různě..měl jsem vždycky tak dva konkurenty na podobný úrovni. Ale v ČR jsem nezávodil rád..zvláštní tratě, rodiče rozhodčí, co nadržovali svejm dětem atd..Postupně jsme se rozjeli i do světa..tam jsem byl dvakrát druhej v závodě mistrovství světa, v CŘ myslím 5x mistr republiky. Projel jsem díky trialu a hlavně mým rodičům  celou Evropu, takže na tuhle dobu nikdy nezapomenu..

Dobře ty, teda.. Proč pak sjezd? Proč vlastně sjezd?

Jednoho dlouhýho večera na trialovým soustředění jsem zhlídnul video Chainsmoke a bylo jasno..Shaun Palmer..chtěl jsem bejt jako on..zkérovaný afektovaný dh čuně. A udělal jsem pro to maximum.  Ha. Zničil mtb, co bylo doma..žadonil a dostal nový..to postupně tunil a najednou jsem byl na závodech v Želechovicích..tam jsem uviděl ty skvělý lidi..Želechovická banda, David a Michal Červenka, Haf, Cahin…slováci… Filip Čillík, Boris Horvát, Peter Drábik, Luboš Pecho, Kaktus Banda, Vrbovští, Marcel Smyčka a Partners….chytlo mě to hrozně, tudíž jsem zahodil trialový elasťáky a využil šance od Flóry na angažmá v DH teamu..důležitej byl taky přístup rodičů, kteří mě podpořili v tom, abych opustil sport, kde jsem byl úspěšnej a šel jezdit dole kopcom.

fm5_rob.jpg

Pověz mi proč jsi po angažmá u 69tky přešel k Vlastovi ? Byl jsi juniorskej mistr ČR 3 roky po sobě, vyhrál jsi co se dalo, na svěťáku v DH elitě 32, Dual 4 flek, a ty přejdeš k Vlastovi, na takový Twister mrdky. Co se stalo ?

Jo jo. Byl jsem v celku úspěšnej. V té době jsem spolupracoval se Zdeňkem Pólem, jezdil s MM po světě a jezdilo se mi skvěle..Ale v jednu chvíli se to zastavilo. Výkonost nebyla, prachy nebyly, materiál stejnej. K tomu hospody, ženy, pívo atd…potřeboval jsem změnu. No a Tláša mi tenkrát na posledním závodu na Hostýnu nabídl možnost vytvořit něco novýho..team, kolo s vlastní geometrií atd. atd…takže jsem to riskl a šel do toho…no a jak to dopadlo, to víš sám..

známe to všichni. Pak jsi to nějak flákal, a taky na těch kolech to bylo peklo, až se tě nakonec ujal náš velkopodnikatel táta Jirka. Co to pro tebe znamenalo? Chuť do ježdění ? Motivace?

No flákal..motivace nebyla… Znáš to..dřeš na sobě, makáš v cestovce abys měl na naftu na závody a tam se ti to rozpadne kolo pod prdelí a jedeš domů jako spráskanej pes. To morálu nepřidá. Do toho jsem se zapojil do výrobního procesu ve firmě a bylo to v pasti…Rozhodl jsem se to ukončit..chtěl jsem se na ježdění vykašlat úplně..no ale znáš to..připadal jsem si jako sračka, jenom jsem na ukončení pomyslel…po rozchodu s Tlášou jsem se rozhodl zavolat třem lidem, u kterých jsem si myslel, že je možnost jezdit na kvalitním materiálu a získat zase chuť do ježdění. Byl to MaxCursor, RB a Engram..Když by nikdo z nich neměl zájem, tak končím..No a Jirka zájem měl..rodil se projekt COVE Bikes v ČR a já do něj ( doufám ) zapadl..

fm_12_husar.jpg

Myslím že ano. Jaká je podpora o Jirky? Jaká je práce pro něj ? Co máš za matroš ? A co pojedeš v roce 2008?

Spolupráce s Jirkou ( Engram s.r.o. ) je skvělá. Je pravda, že má vysoký nároky a celkově je striktní, ale aspoň víš, na čem seš..žádný neupřímný kecy nevedem. Máme za sebou první rok a myslím, že vše klaplo, jak mělo. S Jirkou jsem se dřív moc neznal, bavili jsme se párkrát na závodech, jinak nic. Takže to byl takovej testovací rok. Dostal jsem k dispozici sjezďáka Shockera, fr G-spota, materiální podporu od značek, co Engram dováží. K tomu oblečky od Sombria a férovej přístup. Koncem roku jsem začal pomáhat Engramu v zahraniční komunikaci, reklamy, web atd….takže práce a zábava v jednom.

Rok 2008 bude doufám ještě lepší, než 07. Opět budu lítat na COVE Shocker + G-spot. Za nedlouho odlítá Jirka do Vancouveru a jde se za mě prát – tovární podpora COVE..Nová je přímá  podpora od Dangerboy ( to už vybojoval ), kterej dodá komponenty. Dále je to kolo oblečení od Sombrio a civil od Meatfly, se kterýma dělám už okolo sedmi let! Boty vozím VANS, dopuju se amarantem a kéruje mě další božskej Rob a to z tattoo.cz – díky všem!!

 fm8_rob.jpg


Co je za plány v roce 2008? Na co se budeš soustředit? Co chceš objet ?

Oproti 07 chci víc do zahraničí..jednak třeba obnovit Slovensko, kam to mám kousek..taky svěťák a snad i další akce v cizině..samozřejmě 720trip a rád bych objel i pár trail spotů, pokud poskládám pevnýho Sancheze..

Super, plany našlapaný.. A co zimní příprava. A nelži mi tady že zase nebudeš nic dělat. Bude nějaká posilka? Bude z tebe dřevorubec ? Už v Poděbradech se mi zdálo že se ti tvé rosolovité břicho změnilo v pevný sval… Takže ?

Břicho už je víc než rosol a váha stoupá..To je u mě trochu ožehavý téma..nicméně znáš mě..jsem upřímnej..takže..od listopadu se snažím chodit každej čtvrtek na hodinu squashe. Nicméně ještě jsem nevyhrál ani jeden set, takže si to dokážeš představit. No a asi tři víkendy jsem strávil na pitbiku..no a toť vše. V posilovně jsem nebyl už tři roky a trénuju jenom na závodech..nemám čas kamaráde..ale začnu..asi v březnu posilka a kolo, dva měsíce mi stačí..a dřevorubec? Tak to každopádně..

Tak a co příprava tvejch kol? Víme všichni, že máš obě ruce levý (pokud teda nedrží klacky) a kola si prostě sám nepřipravíš. Kdo ti s tím pomáhá, pomáhal, bude pomáhat ?

Jo jo..jsem kololama..Kola mi poskládal Hybňoš z Engramu a přes sezónu se o mě víc než trpělivě stará Míra Křížek, kterej je opak mé osoby..technickej génius..akorát teď mám trochu stažený půlky, páč Míra porodil malýho Johnyho a nevím, jak to sním na závodech bude..ale za loňskej rok jsem neměl žádnej větší tech. problém, takže to snad zvládnu..

fm13_krupka.jpg


Jsem zvědavej :) Co cesty na závody. Jak to u tebe probíhá ? Sleduješ naše články votuň svůj dodž ? Jak je to u tebe? Kde spíš, a s kým na závody jezdíš, a tak ?

Cesty jsou boj. Z Moravy je to dálka všude.. Na závody jezdím většinou s mou trpělivou přítelkyní Terezkou a mekánikem Mírou. Loni nás hodně vozili Jáníci – fdfteam.cz, za což jim převelice děkujeme! Hlavně muffiny paní Janíkove jsou nejvíc!
Dodže sleduju..nej voňavky od Hybňoše a Medvěda..bez debat. Těším se na tvou káru..Já připravuju svou zelenou toyotku  na sezónu..má 350tis km, r.v. 97 a skoro všechno je tam původní..vejfuk atd..vše originál. Teď půjde na operaci – kuláky a ložiska. Vyklepu kastli a půjdu do interiéru, kde si udělám spinkání, takže letošek bude ve znamení campingu..dost bylo penziónů!

Správně, takhle mluv ! Tak a teď se dotkneme něčeho jiného. Když se podívám zpátky, vidím tebe, Kamila, jako dva velký talenty, který suveréně vládli poháru v dobách juniorských. Proč to dneska tak není, u mladejch kluků? V čem to je? Myslíš že sjezd ztrácí s nástupem slopestyle a dirt akcí na atraktivnosti jako adrenalinovej sport? Moc dřiny ? 

Počátek problému vidím v rodičích..je jednodušší koupit mladejm empétrosku, playstejšna, dát mu kapesný na brka, než jezdit třikrát tejdně od čtyř do sedmi na trénink, kupovat kolo, víkendy trávit na závodech..No a samozřejmě se nechce nikomu makat. Proč dřít, když stejně nikdo nevidí, jak lítáš v lese..radějc desku a skatepark a opuchlý patnáctky tam.
Slopestyle a dirt…popularitě sjezdu to pomůže. Toť můj názor. Zviditelní se mtb jako celek. Moje generace – Kamil, Paviján atd..to bylo o soutěžení mezi sebou, užívání si ježdění..když jsi šetřil na představec, tak pro to, aby se ti líp jezdilo, ne proto, abys to nahodil na D:Key a honil triko..je to trend dnešní doby, ale myslím, že se to časem změní..  

Jsem zvědav.. Byl jsi na meetingu v Poděbradech. Myslíš si že letos dojde k nějakým změnám ? Popravdě, tvůj odhad. Můžeš to rozdělit do procent?

Na 100% se něco hne. Jde o to, jakým směrem. Meeting byl dobrej nápad. Sešli jsme se a mohl sis udělat názor na to, jak se komu chce v čem angažovat.

fm9_flat.jpg

Kdybys mohl změnit jednu věc, jen jednu, základní, pro zlepšení situace kolem DH a když by jsi to vyslovil, tak by se to stalo, co by to bylo ?

Přeji si vznik Red Bull série DH závodů po celé Evropě, včetně městských DH..Tak 10 závodů v největších městech a kopcích. Reb Bull proto, že vládnou excelentní promotion, města proto, že ukážeme náš sport veřejnosti a tím je přilákáme do hor..

Staniž se, díky bohům. Co pitbike ? Vím že jsi si pořídil  a že drtíš, jak to jde, jak tě to baví, kde jezdíš, s kým ?

Pitbike skvělej. Pořídil jsem pita po Alici od Andyho..a dávám mu zabrat..ulomenej plyn, zadní blaťák, spojka pryč, řidítka ohlý….snad mě ještě chvíli povozí! Když někam vyrazím, tak s Kamilem a Dominikem..ale ne tak často, jak bych si představoval..

Jel by jsi nějaký závody, kdyby byly v okruhu bikerů, na pitu ?
Co vím, tak se něco chystá letos v Šumperku…pokud se nápad stane realitou, jedu na 100%!!

A co největší rozhoz letošní sezóny. Kde to bylo ? Zranění ?
O ničem nevím..nepadám..nějaký odřeniny..jo vlastně..zlomený řidítka v Podkonicích..300m po startu, rychlá točka na kamení..opřu se do toho a najednou křup..průlet mezi stromy a nad kolenem podlitina, která se mi do teď nevstřebala. Ortoped mi z toho vytáhl pár stříkaček krve, ale už to bylo ztuhlý, takže prý počká, až se tam udělá pakost, kterou pak odseká..už se těším..

Brrr, to mám na stehně, to je hnus ! Proč jezdíš bez chráničů ? Bráněj ti v rozletu ?

Ano. Bráněj. Ale jen pro vysvětlenou..jezdím DH cca 8 let. To je skoro 300 závodů! Z toho dva roky bez chráničů. Kdybych jezdil bez chráničů od začátku, tak jsem bych byl asi 20x mrtvej. A to myslím vážně. Těžkejch pádu jsem zažil už víc než dost. Hodně otřesů mozků, bezvědomí, vyraženejch dechů, výronu kotníků, štíplejch kostí…No a tím, že jsem se v posledních letech zklidnil, jezdím pomaleji, ale čistěji, jsem si mohl dovolit odložit chrániče, který tě jednak trochu svazujou a taky dávaj pocit nesmrtelnosti. Ale vozit se musí a to minimálně prvních pět let na DH tratích. Tímto apeluji na všechny mladý blázny..NEJSTE SAM HILL, vozte chrániče a to co nejvíc!!

Nicméně páteřák vozím skoro pořád. Dostal jsem ho od Meatfly a je super…vůbec to na sobě necítíš. Přilba je taky samozřejmosti a letos budu vozit i kolena..byl jsem donucen Bobem Brnkou..povídal, že když mě uvidí bez kolen, tak nefotí..

 fm1_janik.jpg


Dobře Bob ! Co je tvoje nejoblíbenější trať ? Co preferuješ, profil, skoky, atd ? Kde jsi letos nejlíp zaletěl ? Bylo to v korespondenci s tím, co jsi označil za nejlepší trať či nikoliv ?


PODKONICE!
K dokonalosti jim chybí jenom startovní rampa, která tam v minulosti byla a dojezd do cíle víc z kopce. Odpovídá mým vysněným parametrů trati. Start, hned palba, točka na šutrech, road gap tak 6m, dopad do levé točky, další palba..potom mini přescesťáček, zasílák tak 8m, palba a 15ti metráček..potom les, skok přes větev, kameny, utáhlý točky, písek..no boží…pro diváky vyznačený cestičky, odpadkový koše u trati, vyškolený traťoví..cíl ve vesnici u hospody..

To zní báječně.. Co triky, dirty, slopestyle akce, jak vidíš tyhle Free disciplíny ? Kdyby ti letos na kozzy style vyšlo volno, jel by jsi ?

Tak triky pro mě nee..časy suicidů jsou dávno pryč. Jedu si svoje tábely a whipy. Pokud bude čas, rád se protáhnu i na Kozzách…

Nejlepší akce za minulej rok. Jedna.

Camp ve freestyle parku na Dolní Moravě!

Proč.

Skvělá lokalita, skvělý lidi..DéeM lokálové, Saki Famílie, Čivas, Zuzka od Vítka Ludvíka.. akce, kde předáváš svoje zkušenosti, takže si připadáš užitečnej..počasí vyšlo..rum taky dobrej a ještě nám za to zaplatili! Děkuji celé DéeM!

Máš i svůj web. Věnuješ mu hodně času ? Jakou máš návštěvnost denně ? Kam a na jaký stránky chodíš, když máš čas ?

Web mám skoro rok a snad to pár lidí baví. V minulosti to bylo 1280racing.wz.cz .. to byl začátek. Potom pauza a až loni jsem udělal www.filipmat.us  . Návštěvnost je různá..v létě i 600lidí denně a pokud mi něco odlinkuješ, tak i víc..děkuji..teď je to na cca stovce..do konce února / března, plánuju novej design a i strukturu. Hlavně tak, aby to pro mě bylo jednodušší na aktualizace, protože času je málo..je to časožrout…a noci prosezený u PC jsou teď skoro nemožný, když dělám od 7 do 7…spát se musí
Co se týče dalších webů, tak sjíždím hlavně ty, co maj RSS, páč to šetří čas. Takže 720.cz, etbikez.com, mtbs.cz, kubajsz.com, charvatbros.com, fdfteam.com, engrambikes.cz, authorgang a dirtmag.co.uk .. .a offbike to je nyx.cz, nějaký auta a potom weby, co se týkaj práce – amarantu.

fm3_navr.jpg


Opět, stejně jako u rozhovoru s Katarinou, ti dám jednu otázku pro mě, na kterou ti mohu pravdivě odpovědět. Můžeš toho využít, a nebo nemusíš. Je to tvoje :

Těch mám hned několik, ale nechci moc dráždit lidi..např. kolik máš na kontě atd., to si necháme raději na jindy..
Co by mohlo bejt zajímavý….tak třeba do kolika let budeš žít v ČR, respektive tvý plány do budoucna..krám jede, nějaký peníze jsou, závazky moc nemáš…kde se vidíš za 10 let a kde budeš trávit stáří?

Čárys sayz : To je hodně zajímavá otázka, kamaráde. 

Nu, jak se říká, peníze jsou dycky až na prvním místě. Vše se to odvíjí od peněz. Pokud mi půjde byznys tak jako jde teď, tak bych chtěl ještě pár let dělat tady obchod. Časem bych ho chtěl ještě víc rozšířit, a ještě později, dejme tomu tak za 5 let, bych ho chtěl někomu předat, někomu kdo to tu převezme a bude se o to dobře starat. Pokud se někdo schopný objeví. Teď to ještě ale nejde, takže ještě počkám.

Já osobně se za 10 let vidím na cestách. Jsem občan světa, můžu žít kdekoliv, i když tady v čechách jsem vyrostl, tady budu dycky doma. Cestuju teď, cestovat, ať už s kolem, snb, surfem, padákem, nebo s čímkoli, kýmkoli, budu pořád. Potřebuju k žití prostor, a ten mi město nedává, takže co nejvíc venku v přírodě, s hlínou, vzduchem, vodou, ohněm. Taková je moje vize, a takovou vizi mám i na stáří, který si ale nepřipouštím…


A tím se dostáváme k závěru. Mohl bych se tě totiž ptát hodiny, a hodiny, a stejně bych měl na co, ale to pak uděláme třeba další článek. Takže rychlovka na závěr. Prosím krátké odpovědi.


Kdyby ses v příštím životě mohl znova narodit jako zvíře, čím by jsi chtěl být ?

Shaun Palmer – strašný prase

Preferuješ nějakou víru, náboženství, a nebo je ti nějaká nauka aspoň blízká ?

To je na dlouho. Mám rád filozofii, víra mě zajímá..ale nic nepreferuji..od každýho něco..

Nejoblíbenější film.
To nejde..je jich víc. Neumím si vybrat! Samozřejmě, že Hrubeš a Mareš jsou kamarádi do deště…a taky Ghost Dog a Dead Man od Jarmushe..Blue Velvet, seriál MASH..je toho moc..

Nejlepší den týdne.

Sobota

Největší osobnost světa.
Jesus

Máš mě rád ?

Moc

Nejlepší styl na kole v ČR.
Pracuji na sobě, abych to byl já..jinak se mi líbí  styl Martina Hoferka, Jury Plačka, Kuba Vencl, Paviján, Ivo Caska, Mihal Prokop, Háca, Datel…

Jídlo.

Tátův guláš a Terčiny bramboráky

Země kde by jsi chtěl žít.

Jižní Amerika / Kanada

Nej kniha.

Kdo chytá v žitě, J.D.Salinger

A nakonec ti dám prostor pro to, abys sdělil lidem, co je podle tebe v životě nejdůležitější. Heslo, citát, tvoje moudro.

Bojuj s tím, ty vole, bojuj s tím…

A můžeš poděkovat, jestli máš komu, a jestli máš za co.

DĚKUJI VŠEM..Rodině, Terezce, sponzorům, přátelům, známým i neznámým a nepřátelů..děkuji za vše


Já ti každopádně děkuju za rozhovor, a fotky, a varoval jsem tě – nebude to rozhovor obvyklých parametrů.  Já to chci prostě dělat jinak.
Děkuji velice, a hodně štěstí na tvé cestě.

fm_12_husar.jpg fm1_janik.jpg fm10_rob.jpg
fm11_ob.jpg fm13_krupka.jpg fm2_navr.jpg
fm3_navr.jpg fm5_rob.jpg fm6_janik.jpg
fm8_rob.jpg fm9_flat.jpg  

40 komentářů pod “ROZHOVORY s Matušíkem”

  1. Čárys

    A kdo chce vedět víc, ať se podívá na http://filipmat.us/

  2. tomaass

    měl jsem tvoji fotku nad postelí, musel jsem to říct ach.. (jo a maňas mu teda šuká tu ségru jo?)

  3. hýbňoš

    je boží!!

  4. kuba

    super rozhovor!!!

  5. Horac

    Jedině Fíííík:-) Good rozhovor. Jen víc takových k nám lidem:-D

  6. nitro

    šupa

  7. DD

    vynechals z webu PB – koncis :-)

  8. Buba

    mooc super…jsi superstar!

  9. filipmat.us

    Díky všem za kladný ohlasy
    DD: nabouchejte PB a TBB tak, ať má RSS a opět je budu navštěvovat častějc a ne jednou měsíčně.. ;-)
    tomaass: měl? a už nemáš? to teda smutním..hele s emotomkem a ségrou to zase tak horký nebude..ale nějaký secret fotky mám..má někdo zájem?

  10. TomKa

    Rozhovor ve stylu…

  11. The Skreth

    to Filip: dej je na svůj web. Zájem mají všichni :-D
    PS.: já mám taky RSS :-(

  12. u6e

    nejbožejší!!

  13. Éro

    ….Fíčku každé ráno se modlím v Cove chrámu před tvojí fotkou… :D

  14. coolo

    snad nejhodobozovesjsi rozhovor…

  15. Tůra

    Je vidět,že to má Fík v hlavě hodně srovnaný…Super rozhovor!

  16. DD

    fik-nejsem programator-na rss seru, jde o obsah. – secret fotky sem, hned…a uz nebudou secret :-)

  17. beastie

    a sakra! nedavno jsem se rozohodoval jestli dat vice casu skatu nebo biku a vyhral skate a carys tady da tokovy rozhovor:) a jsem zase na pochybach:(
    hodne se mi libi “radějc desku a skatepark a opuchlý patnáctky tam” hehe

  18. Radek - etbikez.com

    Boží!

  19. xCiNx

    souhlas tohle je pan jezdec ! preju vse nej do sezony 08 ! at ti to vyjde !

  20. Junior

    ok…co je to RSS a můžu se bavit dál…něčemu na kompech rozumim, ale věci týkající se chodu webu prostě překážka přez kterou nejde vlak

  21. filipmat.us

    Junior: A víš, co znamená UTFG ;-)? Use the fucking google.. RSS..tak třeba http://cs.wikipedia.org/wiki/RSS …:-)
    Éro: Ano! Děkuji! Dává mi to sílu!!
    Beastie: Kolo vs Skate? Tak u DD bych to chápal, ale jinak to je přece jasný, čemu je třeba se věnovat..
    Theskreth: Ale aktualizuješ ještě míň, jak já ;-)

  22. u6e

    Čárys: tu anketu sis mohl nechat na jindy, každýmu dojde, kde jsi vzal inspiraci – jak tě napadla otázka, když tu má rozhovor zrovna fík =D

  23. Bicykolar

    Ten nyx chválim :-)

  24. DD

    jako ja bych volil jednoznacne sk8 – uz kvuli opuchlejm 15tkam, jenze na sk8 nejdou sazet ztuhlexy

  25. tomaass

    fík: musel jsem Tě sundat, protože jak jsem ten plakát líbal vždycky před spaním, tak už jsi byl v obličeji vydřenej až na zeď.. jinak fotky pošli, to je jasný, že to chci vidět (chci vidět tvojí ségru né tomka)

    DD: je vidět, že skejtu dáváš málo, ja na něm sázím jeden stuhlex za druhym, jinek trick neumim

  26. Schwara

    pěkný! technickej dotaz: proboha, co je to prosimtě za whipozlo na předposlední fotce?! (fm8_rob)

  27. filipmat.us

    Mnoo..toť takovej lehkej náznak whipu ;-) .. ale pokazil jsem to špatným výběrem oblečení..možná se mi podaří vydolovat od Roba i sekačku…

  28. Junior

    ta předposlední fotka mi příjde jako trošku mortál…to se dá i ustát?

  29. ice

    2filip matus: jakej nick mas na nyxu? btw mam doma tvuj plakat jeste z dob Spešlu ;-)

  30. beastie

    to filipmat.us: tak kvuli tobe teda zacnu preferovat bike, hehe, doufam ze aspon pokecame, az se nekdy mozna potkame:) jinak velky repekt tobe!

  31. Vlastík

    Doufám že mi někdo odpoví. Jak uvádí v otázce “Kdo má dobrý styl” Ivoše Casku, tak bych se chtěl zeptat jestli vůbec jezdí…slyšel jsem že s tim seknul..díky za odpověď

  32. cube

    pro mě nejvíc MS Kaprun,no control jízda..

  33. filipmat.us

    Junior:ale jó..nevystoupil jsem myslím ani jednou
    ice: mnoom to si nechám pro sebe, jo?
    beastie: tak mluv! kolo všem a pořád! hlavně vejš a dál a dál a vejš
    Vlastík: tak Ivo je loni ve Špindlu a dařilo se mu dost! Jinak je tuším v armádě a lítá někde na vysočině..
    cube: uff, to jsou vzpomínky..vykloubenej palec, natapovanej tak, že jakmile jsem sundal prst z páky, už jsem ho tam nedal..takže čistě na přední brzdu..a bolelo to..

  34. cube

    mám to někde na videu,akorát ten konec už nebyl vidět přes lidi,zkusím to nějak dostat do pc a poslat ti to.. tenkrát si jel myslím skoro první v dospělejch a hrozná vražda :)

  35. Vlastík

    filipmat.us:díky za odpověď :) Jinak mě to zajímá proto, že je to můj soused….vim, že dřív lítal jako blázen a pak něco řikal, že s tim končí…a jak tak koukám, tak asi ne :)

  36. vita_dbs

    nejlepší fíkovi předjíždečky v rokytnici tim vnitřkem v esíčku a podjet…na to nezapomenu:D:D

  37. eMTy

    ta první fotka je boží, jsi velký fešák! to palmerovo video chainsmoke mám někde doma na vhs ve strašný kvalitě, ale pořád je moje nejoblíbenější, ten kluk je pro mě mě bůh…
    a s tvou sestrou…je prostě milá!

  38. Ondra

    Casik je na letisti v Caslavi.Ale myslim ze na eru nelita urcite.

  39. filipmat.us

    eMTy: je to bůh..o tom žádná..pokusím se to sehnat v kvalitě na DVD..ti pak dám vědět.. ;-) … a k mojí sestře..mno jak na koho.. :-)
    Ondra: Já to myslel obrazně..

  40. Čárys

    Teď jsem se konečně dostal k tomu, abych si přečetl tenhle článek a kommenty… A fakt boží. Děkuji ještě jednou, za čas kterej jsi strávil u psaní, a fotky.

    Zase brzy čauves !

Komentář: