Volby – vidite nejaké zkurvené riešenie ?

kdyby-volby-mohly-neco-zmenit-uz-davno-by-je-zakazali

Tak jsem napsal dlouhej článek, shrnující fakta, opírající se o citace všech různejch stran, dávající prostor všem těm polemikám, názorům, lidem a jejich postojům.
Psal jsem to 3,5 hodiny.
Večer jsem šel do sauny, trochu si odpočinout.
Přišel jsem domu.
Přemýšlel jsem.
Ctrl + A.
Ctrl + delete.
…a začal jsem znova. Tohle totiž nemělo cenu a jediné co bych vám chtěl v novém článku sdělit, je prosba – DĚTE S TĚMA VOLBAMA UŽ DOPRDELE.

 

To snad už prostě neni možný. Po všech těch letech, co sleduju lidi, média, rozhovory, veškerou komunikaci a co je za ní, ztraceno v překladu a podobně, jsem snad nebyl víc rozčarovanej a znechucenej než z toho, co se v české společnosti spustilo s volbou nového šaška na hromadě hnoje Kocourkova – volbou prezidenta.

Stručně, rychle, jednoduše.

Za prvé – je to jedno. Někdo řikal Franze ne, že je šašek počmáranej, a že to bude vostuda, větší než s kradoucím Klauzem. Někdo řikal že Fišer je dobrej a hele, von byl Komunista, ale prej dobrej komunista – hele, a co, tak byl, no. Další horujou za super rétorické schopnosti stromomila Zemana a někdo by rád v rámci emancipace na hradě viděl ženu. Hm, tak a teď bábo raď.

Za druhéje to pořád jedno. Jeden má rád to, jeden zas ono, jeden miluje FSR a šuká Specializovně, nikdy by to nedal na Farmáře od RB, a přitom má doma FRantu. Tisíc lidí tisíc chutí, co člověk to názor, atdatd. Média útočej tu s jedním spotem, tu s jiným spotem, jak to rozdělilo rodiny, jak kdo kde co vymyslel a jak je kdo v prdeli, atd. Furt je mi to jedno, furt to není nic, co bychom nezařili 1OOkrát a co ještě 1OO krát v téhle republice zažijeme.

CO JE ALE TOTÁLNÍ PRŮSER, JE TO CO TU UDĚLALO S OBYČEJNEJMA LIDMA.

Včera jsem viděl v sauně jak se chlapi skoro servali. Kvůli čemu ? Kvůli tomu, jakej hejhula bude huhlat nebo dřeviny objímat v Absurdistánu ?
Každej musí vehementně dát najevou svou příslušnot, komu dává palec nahoru, kdo má ten jeho like, a supluje ve vytahování špíny tolik sběhlá média, jede tu peklo, dává najevo “svůj” názor, cpe ho do všech debat, at už na síti, nebo v hospodě, nebo v sauně, bazéně, nákupáku, bože co to je. Už se nedá pomalu s nikým normálně mluvit, protože to hned skončí u voleb a lidi se rozhádaj rychlostí blesku. Pod tímhle článkem očekávám s hrůzou to samý.

Prám se – Existuje  dneska ještě vlastně vůbec někdo, koho tohle nechává ledově klidným ? Ne tenhle agresivní humbuk, kterej nadzvedl mě, ale to, kdo tam bude sedět ? Není to úplně, úplně jedno ? Myslí si tu snad někdo, že když tam bude Zeman, přijde zpátky RUS ? Nebo když tam bude Schwarzenberg, že budem mluvit za 1O let všichni Německy ? Dyť z nás maj všichni srandu už teď a to kvůli způsobu, jakým se to tady kompletně vede.

Existuje tu dneska vůbec někdo, kdo v klidu řekne – mě je to úplně u prdele ?
Vono totiž je.
Nic nestojí za klid duše a tuhle cenu zaplatilo poslední měsíc mnoho, mnoho lidí.

Mám pro vás radu. Fakt dobrou. Ne koho volit, panebože. Moje rada je z těch, která pro vaší lepší budoucnost fakt něco znamená.
Tady je :

“Takže lidi, jděte ven.
Je tam krásně napadanej sníh, zima jak z Ladově – ledovejch obrázků, ticho, klid.
Jděte na běžky.
Vemte si čelovku, holku, a vyražte se večer projít.
Pusťte si Xvideos a onanujte do bezvědomí.
Jděte do kina na Djanga Nespoutanýho.
Kupte mámě bonboniéru.
Vyměnte si gumu na stěračích u auta.

Udělejte něco úplně obyčejného, něco smysluplnýho.”

A jestli nic nevymyslíte, tak si aspoň pusťte nesmrtelný rozhovor. Třeba se aspoň zasmějete, a zjistíte, že už před 1O ti lety na slovensku, měli jasno…

If you can see this, then you might need a Flash Player upgrade or you need to install Flash Player if it’s missing. Get Flash Player from Adobe. This error may appear if the URL path to the embedded object is broken or you have connectivity issue to the embedded object. Powered BY XVE Various Embed.

Související články :
10 minut a zvracím. (2012)
Situace kolem vyjebávání s VZP  (2009)
Slevy pyčo – fenomén dnešní doby (2009)

57 komentářů pod “Volby – vidite nejaké zkurvené riešenie ?”

  1. kamen

    mě je to úplně u prdele… :) akorát teda ty všudypřítomný plakáty, odznaky a podobnej humpl, mě už začíná pěkně srát. naštěstí to už brzo skončí.

  2. Pedro

    Já mam s timhle komentářem stejnej problém jako ty s článkem, furt to přepisuju:) Zkrátka a dobře, souhlasim. Politiku neřešim a jenom zírám, jak se kvůli tomu dokážou ostatní rozohnit.

  3. perry

    Hele, podle mě je škoda tady podporovat v lidech (a hlavně v opravdu mladejch střelcích, který tě maj kolikrát za vzor a tak si to fakt vezmou) názor, že volby jsou k ničemu. Je to ta nejjednodušší možnost, jak si k tomu všemu říct svý. Souhlas, že zrovna TYHLE volby nejsou moc důležitý a že humbuku je kolem nich naopak nejvíc. I já jsem se nechal ze začátku strhnout, ale po pár tejdnech mě to samotnýho z mýho okolí tak znechutilo, že dál aktivně nepodporuju Losnu ani Mažňáka, ale ten svuj lísteček tam zejtra, než odjedu na hory, rozhodně hodit pujdu.

  4. 200klada

    Nikdy moc nepíšu komenty, ale… Volby jsou “občasnká zodpovědnost”, možnost, jak ovlivnit dění v republice. I když tyto volby nejsou ty moc důležité, tak by se lidé měli učit chodit volit a zajímat se o dění ve státě. Jinak to dá možnost těm, co jsou u moci, zvlčet a rozkrást ještě víc. U normálních voleb už dlouho říkám, že by nám měli dát možnost, když nechceme volit pro někoho, volit proti někomu. Mít negativní hlas. Prostě nevíš koho volit (z jakéhokoliv důvodu), ale víš, že tam nechceš třeba soudruhy, tak bys jim dal negativní hlas (odečetl bys jednoho kladně volícího). Typuji, že v ČR by skoro žádná strana nezůstala v plusu :).

  5. majer

    tak nějak si tenhle web pročítám …….. mediální masáž dokonalá … tedy díky mimo jiné i za tenhle článek ….

  6. Karel Neugebauer

    Ono základ je, že demokracie vlastně nefunguje pokud stejnou váhu hlasu má hovado co sedí a nikdy nepracovalo (+X generací nikdo z rodiny nepracoval) vs člověk co je slušný a maká a platí daně celý život, případně vytváří pracovní mista.

    Kdyby volila většina s rozumem, tak přijde k volbám a řekne si: “Tydle jsme tu měli před 20ti lety a zesrali tu co se dalo, tak tydle fakt ne. Tydle jsme tu měli před 10ti lety a ti tomu fakt nepomohli, jen vše valili na dluh, tož ty taky už nikdy. No a tydle co tu máme teď, ty to taky serou, tož tydle tež ne.” A zvolit prostě někoho kdo tam ještě nebyl, ať se ukáže jestli to bude dělat dobře. Protože dokud ty garnitury šmahem nebudeme měnit, nic se nikdy nezmění. Pak si každá strana moc dobře rozmyslí jak to bude dělat, aby v dalších volbách vůbec prošla.

    No jenže jsme nakonec u té demokracie a zas ta “ovlivnitelná” většina zvolí ty, co už tu jednou byli. A tak se tady budeme mrskat dookola než se vymění X generací a snad to bude lepší. Ale kdo ví. :-(

    Na druhou stranu jednou někdo říkal “Mě je jedno kdo vládne, já se uživím dycky, slunce dycky bude svítit, sníh padat a kopce budou stejné”. :-)

  7. KRAJIC

    Kurva čárys, vidím, že máme v oblibě stejnou stránku (Xvideos) po rocích selekce a hlubokém průzkumu jsem jí už 2 sezóny věrný. Jinak k těm volbám všeobecně, za celý můj dosavadní život mi to vždy u prdele bylo a to brutálně a právě si říkám jestli bych už ve svém věku neměl dospět do stavu té občanské uvědomělosti – problém je že to mám pořád tak strašně v piči, že by to šlo hodně přes závit. Jinak velký souhlas s Karel Neugebauer – pokud by volit mohli pouze lidé dosahující nějaké morální-kulturní úrovně + disciplíny asi bych do toho šel. Pokud bych teda splnil normu…

  8. drzhor

    takže:

    Jděte na běžky. – nemam ale pujdu na snb
    Vemte si čelovku, holku, a vyražte se večer projít. – mame poulični osvětlení – problem solved
    Pusťte si Xvideos a onanujte do bezvědomí. – splněno
    Jděte do kina na Djanga Nespoutanýho. – možna na něco jinyho
    Kupte mámě bonboniéru. – koupil jsem ji včera dva knedliky, bude dělat divočinu :D
    Vyměnte si gumu na stěračích u auta. – dobrej nápad!!

    jen ale k těm volbám ještě skočím, ať nenadávám, že sem tam nebyl….

  9. Hovňous

    Myslím, že je na čase aby zasáhl SUPERMEF :-)

  10. gazman

    Souhlasím s perry, 200klada, Karel Neugebauer. Nikdy nikomu netlačím svůj názor a o tom koho budu volit se pokud nejsem vyzván s nikým nebavím, je to moje věc a nemíním takovými rozhovory marnit čas, ale k volbám chodím dycky, necítil bych se dobře, kdybych o sobě nechal rozhodovat druhé aniž bych se pokusil naklonit výsledek tam kam si myslím že je to dobře.
    Carys: Stejně jako perry si myslím že to cos tu sepsal celou situaci jen zhoršuje. Je to jednoduché, zbytečné a tak české, plakat stále dookola, že je tu bordel a všichni jsou kokoti.

  11. coolo

    xvideos…nekde se stala chyba….to neznam…..:D:D

  12. lutte

    Ty zfanatizovaný davy jsou brutalita. Každej ať volí koho chce, ale nikomu to necpe. Respektuju i ty co jsou tim už tak otrávený, že tam ani nepudou.

  13. Baboon

    Kdyby tak všichni ostatní byli jako v těchhle komentářích – hromada názorů, ale ani jedno jméno nebo náznak, koho teda.. Naproti tomu se z většiny mých známých stali elektronický agitátoři protože asi mají potřebu se všem ukázat, jak jsou moc angažovaní.

    Z článku smíšené názory – myslím, že když někdo nejde volit a je mu to tedy jedno, tak by to ale nemusel také ventilovat, jako všichni ventilují své vyvolené (což stejně všichni kolem dělaji, takže je to jedno) a zároveň by se mohl zdržet následných soudů, že to tu stojí za hovno. Problém z druhé strany je, že i když se někdo zvolí a ten někdo by to třeba úplně podělal, tak si stejně nikdo z agitátorů nebo voličů nenasype popel na hlavu a neřekne “že já ho vůl volil” .:( No už aby to bylo za námi, na reklamní plochy se vrátí místo ksichtů reklama na banku a pojišťovnu a vše zas bude při starém.

  14. staroch

    perry a jemu podobny : obcanska povinost, ano to je dat nazor a nejit k volbam je taky nazor, ja tam nepujdu, protoze nepodporuju nazor ze mensi zlo je dobry, ani jednoho tam nechci tak proc bych mel jit volit? stejne jako uz nepujdu volit zadnou stranu pokud nevznikne nova prazdna vsech tech co uz tam byli a tak to posrali a rozhodne nepujdu jen protoze par hlupaku neustoji nazor nevolit a verte ze kdyby nesli vsichni tak se konecne neco da do pohybu narozdil od uboheho voleni toho kdo zbyva jako trosku lepsi variant

  15. Kachna

    Hele mě to třeba ledově klidnym nechává, kdyžtak.

  16. jacobo

    Koho volíš, Losnu, nebo Mažňáka ? Ále, třeba Bahňáka.

  17. coolo

    …smažaka s bramborem, bez tatarky prosím:D:D

  18. Čárys

    Já byl občansky uvědomělý…19 let.
    A dycky, dycky to bylo k ničemu. Ne, vlastně k ničemu ne, dycky to bylo k horšímu : )

    Takže se omlouvám, ale moje dlouhá, dost dlouhá zkušenost je – NENÍ KOHO VOLIT.

    Já souhlasím se slovákem z videa pod článkem ! :)

    4: Drzhor : správně ! Muhahaáaáa

  19. ferda

    Nechal sem si dobře poradit, šel ven a vzal si běžky. Po cestě zpátky se stavil koupit mámě gumu a pustil jí Xvideos. Pak se šel projít do těch ledovejch obrázků se svojí holkou, tam sem výtáh svýho djanga nespoutanýho a nandával jí tak dlouho, dokud nebyl klid a ticho. Válela se tam jak zahozenej stěrač od auta, tak sem počkal než ji zakryje krásně napadanej sníh, hotová Ladovská zima :D. Večír ještě asi vemu čelovku, koupím bonboniéru a vyrazím do kina, kde budu honit do bezvědomí. Život je prostě fajn, nic bych neměnil.

    díky Čárys

  20. Čárys

    Muhahahaá, bože, jsem spad ze židle, díky ! ! !

  21. kokoti

    takovyhle lidi tady NEPOTREBUJEME!
    pozdravuj na Bali, nebo jaka to je pycovina :D

  22. Manas TL

    Me na tom chybi nadhled. Lidi co neuznaj jinej nazor nez ten jejich a trpi pocitem ze musi vsechny ostatni o tom nazoru presvedcit. Tak ti me serou. Kdyz nekdo rekne – volim Zemana … ok, tvoje volba, mas proto jiste duvody. Ale neptam se po nich, kazdy se muze dopidit k informacim co pomuzou vyjasnit proc prave toho nebo onoho kandidata vybral.
    Ale ne ze na tebe vyjede – ty nevolis Zemana? To si asi zmrd! jako jsem si poslechnul vcera v metru.

  23. hasič

    Ahoj Čárys…popravdě řečeno jsem čekal, že se jakýchkoliv komentářů k volbám na svých stránkách zdržíš a necháš je jako izolovaný ostrůvek klidu a pohody. :-)
    To, že jsi se tímto zapojil do celé předvolební kampaně mě celkem překvapilo. :-)

  24. hasič

    ä jen nadoplnění. Osobně mám za to, že slušná diskuze a umění argumentace mezi slušnými lidmi z nichž oba chtějí diskutovat k dané problematice není na škodu. Pomáhá to doutvářet náš názor a trénovat náš mozek.

  25. Čárys

    4: Hasič : ad doplnění… To je právě ono ! Já jsem slušně argumentoval – ze je to uplně jedno. A vydal jsem svůj názor..a článek. Já se občas k palčivým problémům dneška vyjadřuji, a tohle mě pálilo. :) Nastínil jsem koncept, a i řešení, hehe : )

    4: Manas TL : Amen. To je to, co mě rozstřeluje. Jak jsem psal, viděl jsem na vlastní voči, jak si dali lidi málem do držky. Nechápu nic. A proto jsem se zapojil. S prosbou, ať už to skončí, a at už s tím jdou lidi do prdele. :)

  26. eMeT

    http://www.youtube.com/watch?v=ZAQMnnEEsSg

  27. Alexio

    Bohužel náš národ ještě k referendu opravdu nedospěl. Dva tábory se do krve hádají bez respektu a snahy pochopení argumentů druhých, třetí hází flintu do žita s tím, že volby stejně nic nezmění a učí se žít ve vlastní ulitě a zůstane menšina, která už opravdu ovlivnit moc nedokáže. Mě samotného udivil výsledek už z prvního kola a skoro si říkám, že nám to patří. Nadáváme na politiky a když máme možnost odstavit je od kormidel, tak si je sami zvolíme anebo k volbám nechodíme.

  28. Čárys

    Hm, Alexio – mám jeden dotaz, vlastně fakt spíš na všechny.

    Já podnikám v ČR 18 let. 18 let už sleduju vývoj na politické scéně, ostatně stav společnosti, tendence, zákulisní pletky, a fakt si myslím, že mám přehled a rozhled.

    A nadhled.

    Ale fakt mi řekni, ty vidíš nějaký řešení ? Když nevěříš nikomu ? Já vím lidi, co bych volil, ale ti nikdy kandidovat nebudou. Vím o lidech, kteří jsou čestní, rovní, poctiví, ale ty jaksi politika netáhne. Chuť něco změnit..hm, jak dlouho trvá, než člověk něco vzdá, a hodí flintu do žita? Já nejsem z těch, kteří by něco vzdávali.

    Bože, stačí se podívat, kolika projektům jsem se věnoval, a kolik jsem jich dotáhl do konce. Bylo to 1OO procent, 1OO procent. Moníneckej bikepark…mnoho závodů…podporování tohodle, tamtoho, penězma, časem..mohl bych se plácat po ramenou a solit to tady, ale proč. Jen bych chtěl říct, že nejsem z těch, kteří by nějakej boj vzdávali.

    Když ta to stojí.

    K volbám chodím od roku 96, pravidelně. A jak jsem psal výše, nic se nezměnilo. Nikdy nic, určitě ne k lepšímu. Pořád gavrment krade, korytnačí, vyjadřuje se jak primitiv, a přitom mi určuje, co já mohu a co ne, to mě štve.

    Snažil jsem se dycky volit a dycky to bylo k horšímu, a dycky bylo jedno, koho jsi zvolil. Přeberte si všichni svoje výsledky z voleb X let zpátky – kdo z vašich stran neměl hovno na hlavě, kdo z vašich kandidátů byl bezúhonej, kdo je světec se skvělejma nápadama, vizionář co dokáže prosadit svou ? Fakt jste měli dycky dobrou ruku při výběru ?

    Já ne.
    Popravdě, já se BOJÍM jít někoho volit. Nevěřím nikomu, a jak jsem psal, není KOHO volit. To co praktikuji já, není ulitářství, je to rezignace. Narovinu říkám – je mi to již fuk, nechávám to na vás. Zkoušel jsem to 18 let, a bylo to dycky k hovnu. Proto narovinu, nejsem zastáncem menšího zla. Chci velký dobro ! A když není koho…

    2OOklady koncept mě přijde jako super, bohužel je to opět jen utopie. Ale krásná. Nikdy se neuskuteční.

    Jaksi jsem zjistil, že zabývat se problémy, který nemaj řešení, je ztráta času.
    A touhle cestou jsem se rozhodl jít. Neztrácet čas.

    To je vše.

  29. Baboon

    Ovšem s názorem, že není koho volit se naprosto ztotožňuju. Prostě to tak je – tak je varianta hodit neplatnej – v procentech účasti se člověk objeví, volit šel, ale nebylo koho, tak nedal nikomu nic. :) Situaci to nijak nezmění, takže stejně půjdu litat s kitem, nebo běžky nebo cokoli. :)

  30. DALI

    ferda v nejvícu :)))

  31. Daniel

    Me volby prezidenta nechavaji uplne v klidu :). Nikam totiz nepujdu, neni koho volit a “cesta mensiho zla” je nesmysl.

    Jinak si nemyslim, ze je to tady takovej absurdistan. Vsude po Evrope je to hodne podobny. Ono se cloveku v zahranici libi, ale pak kdyz posloucha mistni lidi, tak pochopi, ze resi uplne ty samy problemy jako my u nas. Amerika je na tom podobne.

  32. Alexio

    To Čárys – má slova nebyla myšlena k Tobě. Pokud sis to vztáhnul tak se omlouvám, nedošly mi souvislosti. Neusurpuju si právo na pravdu v tom, koho volit či koho ne. Dávno jsem rovněž přišel o ideály a snažil jsem se jen vyjádřit rozčarovní nad výsledkem již prvního kola ikdyž jsem přesvědčen, že obyčejnýmu voliči vhazující lístek do urny jde v zásadě o totéž. Spíš mě zajímá sama podstata současného stavu, kdy zcela zjevně, podle stále zveřejňovaných či dostupných informacích, si dvě většiny zvolily ty dva nejhorší kandidáty a pak si mezi sebou jsou ještě kvůli nim schopni vypíchat oči byť by ty oči byly příbuznýho. Opakuji, že se nechci pouštět do polemik, který ze současných kandidátů je “menší zlo”, ale pro mě je strůjcem této situace každý, kdo zvolil v prvním kole jednoho z nich, jelikož neumím pochopit proč ? Ano, na každým voleným se daj negativa najít, ale….řešení jsem viděl právě v lidech, že těch nejodpovědnějších politiků se pomocí referenda začneme zbavovat a dopadá to tak, že se serveme ještě mezi sebou…Doufal jsem, že týhle šance se lidi chytnou, ale dopadá to tak, že si je dokola budou volit, pak na ně nadávat a slušný lidi se tím nechaj otrávit :-(

  33. Čárys

    4: Alexio : Mno, já jsem to ani tak nevztáhnul jako kritiku sebe či mého článku (názoru) jako spíš obecně zajímavej koment, kterej stál za tu stať, kterou jsem sepsal…není proč se tedy omlouvat.

    Referendum – by vyřešilo hodně. Bohužel, opět je to utopie – referendum o referendu a stejně by ho museli vypsat politici(ké strany) dle ústavního zákona a ti by si přeci nezačali řezat větev sami pod sebou…

    Jsem slušnej člověk.
    Jsem otrávenej.

  34. Alexio

    To Čárys : Vždyť já vím, snad Tě zase někde potkám a bude pro mě příležitost prohodit pár slov o neobyčejných obyčnostech jelikož tak inspirujích lidí je pramálo.

  35. Čárys

    4: alexio : těším se na to !

  36. coolo

    ….nekolikrat tu je psano o Absorudistanu……doporucuju na odlehceni shlednout stejnojmeny film (http://www.csfd.cz/film/240997-absurdistan/), stoji to urcite za to:))

  37. rajtyš

    je mi to jedno a du na běžky. … a pak onanovat do bezvědomí! haha

  38. Vitas Vary

    za mne – tyhle volby nejen rozdělují společnost na dva nesmiřitelné tábory, ale vpodstatě to působí zlo i v rámci rodin. Jedinýho člověka, kterýho bych volil a uznával je KAREL JANEČEK. Proč? stačí si ho vygooglovat…

  39. majer

    VOLBY …….mno vypadá to jako HRY a chleba …

  40. MichalM

    Seru na to.

  41. The Skreth

    Já jsem ledově klidnej. Ale nemyslím si, že by bylo jedno, kdo tam nakonec skončí.

  42. zachy

    Čárys: Chápu, že ti to je u prdele, neboť odjíždíš pryč :-)

    Spíše mě fascinuje ta zbláznětost zrovna do prezidentských voleb, neboť dle ústavy ČR je prezident funkcí reprezentativní, tudíž má velmi malé pravomoci pro ovlivnění dění pro občany země. Kdyby lidi šli raději volit při parlamentních volbách, kdy se opravdu láme chleba.

    Řekl bych, že českou klasiku (nic nedělat, nevolit, sedět doma u piva a nadávat jak je všechno nahovno) umí každej blbec. Já volit půjdu.

    Citát na závěr: “Člověk nevyužívající právo volit je jenom ovce, která nemá právo si stěžovat na rozhodnutí vlád”.

  43. matus

    kazdopadne nemozete dopadnut horsie ako my s nasim prezidentom ktory trpi demenciou a stale robi hanbu po svete..

  44. Jr.

    Matus: Tak teď teprve uvidíš, co je ostuda po světě! ;)
    ________

    Ani jednoho ze dvou zbylých volit nechci. Někdo nějaký rady? Mam si snad vybrat z koho mi je míň zle a kdo mě svým postojem k určitým tématům v minulosti míň nasral? :)

    Můj hlas v druhém kole tam nespadne už proto, že ať volba dopadne jakkoliv, spokojenej nebudu. A je mi to v této situaci asi tak trochu u ánusu.

    V druhém kole bych byl ochoten přejít do “omezeného” módu a volit alespoň toho, kdo by dobře reprezentoval. Bohužel… není koho.

    http://www.youtube.com/watch?v=ddx8t6zGWxA

    20 minut je dost času z Vašeho života, ale můj obdiv má (i když o něm vím jinak vpodstatě úplný hovno) už za ty ty rétorické schopnosti. Mluvit 20 minut z patra a víceméně né úplný sra*ky… černoch na hrad.

    No nic, jedu na hory do Francie. Vrátím se do… vrátím se?

  45. Čárys

    4: Zachy : Nevím koho jsi citoval, ale přidám ti tu taky jeden citát, parafrázující ten tvůj.

    “Člověk, využívající právo volit za každou cenu, jen pro tu formalitu, že dal hlas, by měl být umístněn do psychiatrického zařízení, neboť jeho volba nebyla volbou zdravého rozumu, nýbrž jen volbou pro volbu.”

    Martin Cheníček.

  46. Petr S.

    Ehm, jaký volby? Kde, co, jak, kdy?

  47. Jerry

    Situace s volbama mi připomíná jeden starej vtip: Otevřu rádio-Lenin, otevřu televizi-Lenin, otevřu noviny-Lenin. Mám doma vepřovou konzervu-bojím se jí otevřít…
    Už mě ta komedie kolem taky pěkně sere už kvůli tomu že bych ten úřad klidně zrušil. Navíc tam nechci ani jednoho z nich, nechci volit jenom menší zlo. Zase ale nejít k volbám a potom akorát nadávat že to tady stojí za hovno asi taky není řešení. Takže tam zajdu (na běžkách samozřejmě) a budu volit toho třetího. Ty lístky nějak zneplatním, no prostě roztrhnu…

  48. MP

    Mým záporným hlasem kandidátovi, kterého na hradě opravdu nechci, je hlas jeho protikandidátovi.
    Volit jdu.

    Nicméně je smutno z některých jedinců (a není jich málo) co dokáží říct na adresu kandidátů. Žijeme ve společnosti, ze které zmizela slušnost a úcta.

  49. David

    O politiku se nezajímám, volit nechodím, nenervuju se ničím co mi předkládají Mass media pač to nemá smysl.
    Politika je boj o moc, boj mafie o koryta, divadlo pro blbce kteří naivně věří, že něco změní. Nezmění se nikdy nic proto se starám abych měl co do huby a já měl peníze na účtě a divadlo nesleduji.

  50. David

    BTW…celou prezidentskou kampaň sem ignoroval až do včera kdy jsem usedl na 45minut k televizy a sledoval volední duel. Trapná marketéry promyšlená fraška která se snaží získat voliče na opravdu povrchních a populistických věcech hlavně z minulosti protikandidáta. TV jsem opustil a šel zhlédnout dokument který mi vědomosti rozšířil o zajímavé a použitelné informace.

  51. deu

    Čárys máš pravdu,mám to podobně.Pocit že stejně nic nezměníš,rezignace,ztráta času.Ty politický agitky jak z padesátých let a to i od známejch na facebooku – to je hnus velebnosti.Vybral jsem si menší zlo,ale jestli se tam dokopu nevím,asi radši pojedu zaopatřit babču,která sotva chodí a musí si topit v chalupě v kamnech,tak jí naštípu dřevo,dám si s ní kafe a půjdu se projít do lesa.Jo a na procházky s čelovkou chodím taky,akorát neberu ženu ta se bojí,ale dvouletýho syna který má svojí baterku a potmě v lese ho to děsně baví.

  52. xup

    já volil Kachnu.

  53. raf

    vyměnit gumu u stěračů.. pobavilo :-)

  54. MKR

    Čárys na HRAD :o)

  55. Čárys

    Hoši, tohle je už na mě moc, muhahaáááá : http://www.youtube.com/watch?v=EdBbQYukbUI

  56. Sarin

    Na Slovensku je to jasny :) tam nemame zadny problem :). Mame dve financni skupiny Penta a J&T. Kazdorocne vymezi hriste kde umozni “Je pan podme se hrat na politku”. Je uplne jedno jestli tu hru vyhral meda levicak nebo pravicak. Vsichni sedi ve vlaku. Ano sedi v prvni tride urcuji ceny za listky a co se za zradlo podava, ale to kam vlak jede a kde jaka se bude radit kolej to je vse na Penta a J&t.
    Zmnena na Slovensku je asi jeste hur proveditelna jako v Cechah.

  57. Pádlista

    Kdyz se nechceme sBALIt, musime jit VOLIt ;)

Komentář: