Test – Andyho novej Marin

img_2129.jpgHeja! Taxem si na letošek vymyslel nový kolo. Marin se to jmenuje a konečně to má vzadu péro! Dost bylo HT se zadní brzdou, zjistil jsem totiž, že b-f-t-w točit nikdy nebudu.


Slovo dalo slovo a můj spolužák Michal, co sem Mariny do delší odmlce zase začal vozit, nastavil cenu přitažlivou. Přiznám se na začátku sezóny jsem fakt váhal, zase Norco? Pár jsem jich vozil, zkušenosti byly. RB? Maj ho všichni kolem mě a spokojenost. Nebo třeba Spešla, ale ta cena.

No prostě i přes to, že na první pohled mě Marin designem moc nenadchnul (ta dlouhá kyvka), přitahovalo mě minimálně to, že je to VPP, že venku na to vycházej dobrý recenze a hlavně to, že budu mít něco novýho.

 img_2129.jpg

Vybral jsem model a po menších peripetiích, kdy to bude, protože byl po nich v Evropě hlad a museli to poslat z améru, sem dostal krabici. Byl jsem zrovna doma na Angíně, tak bylo o zábavu postaráno. Ještě proběhl menší tuzing – výměna pedálů (původně stříbrno/černý 50/50xx vyměnili červeno/černý 50/50xx a bovdeny na řazení jsem vyměnil za korálky z Jablonce) Dost modelingu. Go ride!

 img_2148.jpg

První svezení, no paráda. V zatáčkách to na chodníku drží jak přibitý a přejezdy kanálů bys nepoznal, obrubník dropuju, zdvih je bezedný! Pak nějaký motanice kolem Prahy, zvykáme si na sebe. Co mě hodně baví je 400mm sedlovka a lehce měnitelná komprese tlumiče společně se dvěma převodníkama – krosovku to z toho sice neudělá, ale spoustu věcí se dá najednou jezdit.

z kopce takhle…

img_2143.jpg

 a jinak se sedlovkou až v prdeli…

img_2168.jpg

Přijde víkend, volám Boba a Jirku Filipa a jedem na Ještěd. Lidí dost. 10 jízd. Vidle se hezky rozchodila, zadní stavba zdá se chodí i v roletě pod brzdama, žádný zamykání, paráda. K večeru ještě dirty v Lesáku. 19kg medvěd lítá vzduchem celkem hravě – baví mě.

 snimek-156.jpg

Prostě zdá se, že zatím dobrá volba. Další krok jsou závody.
3Dhčko v Meziboří – kdo jel ví, kdo nejel číst report ZDE

Den před závodama jsem navzdory světovým trendům zaříz klacky z 72 na 68, X-ko je přeci důležitější než dobrý držení v rychlosti. A na tuhle trať kolo parádní. Tréninky v pohodě a ze třech jízd proti stopkám mi jednou padá řetěz z přesmyku – bohužel tak nešťastně, že se mi ho až dolu nepodařilo nahodit. Nicméně přesmyk zůstává, protože ta volba popojíždění tomu dává další level.

Shrnutí. Spokojenost. Obavy z míň tuhý zadní stavby jsou taky fuč. Takže pro mě zatím dobrá volba. No a jestli chcete nějaký technický specifika mrkněte na web.

img_2163.jpg

Any questions?
-a-

IMG_2129.jpg IMG_2132.jpg IMG_2134.jpg
IMG_2136.jpg IMG_2138.jpg IMG_2139.jpg
IMG_2143.jpg IMG_2146.jpg IMG_2148.jpg
IMG_2151.jpg IMG_2152.jpg IMG_2153.jpg
IMG_2154.jpg IMG_2155.jpg IMG_2156.jpg
IMG_2157.jpg IMG_2160.jpg IMG_2161.jpg
IMG_2162.jpg IMG_2163.jpg IMG_2164.jpg
IMG_2165.jpg IMG_2168.jpg  

16 komentářů pod “Test – Andyho novej Marin”

  1. marsch

    njn. pěkný to máš ombre, hlavně ty pedály :-D

  2. marsch

    sry a cvrk :-)

  3. -=mouras=-

    krudý

  4. Broněk

    Nevím, zda jsem sám, ale nezobrazuje se mi ani jedna fotka. Zkoušel jsem IE a Mozillu. Objevuje se pouze Error. :(

  5. tomaass

    galerka nejede no, jinak se mi to teda vzhledově vůbec nelibí, ale jestli slouží tak co, už se těším, až to uvidím :-)

  6. Jr.

    to je ten novej Scott gambler po paní Pulpánový a zlosynovi?

  7. Manas

    No ty voe, tys na to nacpal Nokony … proc ne :-)

  8. kuba

    mě se to teda moc nelíbí, ale marin je dobrej, jen s těma korálkama to je prdel?

  9. Meesha

    Ač se mi to zpočátku taky nezdálo, Mariny se mi líbí čím dál více :-) Krasné a korálky (samo ze z Jablonce) sou goood! :-)

  10. head

    No pekne… na dovolenke na tenerife (ak by dakoho zaujimalo tak: http://www.dh-zone.sk/clanok/bike-dovolenka-na-tenerife )sme mali pozicane Marin Quake 7.1, sice tam bola nejaka MZ all mountain vidla, ale v zjazde sa to celkom drzalo a ja som bol prekvapeny ako dobre sa na tom slape. Gumy sme mali 2.5. a pri najlahsom prevode a vytiahnutej sedlovke nebol problem davat aj do kopca, ked sme pobludili :D

  11. Furusaki

    http://720.cz/foto/andyho_marin/imagepages/image1.html
    takhle ta galerka funguje

  12. Sian

    Pěkný moc…

  13. dcbomber

    galerka nejde otevrit ani me

  14. dcbomber

    jinak kolo je pekny, neobvykla konstrukce ! nice

  15. Martin

    Jen připomínám Andimu, že jsme se bavili na 3DH o tom kde sehnat tenhle rám s pružinovým tlumičem ;-)
    Nějaké info , kdy , kde a za kolik tenhle rám?

  16. Lukes

    Peknej..Chvili sem neveril tomu ze si daval na HT Andy.Po tom sladkym Shoru zmena.Jinac hodne uspechu tobe a Carysovi.Mate nejvic webik co znam.Mejte se.Lukas(ex svagrik)

Komentář: