ČP Slopestyle DH Velké Karlovice

dsc_7639.JPGNo rozhodl jsem se že do ČP DH naskočím tenhle rok v Karlovicích. Tamní slopestyle trať je fyzicky nenáročná, se skokama….tak proč nejet.

Vyrazil jsem s Preemou, což je mladej kluk z Jindřichova Hradce, který vyslyšel moje volání na 720.cz po společném dělení za naftu cestou do dalekých Karlovic. Tož sme se v 18h srazili před krámem, mamku Preemovou jsem ujistil že ho přivezu zpátky, když se nezabije, a slušnou střelbou jsme vyrazili směr Brno.

Nasazenejch 160kmh, a za chvilku jsme v Brně. Držíme jí dál na Olomouc, a průměr je pořád dobrej až do chvíle, kdy se to za Olmíkem zužuje do jednoho pruhu, a strašnejma objížďkama přidriftujeme kolem 22h do Karlovic. Je tu Plamen, Kouč, DH MX team a samozřejmě Mave, kterej zase přiletěl bez papírů, klasika.

No nic, chvíli kecáme, a pak jdu spát.

dsc_7493.JPG

Tak pátek, oblíkačka, a jdu na trať. Permanentka stojí 5 jízd 175kč, což je celkem málo, ale bohužel tu zase dáš hrozně jízd, protože je to krátký – tzn na konci dne to vyjde celkem na vatu. No co říct  trati. Vršek je stejnej jako dycky, po první louce se vjede rovně do lesa, jedna zatáčka a skok, a pak zase skoro rovně. A jsi venku na další sjezdovce. Skok tady, paletovej sestupák protáhli o 1,5 m, takže stejný, klopka a skočí se do lesa místo do trensferu břehu. Po něm skok na strašnýho placáka, i když si dal pseudodopad, jakkoliv kamkoliv daleko. Zbytek skoro stejnej, jen trochu přemlíkovaný přescesťák, za nímž to nebylo easy vytočit.


Rychlý jak svině.

Tak jezdíme, jediný co tě tu unaví je vlek, kterej si tě celkem dost mrdá. Dáváme 10 jízd, a je to odjetý hned – sprcha, zakempit, a večer grilovat a pokecat. Dorazil Petr se Zuzankou, Filip Šrail, a pár dalších lumpů. Grilujeme u Shammana, s Cedrickem probíráme problematiku vytápění velkých domů, kde rostou nejlepší soušky, téma vyčerpávající a znalosti svou hloubkou udivující…

dsc01461.JPG

Druhá párty se děje na blízké pisskotéce, kde se to samozřejmě zvrhává s hroznou pitku, Vlastík kozáčka, Mave si obohacuje slovník o dva všeobsažné pojmy „NASRAT – HOVNO“ a gumové míčky dopadají na přivolanou policii…Párty zlá.

Ráno je kruté, tak pro polovinu startovního pole, průřezem všemi kategoriemi. My jsme svěží a čilí, a tak kolem 10h jdem na lano, naložit si ten slopestyle.

dsc01464.JPG

Na trati se dějí docela věci. Přemlíkovala se jedna pasáž, kde se to natáhlo regulérně rovně, takže teď se to tam dá poslat napřímo. No nevím. Trať si taky vyžádává první daň, někoho odnášej, a odpoledene se skládá i Rosťa Štencl, no padá to tu. Já jednu jízdu zkouším zaplynovat spodek, držím vnitřek, a najednou před sebou vidím kolík. Tak ho skládám, což jsem rád, neboť je to tu zase hranolek 5 na 5 cm, o vejšce metr.

Zastavuju, jdu nahoru svahem, natahuju mlíko, a ptám se lidí, kde to přesně stálo. Snažím se to zatlouct do země, ale jaksi to kamenem do ztvrdlé půdy nejde. Rezignuju, pokládám to do trávy a jedu dolů.

Samozřejmě se ke mě dostávaj stížnosti na mou osobu, že jsem nespravil mlíko. Omlouvám se tímto všem, ale bohužel to zatlouct pěstí nešlo. Narozdíl od jinejch expertů, co to v lese po sobě nezavážou, ač to jde, jsem měl aspoň snahu. Pokud s tím stále má někdo problém i přes mou výše otištěnou omluvu, tak fuck U.

Mimochodem, s hrůzou čekám až se vám někdo na jedněch závodech na ty kůly napíchne. Uvědomujete si že je to strašně nebezpečný ? Lyžařský areály, určitě maj ohebný tyčky… ale ne, naboucháme kůly všude, i po skolách kde tak 50kmh letíš. Ono prohlášení o uvědomění si že "závodění je na vlastní nebezpečí" většinou u soudu pak neobstojí… Držím palce jezdcům, i pořadatelům ať nikdy k ničemu nedojde….

dsc01466.JPG dsc01465.JPG

Dáváme si asi 7 jízd, někde mi to moc nejde, hlavně dole po posledním skoku. Ale to se poddá… Petr si dává jednu měřenou jízdu, jede to za 1:37, a to předjížděl 3 kluky. To je hodně krátká trať ty jo… Zajíždíme povinej tréning, a shodujeme se, že už tu není moc co trénovat. Technika na lepší jízdu u mě není, a někde zase chybí morál.

petrovi morál nechybí..

p1030537.jpg

Kecáme, sprchujem se, a večer se blíží. Počasí je pořád fajn, registrace byla pořád zdlouhavá, ale zase 250kč startovný a 3 jízdy zadarmo – no aspoň že tak.

Nějaký postřehy z Depa. Hubajsz si konečně koupil pořádný kolo ! Objednal si a vykešoval INTENSE M6, takže je happy, Mave jede na Cove, pořád prasečím stylem, Mrázek poničil vidli, to víš Manitů, a Petr je největší plochodrážník a Srbičovi je už 37, což je hustý, na to jakou jezdí čočku. Dovalil taky Kamil, kterej tenhle víkend nemá žádný závody, takže vytáhnul po x měsících sjezďáka, a dává jí hroznou – 4x skills je znát, a dýlka tratě odpovídá svěťákům ve 4X :) Jo a nedokážete si představit, co za zábavu způsobí dva páry boxerskejch rukavice. KO číža vs číža nebylo jen o chlup…:) Toliko postřehy.

Adam a Shamman v přátelské oťukávačce… 

dsc01476.JPG

No nic, večer jdem celkem brzy spát, aby jsme byli svěží na tu minutu a půl dolů…

A je to tady, neděle, DH sprint slopestyle čeká…

Stále je slunečno, a vypadá to, že to již dnes vydrží. Jedem ráno dvě jízdy na rozehřátí, což mě v tom vedru přehřívá, a před desátou to balíme, a jdem se kouknout po startovce. Mezitím to rozjíždí speaker, kterej vystřídal už hodně nenáviděný hlas Ivana Mejtskýho. A je naprosto super ! Jedna s * pořadatelům. Komentuje každýho jezdce, výbornou slovní zásobou, nesnaží se být za každou cenu přehnaně vtipný, neopakuje se, a hecuje lidi k fandění – vše naprosto přirozeně. Fakt oceňujem, všichni…

No nic, blíží se první start v prvním kole. V holkách doráží na prvním místě Katarina, s velkým gapem od ostatních, veteráni Srbitch, bože ten letí, Junioři Mitvalák žere hlínu, a v Elitě Adam dává strašných 1:28, což nepobírá můj mozek.  Petr Heiník si největším motoGP dojíždí pro osmej flek. Kamil letí strašnou. V Expertech, kde startuju já, vede Jirka Svak. Já si jedu jízdu tak nějak, někde to mrvím (druhej les) a při náskoku do lesa č. 3 to taky není ono. Spodek jedu, neletím. Bída, bro ! I tak jsem jedenáctej, takže asi ok…

MX mrázek hlínu žeroucí… 

p1030529.jpg

No nic, i přes to, že je teď je skoro hodina a půl pauza mezi kolama, tak se držíme plánu, a startuje se ve dvě. No škoda, mohlo to víc odsejpat.

Jsem nějakej unavenej, tak se jdu natáhnout. Vytuhávám. Budím se ve dvě, a poleháváme do půl třetí, posloucám výsledky a kometáře neúnavnýho spíkra – fakt jede. Dozvídám se, že Srbík vyhrává, bože to je děs, 1:35 – MX ! Katarina potvrzuje…

Kapitolou samo o sobě je katerogire HT. Nebo spíš HardCore HT. To je totiž jediný, co vystihuje tu střelbu, kterou tu šílenci předváděj. Michal červenka, v první jízdě – 1 : 39, což je děs, prostě děs, jasně, to kolo je lehčí a je to tu rovnější – ale stejně, tohle je zvěrstvo. Za ním, v podobném pornu letí Henďa. a pár dalších. Vodskakuje jim, to ale držej to fest, i když jim ten bordel nefiltruje péro, a na skokách dostávaj slušnou vejplatu. Respect ! Na konci se teda řadí Michal Červenka (úplně šílenej) a Heňda (úplně šílenej) bohužel Richard Sýkora, do kterýho jsem vkládal velký naděje, se někde zřejmě poválel a byl až víc vzadu…

Jo, když jsem viděl Červajzův čas z prvního kola, osobně sem mu došl říct, že je úplně blbej :) Tak.

 p1030495.jpg

Já se nahoře trochu rozhejbávám abych se probudil, a přemejšlím co s tím – abych se nevymlel a zrychlil. Nakonec to nechávám osudu, kde to půjde, přidrtím, a uvidíme, techniky pojedu stejně jako v tréningu. no nic, jdem na to !


Píp Píp,
rubu, slyším Shammana z vleku, rubej, no rubu, první les, ok, letím do druhýho, trošku mi padaj nohy z mejch starejch bezpinovejch pedálů, druhej les, pravá, skok, kurva táhne mě to dolů, držím, ach jo, to nebylo fast, loučka a zbytek lesa, tady to pouštím, a louka, rubu, sestupák, hm, klopka tak nějak, náskok do lesa, ok, vršek ok, a při výskoku z lesa mi padá noha z pedálu – lekám se dost – nandavám ve vzduchu zpátky, dopad…držím to dál…doufám že to moc lidí nevidělo, hehe, klopka, mlask, a už to jen dodriftovat do cíle…řadím dolů…skok…na brzdy..už radši asi nešlápnu…a cíl. Kua, já přežil další závody ! A po dojetí všech jsem devátej – to je zlepšení oproti loňský 25tce – tak dobrý.

p1030491.jpg

Jdu koukat na jelita. Hele, to je o strach. Šimonovi Charvátovi podjíždí předek, ale udržel to, nechápu, Jochín je strašný hovado, to co tam předvedl, nezapomenu…Super rychle Čepéro, to vypadalo hodně dobře ! Petr H zase jiný stopy, a nikde nevycvakne, hrozně jí drží. Kamil. Kamil lážo plážo, a je to best čas…zatím…ale ještě Charvátos, a zajíždí ho….a Adam…a Vyhrává !

Atmosféra nejlepší jakou jsem kdy na ČP zažil.

Jojo. No co dodat. Závody to byly moc hezký. V podstatě nemůžu napsat nic špatnýho. (Pominu li kolíky jak z Buffy – zabíječka upírů) Snad jen, že to bylo místama hodně rovně, a že si myslím, že by tu šel natáhnout delší sjezd než minutu a půl. Ale samo, pro všechny to bylo stejný.

Zázemí bylo fajn, kadibudky i koupelna s hajzlama, cattering, velký místo na parking. Závody až na dva větší pády proběhly i přes kolíkové nástrahy bez vážnějších rozstřelů, a lidi byli myslím spokojený.

Takže mě se líbilo. Co vám ?
Za super fotky děkujeme Flatínovi a Plamenovi starýmu ušatýmu !!!

jo a kompletní vásledky – najdete na bulváru. 

Galerie od Plamena…

P1030461.jpg P1030464.jpg P1030477.jpg
P1030486.jpg P1030489.jpg P1030491.jpg
P1030495.jpg P1030501.jpg P1030509.jpg
P1030523.jpg P1030525.jpg P1030529.jpg
P1030531.jpg P1030536.jpg P1030537.jpg
P1030538.jpg P1030542.jpg P1030551.jpg

a galerie od Flatína… 

DSC_7455.JPG DSC_7458.JPG DSC_7466.JPG
DSC_7469.JPG DSC_7471.JPG DSC_7472.JPG
DSC_7480.JPG DSC_7484.JPG DSC_7485.JPG
DSC_7487.JPG DSC_7493.JPG DSC_7494.JPG
DSC_7518.JPG DSC_7519.JPG DSC_7540.JPG
DSC_7546.JPG DSC_7548.JPG DSC_7554.JPG
DSC_7561.JPG DSC_7633.JPG DSC_7635.JPG
DSC_7639.JPG DSC_7640.JPG DSC_7656.JPG
DSC_7658.JPG DSC_7664.JPG DSC_7666.JPG
DSC_7667.JPG DSC_7672.JPG DSC_7674.JPG
DSC_7690.JPG DSC_7702.JPG DSC_7707.JPG
DSC_7711.JPG DSC_7715.JPG DSC_7716.JPG
DSC_7717.JPG DSC_7718.JPG DSC_7721.JPG
DSC_7723.JPG DSC_7727.JPG DSC_7730.JPG
DSC_7732.JPG DSC_7748.JPG DSC_7749.JPG
DSC_7750.JPG DSC_7755.JPG DSC_7756.JPG
DSC_7758.JPG DSC_7759.JPG  

86 komentářů pod “ČP Slopestyle DH Velké Karlovice”

  1. brody

    ideální článek na spačku..

  2. cibrut

    heh, Franta dava dobrej rock’n’roll ;)

  3. Rico

    Jeste ani jedna fotka nikoho na hardtailu…diskriminace…copak nejsme sjezdari???:(

  4. Radek / etbikez.com

    Právě jedeme z Jasný a čteme si tě v autě. Shodli jsme se, že jsi fakt bílej, O MOC bělejší než já!:o)

  5. Tomík

    1- Kolíky furt nahovno, ale Shiverem ho zlomíš
    2- Spíkr bude každej lepší než oblíbený I.M.
    3- Lidí celkem dost a fandili každýmu, pochvala všem
    4- proč někdo kdo dává svěťák startuje v hobblýkách

  6. Čárys

    Rico : Tak když mi dodáš fotogalerii HTček, tak ti jí rád vystavím. Fotky jsou tu, co jsem sehnal. Jezdím, nefotím ! Copak jsem nějakej novinář ?

    4: Tomík : Protože moje ježdění, na elitu určitě není, a plácat se tam s nima nebudu. Dozajista teď bude následovat otázka, proč někdo kdo na elitu v čechách nemá, jezdí na svěťák. Odpovím tedy rovnou – protože můžu.

  7. Radek / etbikez.com

    Tomík: Proč ne?

  8. Katarina

    2coach: slibil si mi fotku, ale ja ji tu nenasla =(

  9. Henda

    Carys Carys…jj HTecka diskriminace…ani viteze jsi nezminil…:-( ani to ze se takova kategorie jede… asi te nasralo ze jsme ti nalozili co:-DDDDD, ale chapu tyhle kola patrej na crosscountry a ne DHcko. Ale jinak pochavala!

  10. Tomík

    čárys: No když to jde , tak to jde… já jen ještli nemusíš mít na svěťák Elit licenci a nějaký vyjetý body z UCI závodů. Ale každopádně podle výsledků ti to dost pomáhá.
    A jak vlastně dopadl Czert ?

  11. tomaass

    Já si myslim, že Čárys by měl začít jezdit HTčka v kategorii ženy, když jezdí svěťák a nepíše o nich

  12. Pádlista

    Ja bych jen pridal i poslouchatelny playlist. Jinak zavody super…. na to, ze jsou prakticky mimo civilizaci ;)

  13. Czert

    se známe? Speciélně pro tebe, užívali jsme si s bílým mrožem v jasný.

  14. Zdeněk Pól

    Pan speaker se jmenuje Michal Berka, kvalitní export z 4X/BMX scény…

  15. flatíno

    Rico: chces-li milion fotek, tak bez na mtbs, ja pekne seru na lozeni po kopci jak dement, delam to pro zabavu. Navic tohle ja na me MEGA galerka, normalne zverejnuju jen par nejhezcich fotek. Prijel sem v poledne, cvakl prvni jizdu Elity, slezl dolu pokecat a dat papco, a pak zas slapal nahoru, holt nestiham vse. Takze sorry puso, priste si vem starou at ti udela fotecku.

  16. Tomík

    czert: ptám se na Rosťu z M.Cursoru, že ho odvezli v sobotu… moc se nezvedal…

  17. The Skreth

    flatíno: kdyby to bylo aspoň z více pozic, tak by ten počet ušel, ale tohle mi přijde až moc. Jedna fotka jako druhá. Toť můj osobní názor.

  18. Maaca

    vypada to pekne, asi jako 3DHčko muheh…

  19. Čárys

    4: Henďa : a kurva ! Já na vás zcela zapoměl.

    Fakt se moc omlouvám, psal jsem to ve 23h večer, po 400km v autě, prostě jsem an to zapoměl. Vím že to zní blbě, ale je to tak – nic za tím jiného není, než jen moje blbost.

    Tudíž dodávám do report stať o Htčkách, neboť jste šílenci. A stejou stať dodávám ještě sem, jako poklonu vám, a vašim časům…

    Kapitolou samo o sobě je katerogire HT. Nebo spíš HardCore HT. To je totiž jediný, co vystihuje tu střelbu, kterou tu šílenci předváděj. Michal červenka, v první jízdě – 1 : 39, což je děs, prostě děs, jasně, to kolo je lehčí a je to tu rovnější – ale stejně, tohle je zvěrstvo. Za ním, v podobném pornu letí Henďa. a pár dalších. Vodskakuje jim, to ale držej to fest, i když jim ten bordel nefiltruje péro, a na skokách dostávaj slušnou vejplatu. Respect ! Na konci se teda řadí Michal Červenka (úplně šílenej) a Heňda (úplně šílenej) bohužel Richard Sýkora, do kterýho jsem vkládal velký naděje, se někde zřejmě poválel a byl až víc vzadu…

    Jo, když jsem viděl Červajzův čas z prvního kola, osobně sem mu došl říct, že je úplně blbej :) Tak.

    Pardón…

  20. flatíno

    The Skreth: to Ti neberu, taky Tvemu bystremu oku urcite neuteklo, ze je to vsechno foceny fish-eyem. Ucim se s nim fotit a tak sem ho proste nesundal. A znova Ti teda zopakuju, ze DH fotim pro zabavu a galerky nedelam takhle obsahly, vetsinou vyberu par fotek a tim to hasne. Jeste Ti muzu oponovat taky tim, ze udelam fotku z jednoho mista, ktera se povede, ale bohuzel na ni bude treba jen jeden clovek a zbytek bude remcat, ze takovou peknou fotku nema. A kdyz to vemu trochu teda profesionalne, tak tento pocet fotek z jednoho mista treba nabouchas nez vyberes jednu opravdu povedenou. Vam se clovek nezavdeci, priste si je necham pro sebe a budu u nich doma honit.

  21. Čárys

    4: All : vídeo z Karlovic je tu : http://www.youtube.com/watch?v=K_bB2eJA1Ko

  22. The Skreth

    flatíno: urážet se hned nemusíš :-P Prostě jenom říkám, že nejsem fandou galerií “najděte se všichni” Většinou platí, že míň je většinou víc, s čímž i ty souhlasíš, takže myslím, že je všechno v pohodě. Zkrátka příště trochu míň klikání v galerce by neškodilo. Takhle se to hrozně rozplyzlo. Fotit umíš celkem hodně slušně, což potvrdil i mnohem mnohem povolanější člověk než já. Při soutěži na nsmb.com si dostal od Sterlinga Lorence nejlepší hodnocení, nemám-li pravdu?

  23. flatíno

    The Skreth: nemas, na nsmb.com sem-pokud si pamatuju-nic neposilal, jen Pepe Mrazek aka N!tro tam vyhral nejaky vecicky;) A rozhodne si nemysli, ze bych se nejak urazil. Osobne se mi z tech fotek libi tak 2, a to bych si s nema musel jeste pohrat s PS. Jen se proste nikomu nezavdecis, to jako obecne. Nekdy bych ti pral zkusit, co to je byl Online po zavodech. Na vetu “posli mi nejaky moje fotky” sem uz znacne alergickej, takze to uz resim jinou cestou a dokonce sem si udelal i galerie na netu, abych mel klid. ..joo, a btw: ukaz mi nejaky jiny webky, kde se objevila (rozumna) galerie ze zavodu jeste tyz vecer po zavodech hehe;)

  24. jm_

    ano, byl jsem to ja komu lorenc dal nej znamku a moc me to potesilo a motivovalo do dalsiho foceni…

  25. filipmat.us

    Ten na vleku, tak to jsem byl já ty lojzo ;-) ! A říkal jsem ti “šlapej dědo”! Ani kamaráda nepoznáš…si byl hodně ve stresu..

  26. KUbajsz

    komedie kolem galerky :))

  27. Radek / etbikez.com

    Flat: Jen tak pro pořádek – Vvečer po závodech jsou fotky i u nás, když tam jsme:o) Teď jsme dali přednost DH na Slovensku před slopestyem u hranic…

    Jinak lidi budou remcat pořád – dáš hodně fotek, je to blbě, protože jich je hodně a jsou stejný. Dáš málo, je to blbě, protože se nenašli a nemůžou si říct: “Ty jo, jel jsem fakt dobře. A jakou z toho mám krásnou fotku. Jsem fakt šikovnej!” Dá se k tomu říct snad jen – kašli na ně a dělej věci podle sebe.

  28. The Skreth

    RB: komedie pokračuje.. ale je to celkem srande takhle diskutovat na netu a tak, co? A když k tomu přidáš občasný ježdění, tak to nemá chybu :-D

  29. flatíno

    Kubajsz: ty mlc a podlejzej mi, po Kastanoj sem to zapomnel poslat=D

  30. KUbajsz

    flatíno: sem s tím skoro i počítal :)) a fotky máš vážně žjůvácky :D Líbí se mi nápaditost a všestranej pohled na věc ;)))

    RB: pěkně si to vystihl, jen bych dodal, že ikdyž jsem udělal galerku s 350 fotkama, tak se stejně všichni nenašli :D

  31. Čárys

    4: Radek : Ale report smolíš tejden :)
    4: Filip Matus : Ve finále? Fakt ? Ach jo, já nepoznám kanadskej dres… Chce to něco víc barevnýho, ty jo !
    4: Flatíno : No jo, já zapomenu na HT, dostanu vynadáno, ty uděláš galerku, dostaneš vynadáno, je to banda nevděčníků, kill em all :)

  32. flatíno

    KUbajszik: oki prcku, cupitam na postu s balickem, lavinkuju te:-*

  33. Radek / etbikez.com

    Čárys: Jo, obdivuju, že seš schopnej to dát ještě večer. Uznávám. I když většinou přijedeš dřív a já píšu delší:o) A nejlepší je, že nejmenovaný časák to samý otiskne za 3 měsíce a nikomu to nevadí:o)

    Ideální stav, co lidi chtěj:

    - přijedou ze závodů a maj na webu výsledky
    - maj tam i suprovej report, kterej sedí jejich stylu. Někdo nesnese nespisovný slůvko, někomu usedlý přijde, i když napíšeš “motocross kurva” mezi každou větu
    - maj galerii. Je v ní 10 naprosto skvělejch fotek, ten, co si je prohlíží, je minimálně na dvou.
    - Je sestříhaný video. Je v něm dotyčného oblíbená skupina, je buď plný zpomalenejch mraků jak v Collective nebo má tempo poga punkovýho koncertu – opět dle vkusu diváka. Divák je na poovině záběrů.
    - stejně věděj, že by to zvládli líp

    :D
    No nic, jdu psát report z Jasný, ať vyjde letos.

  34. Čárys

    4: Radek : Je mě to naprosto jasný :) Tak teď jsme si postěžovali, a jdem něco dělat…
    Jo a díky za ty všci…ty víš za co…už to přišlo.

  35. Čárys

    4 :Tomík : Já jsem ti zapoměl odepsat – mám toho v práci moc.

    Já Elite licenci mám, měl jsem jí i loni i předloni. Předloni jsem na svěťákách startovat mohl, nebylo žádný omezení, loni už ale ano, a i letos. Petr Heiníků ale zařídil UCI trade team, a v tom případě už body nepotřebujeme a můžeme jezdit kam chceme.

  36. fousmen

    Takze si to shrnme:

    - zavody supr, vsema zatracovany Karlovice nabidly nejlepsi zazemi, atmosferu atd.
    - skutecnost ze nekdo jezdi po svete a startuje v hobby kategorii je skandal – viz take mtbs
    - fotky napicu, nejsem na nich
    - 720 a Etbikez jsou jen nastrcene figurky na kryti podezrelych machinaci a obchodu (viz 2 komentare nade mnou)

    ach jo.. :D

  37. Čárys

    4: fousmen : A kruciš. MTBS bulvár zase zasáhl. Já v tom žádný špatný úmysl neměl, elite licenci už mám 3 rok – abych mohl startovat v cizině a hobíky jezdím pořád. Každopádně je to stejně chyba pořadatele, kdyby to nešlo, tak mě tam neměli hlásit. Neřekli ani půl slova. :) Podle mě je to, stejně jako mě, ani nenapadlo že by v tom měl bejt problém.

    Tentokrát se nebudu omlouvat, neboť se necítím vinen, a na MTBS reagovat nebudu, nestojí mi to ani za tu větu tam. Tož, nemáme to boží kocourkov v naší malé zemičce…pojďme se všichni pohádat, o kokotinách, co vy na to ?

  38. hýbňoš

    čárys vy ste s PH a kamilem příbuzný? to se člověk dozvídá po letech věci.

  39. Petr Heinik

    Hmmm, asi to bude chtit na Klinovec vice paru tech peknych rukavic :).

  40. Dudák

    4all: prosím kdybyste měli někdo fotku “bikera” s číslem 162 pošlete jí na email ( kuba.padecky@seznam.cz ) díky moc ……co fotka to malé pivo ……pošmincku všem :-)

  41. Tomík

    a jéjej, už to rezebírá nějakej pisálek na MTBS…. zase jedna perla vedle druhé

  42. Hubajz

    Moc dobrej víkend :))

  43. Majgl

    Proč by Čárys nemohl jet hobíky? Pochopil bych že by to někomu vadilo kdyby ten závod vyhrál z náskokem třeba 3sek na druhého, ale takhle nevím o co jde. Teď budu čekat že se pustí někdo i do mě že jezdím HT s elitní licencí a z několika starty na svěťáku.

  44. KUbajsz

    Majkl: u nás čekej nečekané :)

  45. The Skreth

    to RB: vystihl si to přesně, tak se podle toho zařid :-D

  46. The Skreth

    a k těm startům čáryse v hobby, to je asi tak stejnej případ, jako že Srbič jezdí Masters, když má v pohodě formu i na vyšší kategorie. Prostě to tak je a ostatní maj aspoň motivaci pořádně máknout ;-)

  47. DMR

    Víc takovejhle frystajl zivotu a staranek jako Carys…….a min zavisti….at to lidi bavi.budte dobri

  48. jurka

    jářku pánové at si každý jezdí na co se cítí co tady řešíte? to už je jako za komoušů aby někdo velel kdo a jak bude startovat!!!! freedom!!!!!!!!!

  49. KUbajsz

    aaaa už i tady to smrdí politikou :D

  50. Maverick

    a proc adam vagner jezdi ceskou elitu gdyz jezdi svetovej pohar? boze kluci bavite mě

  51. DD

    bavim se…chci tady zitra vecer mit dvojitou naloz komentu

    2 flat- fotky na hovno, z jednoho mista, nejsou tam HT a ohledne otravovani – nefot nebo zrus icq :-)

    carys styd se, mels jet na BM kemp do novinaru, to je ta spravna kategorie co by mela bejt vsude:-)

    vic skejtu vsem

  52. Dudák

    ste hrozný pošmincky !!! se všude kroutim a poťahuju skoky a skoro žádný fotky ! akorát tu hrotíte kdo kam patří …..4All: Fuck you !!! …….kua ! seru na ČP….nikdo mi tam nevyfotil …..3DH rulez

  53. The Skreth

    DD a jezdíš na tom skejtu vůbec? Se ptám jen tak ze zvědavosti :-P

  54. Petan

    Cus rodinko :-) Hele jen takova mala technicka. Kauza s licenci elite u Caryse vznikla naprosto nahodou. Bavili jsme se o tom pri foceni v lese s mladym takacem jak je vlastne mozny, ze muze clovek jezdit na svetak s hobby licenci ? Pak jsme zjistili ze je to vlastne obracene. ze clovek s elite licenci jede Hobiky. Fajn, ja proti tomu nic nemam, stejne tak jako asi nikdo jiny. Trochu jsme zapatrali a zjistili, ze celkem bylo v Karlovicich takovych lidi 7. Takze fajn. Jiste uznate, ze je naprostej nesmysl, posuzovat to podle toho jak se clovek umisti ? kdyz nevyhrava Experty, tak at si jezdi, ale co kdyz nahodou zacne vyhravat ? nebude to tem ostatnim vadit ? Urcite bude …

    Kde je chyba ? no samozrejme u poradatele. ten ma kontrolovat licence a podle toho je radit do kategorii. To je bez jakekoliv debaty. Takze vysledkem je, ze se snad nkdo zase z neceho pouci a na pristi rok bude dohled nad podobnymi zbloudilci striktni hned od zacatku. Carys ma totiz pravdu v tom, ze proc nejezdit na svetak a soucasne v hobikach, kdyz to jde ? Jasne, ono to jde, ale nemělo by a to je ta chyba, na kterou jsem chtěl na konkurenčním bulvaru upozornit. Proti Čarysovi a jeho Suzuki rodince nic nemam, naopak !!!

  55. DD

    2skret-si kur kamo, kup si posledni board-sem na strane 24

  56. flatíno

    jj, DD tam dava krutej bs 360 nollie bigspin heelflip z 12 schodu, jako nic.. je to sk8guru

  57. RaF

    Priznavam se! Mam taky licenci elite a jezdim hobiky… Zaslouzim trest!!!

  58. KUbajsz

    začína mě bavit to sledovat z pohledu nezávodníka :))

  59. Radek / etbikez.com

    raf: Ty zlobivý kluku!

  60. Kubik

    ty kraaaaaaaaaaavo ja se smeju :D :D :D Carys by mel jit do vezeni za to ze jezdi v hobikach i kdyz jezdi sp !!

  61. Kubik

    RaF: ty taky patris do vezeni !

  62. Čárys

    4 : Peťan :

    Začínám mít pocit, že moje účast na světovejch pohárech je trnem v oku mnoha lidem z vyšších kruhů, nechápu proč. Asi nade mnou nemají kontrolu, a tenhle online mag tomu taky nepřidává.
    Pak se hledají prohřešky a jsem hlídán, ať už přetrhnu mlíko a nebo jsem probírán se synem repre trenéra a tebou jak to že můžu jezdit svěťák…

    O co jde doopravdy?

    Byl bych příště opravdu rád, kdyby jste s případnými dotazy, přišli přímo za mnou, a neventilovali domněnky a nespekulovali nad nesmysly na nejčtenějším online MTB webu v ČR. Přinejmenším mi to přijde neprofesionální.

    V poslední řadě mě napadá myšlenka, jestli touhle bulvárností nezakrýváte vědomě problémy, které ČP DH má a které jsou důležité, a vyžadují řešení, které ale bolí jako podebraný nehet, jen co se k nim byť jen přiblížíme. Jako např to, co se stalo s jednodeními licencemi, a další věci např kolem tratí a její bezpečnosti, nevydané ročenky, atd.

    Ale to je možná moc promyšlené.

  63. Zdeněk Pól

    Martine, já bych z toho zase tak docela Akta X nedělal. Tyhle “záhady” většinou vyplývají z toho, že místo aby se někdo zeptal, tak vypustí fámu, o které časem přesvědčí i sám sebe… Např. Teď jsem mluvil s Petrem Markem a dozvěděl jsem se, že jednodenní licence pořadatelé (= Petr Marek a spol.) už ani loni nevydávali. To, že dle Licenčního řádu Národní jednodenní licenci nelze použít pro MČR (Klínovec) a závody zapsané v kalendáři UCI (Špindl) si může každý přečíst tam, kde jsem to hledal i já. Pravidla nerozlišují, jestli v ČP-DH pro kategorii Elite musíš mít licenci Elite nebo levnější Hobby, stejně tak, jako není dané zda pro Expert má být licence Hobby nebo Elite. Zatím je jediný rozdíl v tom, že pro účast v mezinárodních závodech UCI je nutné mít licenci Elite. Jinými slovy, Čárys nedělá vůbec nic špatně a kdyby Adam Vágner nechtěl jezdit SP, ME či MS, klidně může závodit mezi Experty s licencí Hobby. Díky, že jste tohle téma otevřeli, od příštího roku se tahle nejasnost nejspíš vyřeší tak, že kdo bude chtít, v ČP-DH i ČP-4X, jezdit kategorii Elite, bude muset mít licenci Elite a mezi Experty se bude možné přihlásit jen s licencí Hobby. Pak nebude docházet k tomu, že ten kdo se doma tváří jako hobík, směle vyráží na SP. To není nic proti tobě, Martine, zkrátka je třeba napravit stávající zmatek.

  64. Čárys

    4: Zdeněk Pól :

    super že tu konečně někdo vnesl trochu faktů – máš k nim z nás nejlepší přístup, a za ochotu se podělit děkuji !

    Pokud se to vyřeší takhle, na příští rok, klidně pojedu Elitu – stejně jde o čas, a ne o kategorie…

    co se týče mého horního komentáře, tak jsem to přehnal schválně, svým klasickým stylem – abych poukázal na absurditu celé té věci :) Akta X miluju ! Konspirace, dezinformace… Mrk mrk.

    díky.

  65. Petr Heinik

    To Petan – Tak to je super, ze sis pokecal s mladym Takacem. Pokecal jsi taky s nekym jinym? Mozna bys pak mel do clanku vic kvalitnejsiho materialu o zavodu a jeho organizaci samotne. Mozna bys pote vedel, ze bezpecnost trati byla katastrofalni, ze sobotni premlikovani trati se nelibilo skoro nikomu, ze sobotni nonstop trenink je pouze pro srandu kralikum, ze dle radu platne 1 denni licence se jaksi nevydavaji a nekteri jedou pres 400 pro nic za nic, atd. Pokracovat bych mohl jeste dlouho.

    A mala poznamecka, z letosnich 5ti zadosti o licenci Hobby bylo vsech 5 vyrizeno jako Elite. Chybka bude asi vetsi.

  66. Zdeněk Pól

    PH, nerad bych narušil vaši milou rozpravu s PB, jen bych upřesnil, že narozdíl od mezinárodních licencí, jednodenní licence vydává pořadatel závodu, nikoli licenční pracovník ČSC. Z toho vyplývá, že je na pořadateli, zda se rozhodne jednodenní licence pro svůj závod vydávat či ne a pokud je pořadatel ČP-DH nevydával ani loni, jak Petr Marek tvrdí, tak bych si asi předem ověřil, že těch 400 km nepojedu zbytečně…

  67. Zdeněk Pól

    Pokud by licenční pracovník zmotal typ licence i příští rok, byl by to dost velký problém. Mám tajný recept, jak tomu předejít, ale ten rozhodně není ke zvěřejnění. Ostatní to můžou zkusit řešit třeba tak, že pošlou žádost v předstihu, aby měli čas řešit tyhle omyly… Čekání na poslední chvíli je sice taková roztomilá česká tradice, ale občas má i špatné konce.

  68. Petr Heinik

    To Zdenek – Ano, s tou licenci mas pravdu. Zavodnik si informaci overil, bohuzel nikoli u poradatele, ale u CSC. Tam mu dali holt spatnou informaci.

  69. DD

    mam dotaz, lze pouzit na CP v DH sk8 licence? ne ze bych ho chtel jet, ale kdyby nahodou v terminu bournaku nebylo nic jinyho?

  70. Zdeněk Pól

    No tak tomu říkám smutné rozuzlení…

  71. Zdeněk Pól

    DD, samozřejmě nebo můžeš zkusit použít průkaz svazu zahrádkářů, lidových milicí, případně všemocnou partajní legitimaci KSČ. Vtipálku!

  72. Jouda

    pokud jsou závody v neděli, znamená to že když se člověk roseká v pátek při treningu, může na sjezdovce klidně chcípnout a pořadatel se ožene pouze slovy “jedeš na vlastní nebezpečí”? Samozřejmě přehánim, mam jen 3 stehy na ruce. Ale má jízda s roztrhlou rukou z V. Karlovic do Vsetínské nemocnice se mi opravdu nelíbila a během cesty jsem vyjmenoval všechna sprostá slova. Při počtu trenujících riderů bych byla na místě lékařská pomoc… Ale proč to jsme píšu? Je to zbytečný!

  73. Zdeněk Pól

    Joudo, když upadneš v koupelně večer před závodem, budeš také čekat, že pro tebe pošle sanitu pořadatel? A když ti spadne činka na hlavu v zimní přípravě na sezónu, pošleš účet pořadatelům všech závodů, na které ses připravoval?! Oficiální trénink pořadatelé vypisují právě proto, abys měl možnost připravit se na závod na zabezpečené trati. Je jen na tobě, jestli se o vlastní vůli rozhodneš trénovat navíc také v pátek před závodem nebo klidně týden co týden půl roku předem, ale pak je to na tvé riziko.

  74. Deny

    Zdeňku, mám pocit, že se na ČSC trochu vracejí v čase, páč v našich dobách rozhodně nebylo možný, aby někdo s licencí “Muži I” startoval v kategorii “Muži II”. Nejen, že to nešlo, ale měl by z ostudy kabát (tím se nechci nikoho dotknout)…

  75. Zdeněk Pól

    Deny, možné to je, nicméně aktuálně platí stav, který nepovažuji za šťastný.

  76. Majgl

    Zdeňo to si s tebe PM asi dělá srandu protožo minulý rok nám jednodenní licence vystavena byla. Ale už to nemá cenu řešit. Já se ani do toho moc zapojovat nechci protože kvůli takovým věcem jsem se minulý rok rozhodl že ČP kromě Karlovic nepojedu.

  77. Radek / etbikez.com

    ZP: Já bych si formulaci: “Licenci vystavuje pořadatel prostřednictvím pověřené a proškolené osoby ČSC ve spolupráci s licenčním pracovníkem ČSC.” vyložil spíš, že ji pořadatel “vystavuje”, ne “může nebo nemusí vystavovat”.

  78. Zdeněk Pól

    Radku, musím uznat, že se ta formulace dá skutečně vykládat dvěma způsoby. Z dosavadní osobní zkušenosti v pozici pořadatele bych se stále sice přikláněl spíš k výkladu, že je na pořadateli, zda bude jednodenní licence vydávat a text je jen nepřesně formulovaný, ale rozhodně můžeš mít pravdu i ty. Ověřím to u licenčního pracovníka a dám vědět.

    Michale, jestli je to jak píšeš, pak jsme se fakt dostali do sféry záhad, na to není co říct. Mrzí mě, jestli vás takhle někdo vyšplouchl…

  79. Petr Heinik

    To Zdenek – jeste do diskuze. Vytah z aktualni verze licencniho radu na webu CSC.

    2. ZÁVODNÍK (COMPETITEUR) MUŽI – ŽENY
    2.1 Žák (Minime) 10-14 let
    2.2 Kadet (Cadet) 15-16 let
    2.3 Junior (Junior) 17-18 let
    2.4 Pod 23 (Moins de 23) 19-22 let
    2.5 Elita (Elite) 23 let a více (muži), 19 let a více (ženy)
    2.6 Master (Master) 30 let a více

    Pro zařazení do věkové kategorie je rozhodující dosažení stanoveného věku v příslušném kalendářním roce bez ohledu na den a měsíc narození.
    K účasti v cyklistických závodech opravňuje výhradně licence kategorie ZÁVODNÍK (COMPETITEUR)

    V kategorii Master nesmí startovat vlastníci licence kategorie Elita a naopak.

    Jak vidno, kategorie Hobby ci Expert vubec neexistuje. Jedine radem brane v uvahu je nemoznost s licenci Elite jet Master.

    Dale, ze stejneho zdroje Pravidla cyklistiky 2007, pravidla 2008 tu samozrejme nejsou:

    1.8.1.1. Prezentace závodníků probíhá v kanceláři závodu, kde závodník předkládá vlastnoručně
    podepsané prohlášení, platnou licenci ČSC, případně kartu vydávanou pořadatelem soutěže.
    Licenci vystavuje pořadatel prostřednictvím pověřené a proškolené osoby ČSC ve spolupráci s licenčním pracovníkem ČSC.

    V kombinaci s uryvkem z licencniho radu:

    JEDNODENNÍ NÁRODNÍ LICENCE
    Licenci vystavuje pořadatel prostřednictvím pověřené a proškolené osoby ČSC ve spolupráci s licenčním pracovníkem ČSC
    Licence je vyhotovena ve dvojím provedení. Jedno obdrží závodník, druhé zůstává pro archivaci ČSC. Vystavovatel je povinen do 30 dnů po závodech zaslat evidenci vystavených licencí na sekretariát ČSC.

    Logicky z toho chapu, ze licenci neni problem na zavodech obdrzet, neni zde jedina zminka, ze poradatel ma pravo licenci nevydavat.

    Ty same udaje jsou i na http://www.poharmtb.cz. Nikde jsem jine nedohledal.

    To jen tak na okraj, ze curbes je opravdu trosku vetsi.

  80. Radek / etbikez.com

    Já na tom trvám – analogicky by pak třeba formulace “Řidičský průkaz vydává magistrát města.” znamenala, že ho může vydávat, pokud se mu zachce.

  81. Zdeněk Pól

    Radku, pro mě to není nic víc, než informace, kam si mám pro ten řidičák dojít. Jako pořadatel jsem neviděl jediný dokument, který by mě zavazoval k tomu, že musím vydávat jednodenní licence…

  82. Zdeněk Pól

    Petře, kdyby v tom nebyl hokej, tak by tahle diskuze vůbec nevznikla… Upřímně, celý ten systém pravidel, řádů a propozic je zralý na právní rozbor a rekonstrukci, takže jestli někdo studujete práva a nemáte o prázdninách u vody co dělat, lepší průpravu pro to jak proniknout do změti zákonů a vyhlášek byste hledali těžko… Samozřejmě je to práce zdarma, z nadšení pro tu naši milou jednotnou cyklistiku…

    To co jsi odcitoval jsou kategorie licencí podle věku, to přeci neznamená, že pořadatel nemůže sloučit několik věkových kategorií nebo je naopak rozdělit podle úrovně výkonnosti (Elite/Expert) či vybavení (Hardtail).

    A pokud jde o jednodenní licenci, tak základem všeho je, předpokládám, toto ustanovení pravidel UCI Cycling for all: 15.1.001 Participation in cycling for all events is open to the holders of a cycling for all licence aged 18 and over. At the organiser’s request, the national federation may grant a dispensation where the course is suitable.

    Ty ale cituješ ze Soutěžního řádu MTB, což je obecný předpis pro všechny MTB závody pod hlavičkou ČSC. Ten ale nevydává pořadatel konkrétního závodu, nýbrž komise ČSC. Ustanovení týkající se konkrétního závodu specifikují propozice vydané pořadatelem. Jestli je můj výklad správný, tak právě v propozicích by měl pořadatel – v našem případě ČPDH -informovat, zda vydává jednodenní národní licence.

  83. Petr Heinik

    To Zdenek – Myslim, ze pokracovat v diskuzi je ztrata casu, a vysledek v nedohlednu :)

    U tech licenci jsme se nepochopili. Ta jednodenni, vem to cert. Jen marne premyslim, kdy jsem naposled videl neco jako propozice vydane poradatelem.

  84. majimaji

    na “bulvární” web se tu rozjela slušná učená debata:-D

  85. Zdeněk Pól

    Petře, je to ultrapakárna, to rozhodně, ale bohužel se jinak výsledku dobrat nedá. Já se teď raději budu soustředit na víkendový ČP a MČR a k těmhle lahůdkám se můžeme vrátit na podzim. Oficiální info k ČP-DH najdeš na http://www.poharmtb.cz minimálně rozpis a propozice jsou tam letošní…

  86. Karel Hána

    Jak jsem již uvedl na konkurenčním bulváru, kde řešili pana Ch. a jeho start v kategorii Expert, v oficiálním info k ČP-DH na http://www.poharmtb.cz (doporučený i p. Pólem) stojí následující:
    Muži
    Kadeti/Junioři 15 – 18 let (*1993 – *1990) závodníci budou hodnoceni společně
    Elita/Pod 23 19 – 29 let (*1989 – *1979) závodníci budou hodnoceni společně
    Expert 19 – 29 let (*1989 – *1979)
    Masters 30 a více let (*1978 -a dříve) závodníci budou hodnoceni společně
    Muži-HardTail 15 a více let (*1993 -a dříve) závodníci budou hodnoceni společně

    Ženy
    Ženy 15 a více (*1994 – a dříve) závodníci budou hodnoceni společně
    Opusťme tedy dohady o licencích, rozpis pořadatele poháru ve sjezdu v odstavci “Kategorie” to říká jasně.
    Po mém upozornění na nesmyslnou horní věkovou hranici u Elity a Expertech byl start u Elity povolen i starším, nikoliv však u Expertů. Všechny přestárlé experty vítám mezi mastry!
    Jak to vypadá v praxi vidíme všichni. Proč tedy nedodržují vlastní pravidla a pokud je považují za nesmyslné (právem), je třeba je opravit.
    Není tento “nepořádek” zodpovědný i za stále oplakávaný nezájem sponzorů.

Komentář: