Horsefeathers team ve Francii

_125.jpgAsi jste už zaregistrovali (a nebo ne) že část HF teamu byla ve Francii na závodech ve slopestylu. A máme tu exclusiv matroš od Havroše, Kuby, a eMTýho!

Na přelomu dubna a května se v jihofrancouzském městě Monpellier v jižní Francii konal velký festival extrémních sportů s názvem Fiat FISE. Mimo bmx, inline či wakeboardu tu byl k vidění i  MTB slopestyle. Právě na něj se vypravila část HF party ve složení já (eMTý), Klauzik a nová posila Tomáš „Leader“ Zejda. Jako dokumentaristé se zúčastnili Kuba Vlček jako fotograf  a Lucasow jako kameraman.

_47.jpg

Vyráželi jsme v úterý, cestou jsme stihli zlikvidovat HF transpíka, ventil prostě u Karlsruhe nevydržel nasazené tempo…takže nezbývalo, než povolat taťku Klauze a ten s námi strávil pěknou dovolenou. Bydleli jsme v prima bungalovu na pláži v městečku Palavas les Flots, vzdáleném 10 minut od Montpellier. Závod se jel v centru, u řeky, všude mraky lidí, spousta známejch slavnejch rajdrů.

chci toho fiata !!! 

_117.jpg

Normálka jsem viděl třeba Chase Hawka, Dherse nebo Whittona! Ten se dokonce přišel podívat, jak trénujem slopestyle, stojí za mnou, čumí a najednou tam Leader posadil beko mezi kozy. Whitton se zatvářil naprosto zděšeně a řek něco jako „Ou šiiit!“  a rychle odjel. To jsem se pobavil moc, hehehe.

Jinak závody prima, trať byly většinou dřevěné překážky, pár dropů, hodně zábavná byla vlna přes řeku, takový dřevěný trailsy, tři za sebou. Pak jeden dirt, lávková sekce a nakonec kulatý vólo.

_125.jpg

Amatérská kategorie, kterou jsme jeli, byla našláplá frantíkama, tak jsme jim ukázali, zač je toho HF, Leader vyhrál, Klauzik druhej. Holt se chtěli předvést před černoškama…Jinak frantícii jsou hrozně kamarádští, ředitel závodu Olivier mi pomohl s vyřízením ubytka a ostatních potřebných věcí a další lokálové nám pomohli s nalezením spotů nebo poskytli kontakty na stavitele.

_153.jpg

Po závodech jsme se věnovali focení a zbytek výletu strávili na trailsech, nejlepší na světě, to jsem neviděl. Navštívili jsme tři lokace, Le Cres, Grabels a poslední den jsme se přesunuli k Marseille do Peynier. Přál bych vám to vidět, třeba Grabels je totál úlet, snad sto skoků, samý tráňa, zábavný lajny, super prostředí. V Peynier je zase velká lajna prostě VELKÁ a technická lajna zase ultra technická… 

_3_1.jpg

Je zbytečný tu do detailů popisovat všechny spoty, tohle se prostě musí jezdit, slova tu nemaj správnej efekt…radši koukněte na fotky, ty napoví víc.
Jinak v dalším číslo dirtbikeru vyjde obsáhlý report se spoustou dalších fotek, pár vět a video se snad brzo objeví taky na www.horsefeathers.cz .

HF patří velké díky za podporu výletu a taťkovi Klauzovi za to, jak pohotově nás vytáhnul z maléru!

A já se jdu učit francouzsky, protože vim, kde chci žít…

_103.jpg _117.jpg _125.jpg
_138.jpg _147.jpg _153.jpg
_160.jpg _191.jpg
_3.jpg _3_1.jpg _4.jpg
_47.jpg _57.jpg _85.jpg
_88.jpg    

15 komentářů pod “Horsefeathers team ve Francii”

  1. Čárys

    Nejvíc nejlepší fotky, Kuba je bůh, a klucí – co dodat. Respect !

  2. Los tomanos

    Nadherný fota…

  3. milhaus

    pěkný, a ty trailsy…

  4. Hubajz

    Za jedna!!

  5. Klauz

    Oooo ano děkujeme strejdo Hawroši, byl to opravdu príma vejlet. Jinak eMTý mám výhodu, anička Fráninu celkem válí, takže já to mám jasný…

  6. brody

    Když jsou na fotky takovýdle podmínky tak není co řešit.. fajnový

  7. eMTy

    klauz: já tam žádnou češku tahat nebudu, já si radši najdu nějakou holku tam. s bytem. zahradou plnou trailsů. sklepem plnym vína. chatou u moře. a peugeotem…

  8. HonzaKrepelka

    ano ano přesně tak emty :D na co sebou tahat češky ( ikdyž jsou nejvíc príma) když můžeš mít francouzku s barákem a trailsama

  9. tomaass

    eMTy: tak jo, já budu zase bydlet, nekde kousek vejs v horach a budem to kombinovat :-)

  10. Petr Votava

    Pěkně jste to těm frantíkům nandali. Dobrá práce a super fotečky.

  11. Kubik

    dobra prace .. jen tak dal .. a leader se teda ukazuje muhaha dobre on :D

  12. el kloko

    eMTy: takový choděj s bohatýma.

  13. eMTy

    el kloko: bohatýma duchem…

  14. Martin sasek

    lado si krutej mazec

  15. OlegUfaev

    Hallo.
    Ich mochte mit Ihrer Website 720.cz Links tauschen

Komentář: