eMTýho “odpružené” kolo – test.

5-070.jpgNe, Maňasi Tomku, už si se radoval, že tomu unikneš – ale neunikneš. Dámy a pánové, přichází odhalení Maňasovo krásného fulla. Nejvíc nejzlejší recenze uvnitř. Muhahaááá.

Je mě jasný, že jsi Maňasi Tomku, že jsi rád, že jsem tě vynechal. Leč tak to není, a teď přichází samostatnej článek jen a jen pro tebe :) Muhahaááá.

eMTý, známý pražský deflorer, si dámy a pánové, totiž přivezl novýho celoodpruženýho speciála Dirt parade. No teda, a to je něco, to vám povím. Tak já vám to povím.

Především, je všeobecně známo, že DP pevňák je dlouhej jak autobus. Na DH možná OK, ale na dirt ne až tak ideél, a štreetu nemluvě. No tak po dvou letech Maňasovo naléhání aby ho na tajvanu zkrátili, byl jeho nářek konečně vyslyšen. Bohužel číňan zkrátil ono celopéro, je to popleta. Takže jak si můžete povšimnout i ve všech reklamách v časopisech, je to pořád na zadním – ono to totiž díky ultrakrátký zadní stavbě jinak ani nejde.

ukradeno ze stránek dirtparády… 

 untitled-2.jpg  manasznova1.jpg

Dál se Číňan činil s šířkou zadní stavby. Kolo, i při použití 2,1 gumy prostě neprojde rámem, a to nejen do stran, ale ani NAHORU.

5-070.jpg

Maňas je díky tomuto drobnému nedostatku jedinej opravdovej MX rider v závodech, neboť jeho "celobrko" vydává super zvuky „vrrrrrn, rrrrrnnnn, RRRRMMM“ jak se guma dře na vejšku a do stran o stavbu až si myslíš, že tam má někde schovanou dvácu. Nejvíc je samozřejmě, když si eMTý pod vlivem těhle libých zvuků vzpomene na svá mladá léta, a někde to v zatáčce zmotocrossí. To se pak ozve jedno dlouhé "VRRRRRRRRRNNNNN !!" jasně dokládající fakt, že ani boční tuhostí tento exkluzivní kousek z dílny číňana zrovna neoplývá.

5-071.jpg

Kapitolou samo pro sebe by mohlo bejt pružení, a jeho chod. Nicméně o něm se rozepisovat nebudu, protože….pružení má pružit, a tohle nedělá nic. Tak to vynecháme. Snad jen že by možná bylo záhodno vyzkoušet nějaký měkčí materiál, třeba hliníkový jekl, a dát ho místo tlumiče. Chod by se podle mě zjemnil. Každopádně pružení vzadu funkčně koresponduje s libovým chodem vidlice RST.  Je vidět, že to umí naladit !

5-074.jpg

No nic, můžeme namítnout, že kolo je určené na lehké enduro, a že eMTý kolo jen testuje, co vydrží. Dobrá. Tím se tedy dostáváme k "lehčímu enduru". Já si spíš myslím, že je to těžší enduro, skoro bych se nebál říct, enduro těžký jako kráva, něco jako Yamaha 600 T 98 – asi takový. Celé kolo je s váhou menšího tanku vhodné tak max na tréningy fyzičky a nebo lesní modeling – jinak mi smysl trochu uniká.

untitled-4.jpg

Možná snad…co je pěkný…design ? Ach ano, design. Číňan je prostě machr. Kolo nastříkal do race černé barvy, opatřil sem tam bílým kouskem, a to všechno rozsekal a podtrhl – a teď nekecám – modrým nápisem „MADE IN EU“ !!! A to je pecka, kterou bych se s tím bezesporu suprovým kouskem chtěl rozloučit.

5-073.jpg

Ještě drobná polemika na závěr. Trošku by mě zajímalo, proč tohle kolo jde do prodeje, když je to evidentně naprosto zmrvený a nefunkční kousek. Samozřejmě, zákazníci jsou mutanti, je to na prodavačově výřečnosti, a nasazení silničního pláště a pak se to prodat asi dá – v případě, že kupující je nějakým lehkým způsobem retardovaný nebo aspoň slepý. Myslím, že to snačku DP, která se díky levným HTčkám dostala do celkem slušné obliby mezi začínajícími dirtbikery, může tak maximálně poškodit.

5-077.jpg

Tomek si nicméně kolo hájí, a chválí, a je šťasten, že ho může jezdit a stále naivně pevně věří, že se mouchy podaří odstranit a z tohoto lesního dirťáku se s prodejní cenou 20k stane hit letošního léta.  Držím palce ! 

Seznam prodejců, kteří podlehli tlaku ze strany dovozce, vám raději nenapíšu.

Držte si kloubouky, Číňan jede z kopce ! 

snimek-427.jpg

68 komentářů pod “eMTýho “odpružené” kolo – test.”

  1. carlos nejdek

    Peklo nevetsi ,to je nejvic nejzlejsi recenze vsech dob ,skoro jako supermef. Respekt

  2. T.H.O.mas

    Tak tomu se říká reklama :-D

  3. maverick82

    ajajajaj

  4. Zvolouš

    :-))) tak tohle na mě bylo po ránu mnoho….málem sem spadnul smíchy pod stůl, i když podobnou kvalitku sem od DP čekal(co bys taky chtěl když Dopravní Podnik začne stavět bajky že jo) jinak Čárys měl by ses živit psaním recenzí, tahle je exkluzivní a eMTý z ní bude mít zajisté radost.

  5. Tůra

    Tak to je nejvic recenze,ta guma neni malo.Ale zase na druhou stranu MT na Čínanovi jede kudlu,tak jestli to vydrzi,tak proc ne.Kdo umi, tak umi na vsem… btw:Nema tam bejt ,,Kolo, i při použití 2,1 gumy prostě neprojde ráfkem”spis ramem?nejak mi to nedava smysl:)

  6. Los tomanos

    Ta guma je moc…

  7. Jr.

    tůra…toe chyba no…
    jinak-myslim že pan rákos se opravdu snažil…akorát,jak je dobře známo, jsou tyhle asijští technologičtí odborníci přepracovaní…tady je to docela znát…

  8. Jr.

    navíc, jak v mezáku pravil sám MT…darovanému koni na zadní stavbu nekoukej…tak..dostat to zadarmo..tak se klidně trápim s 1,5 gumou…tak

  9. Manas

    Tak tohle me nejvic dostalo, obzvlast pasaz s pneuskou :-)

  10. tomaass

    Čárys: ale na chodícím RB za hodně peněz, jsi těžký motorce za pár kaček naložil jenom jednu vteřinu v meziboří :-), jinak moc pěkná recenze, možná jedem o víkendu na Ještěd, Tomek volal a říká: “pojedem někam na fůůůla” :-), myslim, ze z nej ma radost

  11. The Skreth

    nejlepší je ta modlingová fotka tomka, jak se o to opírá:-D

  12. The Skreth

    tomaass: nejlepší hláška :-D ted už fakt ležím pod stolem…

  13. MaVeRiCk

    to chci a chci i manase tomka

  14. FS Switch (Brno MX)

    náhdou, ve čtrnáctce na 24 to může být dobrá pičovina na sloopestyle

  15. kuba

    chudák maňas…..:)))))))))))

  16. MaVeRiCk

    prej slopestile:D ejden nevracenej whip a si v pici!

  17. maverick82

    2 MaVeRiCk: myslím, že sám bys mohl vyprávět, že nevrácenej whip zavaří i jiným rámům renomovaných značek… :)

  18. Bc. El Kloko

    Boží recenze, fakt jsem se nasmála :-D

  19. eMTy

    díky, jsem rád, že se o moje kolo tolik zajímáte:-))) číňani si prostě koupili jedno RB, výrazně ho vylepšili, aby třeba i po letech vývoje nepraskala zadní stavba, nebo nechodila do sedlové trubky a vidlice prošla pod rámem, pak se mrkli taky na spešly, předělali jejich FSR, aby aspoň trochu chodil a nepraskaly vahadla, určitě koukli taky na kola od franty, ty se jim hodně líbily, ale nechtěli vyrobit tank, takže použili jen výztuhu pod krkem, na norky mrkli jen kvuli barvám, ale barvoslepýho návrháře prej na rozdíl od nich nezaměstnaj, no a intensy, santy a podobný jebky přeskočili úplně, protože kolo za cenu auta umí udělat každej, ale potencionální trh je malej. a tak vznikl DISIDENT!

  20. 100klada

    ….ja mu ten problem s plastem vyresil ;))))

  21. horal

    taky sem si řikal, že to sou ty rámy z asie za pár korun. za kolik se to dá koupit bez tlumiče, za 5-7kkč? dodržuje se záruka?

  22. mahony

    to je zlo! bezva recenze! každý výrobce zaměstná tak skvělého recenzenta .)

  23. maverick82

    eMTy: krásná řeč trenére ;)

  24. milhaus

    aspon nezanevře uplně na HT :)

  25. tomaass

    eMTy je bojovnik, bran se, bran kamarade :-)

  26. horal

    jinak koukám, že čárys bude za chvilku slavnej jak radek hulán :D

  27. FunThomas

    Nepsalo se tady už několikrát v článku něco o tom, aby se míň řešilo kdo na čem a spíš se jezdilo? Pro kluka, kterej nevydělává a nemá ani bohatýho fotra je tohle celkem alternativa ikdyž já osobně bych si ho teda nekoupil!

  28. Čárys

    4: tomaass : dobrej pokus, ale já byl rozlámanej z toho pádu, tak jsem jel opatrně – a taky ta trať byla spíš hravá – a samo, Tomek umí.

    Kolo je šit, za tím si stojím.

  29. fousmen

    muhahááá :D víc takových testu.. :D

    FunThomas: asi jsi uplne nepochopil clanek :-)

  30. Čárys

    4: Fun Thomas : Jaká alternativa , Jak vyhodil 20K za píčovinu ? To je věru dobrá alternativa pro kluka co nevydělává…

  31. Petr Heinik

    To eMTy – Hezky pekne :).
    PS: Nasel jsem par Michelinu 2.2, v uprave DP, kdybys mel zajem :).

  32. Slim

    nechci nic rikat ale na taiwanu nejsou cinani. Sice lze namitnout, ze kdo to ma poznat jestli je to cinan nebo taiwanec avsak pozor pozor rozdili v nich sou jen mi to nepozname. Stejne tak jako mi pro ne vypadame jak uplacany ze stejny hliny. Nebudu ale kverulovat radsi.

  33. tomaass

    horal: hodně dobře ty :-D ale čárys ještě nemá nejlepší židli a nejlepší klávesnici :-D :-D :-D

  34. 100klada

    Hejnas: Ja mam zajem :D

  35. Čárys

    4: Slim : budeme jim tedy říkat asiaté, souhlasíš ?

  36. prasoj

    čarys tomu zase dal jsem malem prekous klavesnici smichy nebudu rikat o rozlitem kafy v kline :d

  37. Radek / etbikez.com

    100kláda: Dát tam plášť v DP úpravě (=sjetej), aby se vešel, neni řešení :o)

  38. hýbňoš

    Slim: co ty víš jestly to dělaj v číně nebo na thaiwanu, ale určitě to bude jedna z těch továren kde dopoledne dělaj kola, odpoledne plyšový medvědy a přez noc sandále

  39. The Skreth

    to Slim: sakra a já měl dojem že na Taiwanu je Čínská republika. Kdo my to vysvětlí?

  40. Manas

    Mam doma naky plaste z XCecka, kdybys chtel :-)))

  41. Manas

    2 Hybnos: nezapomen ze pri snidani montujou televize a DVDecka …

  42. kotleta

    TY KRAAAVO !!! anti reklama jak svine,to v DP budou nadseny.prej mouchy to jsou spis masarky:-) nejde zadni kolo vyresit 24 kolem? made in EU me taky pobavilo:-))))

  43. Větvička

    To je jen chyba vycentrovani, jak je z prvni fotky zadni stavby patrne, mas na prave strane jeste 3mm mista.

  44. Kaya

    No takovýhle rytí do produkce z dálného východu (prdele) jsem na webu ještě necheckoval. :-) S tím EU docela srnada hlavně když ten vergl taiwanskej nastříkají v Čechách. Docela bych chtěl vědět důvod proč je za takový chcaní na nohu nezavřou na 100let.

  45. eMTy

    PH: ano, velmi rád, ale jen pokud nejsou moc zubatý, hehe
    ostatní odborníci: uznám, že některý věci jako třeba úzká zadní stavba nejsou úplně v pořádku, dá se to ale řešit užší gumou.
    s tou váhou to zas tak horký neni, muj sjezdovej pevňák byl těžší.
    k vlastnostem – kdo z vás na tom jel? zatim jsem jedinej, kdo to může soudit a mě to na tom baví jaxvině. a to je podstatný.
    a s tou samolepkou EU: rám je vařený někde na taiwanu. díly dopraveny do budějovic a tam složeno kolo. takže o tomhle by se taky dalo polemizovat…
    no a na závěr bych dodal, že budu rád, až mi teda někde v lese ukážete, že ty vaše kola, za jejichž cenu já mám auto, umí víc, než muj milej disidentek, muhehehehe

  46. kiciN

    dobře emty

  47. Schwara

    Musim se kola trochu zastat, jedno sem postavil Veronice a můžu říct, že sem se se slušnějšíma komponentama xc dostal na váhu pod 13kg. Rám rozhodně těžkej neni(to bude spíš Maňasovo hi-techset upem). Odpružení pracuje na systému FSR(jako spešl, norco…) nehoupe to při šlapání a při správným natlakování to i dobře žehlí a v režimu xc a enduro nechodí do dorazů. Tlumič od Rock Shox funguje jak má a dosahuje daleko lepších kvalit něž třeba Roco, krerý se sériově montuje na Konu Stynky(tam točíš regulací odskoku a neděje se nic). Jinak geometrie je v poho, 15 je fakt krátká, ale na malou holku(kluka )supr, normálním lidem doporučuju 17″ nebo 19″. Průchodnost zadní stavby je docela průser, ale běžná 2,1 tam vleze v poho(třeba maxxis 2,1 s velkou rezervou). Když to shrnu, tak za tu cenu se daj dost přimhouřit voči a je tam dobrej tlumič. Freeride to ale rozhodně neni. Verči bike tady: http://www.frbikes.cz/images/galery/1435.jpg

  48. Luk-ass

    Hned manasovi skazite vsechnu radost chudak malej:(

  49. Schwara

    Ještě doplnění mluvil jsem o rámu(7,5t i s tlumakem) ne o komplet kole. Tam by se mušek našlo asi víc.(kombinace těžký, necitlivý, nepevný vidle s malým zdvihem, dobrejch brzd, těžkejch kol a osy na čtyřhranu neni ideál ani na xc, ani na fr anobž dirt).

  50. ice

    ze to je 4cep keste neznamenas ze to oplýva patentem fsr, spis mi to prijde jako giant nrs. verci bajk je peknej, povedenej!

  51. Slim

    Čárys: no asiate uz zni lip, proste to kluci strelili od oka a trosku jim to ujelo :)

  52. 100klada

    Schwara, neverim ze to ma 13 kg! Kralik ma vyladeny Fluida s foxkou, o tridu lepsi XC veci atd.. a ma to nad 14 kg. Malinko sis zaprehanel ne :))))

  53. Mára

    FSR :-D ale jo manasoi to sttačí ten je na pevný zvyklej ale je vidět že v XC úpravě mu to sluší mnohem víc hehe

  54. TOMEK (jiný než hlavní hrdina tohoto článku)

    Myslím, že nezaleží na tom, co sedláte. Nýbrž záleží na tom, co umíte:D

  55. Schwara

    To Mára a ice: FSR je patent platnej jen v severní amarice. Mám na krámě norco fluid 3 a fluid LT a nevidim proti DP jedinej rozdil v zavěšení… 100klada: fluid 3(nic extra výbava) ma 14,3. Verča, RS pilot SL, bontrager xc kola na 28 dratech, roox xc kliky na octanlink, předek véčko, zadek mechanika hayes, neříkám, že jsou to skvělý díly, ale jsou lehký. Určitě je to minimálně víc než kilo lehčí než ten norek. Jinak samozdřejmě i obyčejnej fluid je pořád ještě o hodně víc freeride, než to DP.

  56. The Skreth

    jj fluida jsem viděl hodně poladěnýho na freeride a lehčí sjezd..

  57. ice

    tagze vsechny 4cepy s horst linkem jsou fsr? zajimave!;-)

  58. ddd - andy

    eMty jezdi na prckovi dirty, takze mu vsecko co se hejbe pripada jak bezednej full.. :-D

  59. Páník

    to uchyceni kyvky do zadni stavby je hodne papirovy:)

  60. Spon

    ty kravo ta gum narvane vzadu…….lol EmTy asi nevi jak dopadl jeden typek na podzimnim RB campu kdyz mu guma prbrousila ram natolik ze mu to uprostred krusnyhc hor prasklo……

  61. Jiřina

    ty vole eMT hodne dobre jako: ,,číňani si prostě koupili jedno RB, výrazně ho vylepšili, aby třeba i po letech vývoje nepraskala zadní stavba, nebo nechodila do sedlové trubky a vidlice prošla pod rámem,, docela trefne hehe:-)

  62. Kubik

    Mno do asiatu bych se jako moc nenavazel… radeji jim rikejte sikmooci .. a jinak ke kolu.. v realu jsem to nevidel (zatim) takze nemuzu soudit ale docela by me ta 2,1 v zadu srala :D

  63. kome

    4ICE: Ne kazdej 4cep ,ale zrovna tenhle jo

  64. Peaters

    ty krávo recence jako fík když jsem to čet tak jsme se u toho málem pochcal…asi nejzlejší recenze na 720…..:D:Dmuhahaaaa..respekt pánové

  65. jozef

    dobry den,chcel by som cvas poziadat o radu.je tento bike vhodny pre nenarocneho jazdca? … a este ci nevrze ked pruzi :D

  66. vacul_tm

    voni mozna cinani zapomeli dodat 24palcova kola pak by to mozna slo

  67. Jenkys

    Zdarec jak dlouho ten rám jezdíš nebo si jezdil?? Vydržel ti?? Mám ho doma na skříni taky ho hodlám ustrojit do DH kabátku.

  68. novas

    je to lehký freeride.tento ram jsem jezdil a snesl dost. pro holky,nebo do 15 let ideal-za malo peněz hodně music. až na ty umělý věcičky v kyvce

Komentář: