Val di Sole – racing report

wc

Tak jsem vznesl dotaz na jednoho mladýho divočáka, jestli by nám nenapsal report z jeho prvního svěťáku protože je to dycky zajímavý, číst postřehy někoho, kdo jede poprvý – nehledě na t, že jede kudlu jak svině.

Odpověď byla : “Jasně !!!”
Jméno : Petr Čech.
Lokalita : Val di Sole.
Report : Inside !
Klik na : Více.

Do Val di Sole jsem jel se svými týmovými kolegy Honzou Urubou, Lukášem Ricem Šplíchalem, Dominikem Lošákem a naším trenérem Zdeňkem Floriánem.  Vyjeli jsme už ve středu kolem 5 ranní. Dost času na cestě jsme strávili posloucáním Rica a Honzy, kteří už ve Val di Sole byli a dělali bubáky..že člověk v posledním lese už ani neví kam jede, že řidítka už drží jen, aby se neřeklo, že už po prvním lese nebudem vědět čí jsme a podobné.

Ve středu kolem 14 odpoledne jsme byli na místě a vyjeli lanovkou si projít trať. Už z lanovky to vypadalo docela zajímavě. Od stanice lanovky to bylo na start ještě cca 500metrů dole na start.

Trať začíná hodně strmým kamenitým úsekem, který vypadal při pěší prohlídce docela zabijácky. Následovala rychlá pasáž po kamenech, kde ráfky jen zvonily, pár zatáček po kořenech  a kamenech a krátký přejezd po dřevěném mostku  a další a další kameny a kořeny, až  člověk dojel do posledního  pomalejšího, ale hodně strmého a kamenitého úseku, který se jmenoval Hell a řekl bych že asi ví, proč ho tak pojmenovali, pak pár zatáček slavná levá zatáčka, kde se Sam Hill slavně rozbil, pravá a šlapačka do cíle. Trať si asi nejde ani moc představit , takže bude nejlepší se mrknout na video.

 

 

Líbilo se mi, že trať je oproti jiným závodům vypáskována hodně na široko, takže v každém úseku byly klidně 4 různé reálné stopy, které se jezdily.

Trénink byl rozdělený na top150 mužů a ostatní kategorie. Trénink byl rozdělený na hodně dní, ale každý den jen na cca 2-3 hodiny, což se mi líbilo, protože se trať dala najezdit a člověk se moc nezničil.

V pátek jsem jel seeding run tzv. měřenou jízdu, podle které se pak jela kvalda.  Jel jsem hodně na jistotu a dojel jsem kolem 50. místa v juniorech s časem 4.09. Říkal sem si, že  na finále se bude dát ještě o dost zrychlit. Proto jsme se vsadili o hlavy oholené žiletkou, pokud se Rico a Honza nekvalifikují v elitě a my nedáme finále pod 4 minuty.

Finále se jelo v neděli. Jelo se mi pocitově v horní polovině docela dobře, ale postupně začli bolet ruky a v závěrečném hellu jsem se v zavřené zatáčce vysypal a než jsem se znovu posbíral tak jsem hodně ztratil. Trať byla po sobotním treninku hodně rozbitá. Nakonec jsem nějak dojel v čase 4.05 s čím nejsem rozhodně spokojený a díky tomu, že ani Honza a Rico se nekvalifikovali, tak chodíme celý tým s holou hlavou :D

No rozhodně si odvážím hodně zkušeností. Vím, že to chce hodně makat  a nebát se to tam ještě víc nahulit, protože prostě svět je oproti ČR úplně jinde a  top jezdci no to je  pro normálního člověka nepochopitelné.

Celkově hodnotím svůj první svěťák kladně, protože kromě parádního ježdění sme si užili i hodně týmové srandy koupáním v kašně, vodopádu a řece, sledováním 4x a  fanděním Xcčkařů, kteří tady měli taky závody a našim hecováním jim asi o dost stoupla výkonost :D

Na závěr bych chtěl poděkovat firmě Katmar, Wheel, DNX shop a One Energy za podporu a samozřejmě taky rodičům  našemu trenérovi , protože nebýt jich, tak nevím jestli bych odsud psal report :)

http://www.katmar.cz/

http://dnx-shop.cz/

http://wheelclothing.cz/

http://www.1energy.cz/1energy/


-Petr Čech-

foto : Laurence Crossman-Emms and facebok profile od Laurence with nice photos
thanks a lot…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 komentářů pod “Val di Sole – racing report”

  1. Maverick

    Asijskej report na 720!

  2. Čárys

    Vole, Mave, čechy jsou mrtvy, Morava jede, a já jsem za to rád…
    Děkuji Petře !

  3. Andy

    Viděl jsem helmet cam z týhle trati a normálně by mě zajímal fonetickej přepis jezdcovo výrazů tady.. myslím, že by to nebylo daleko od mojí cesty na BMX z Řípu dolů a naopak by to mělo hodně daleko od pohádky kterou diktuje do kamery Minnaar ve Fort William.. :D

    Respekt klucí a příště s vlasama! :)

  4. Čárys

    KAždopádně, bomba repec a díky za tu ochotu a snahu něco sepsat…

    Taky jsem měl to štěstí, že jsem se skoro dva roky povozil na světacích, a prostě to byl zážitek největší. Dodneška děkuji PH, že jsme to společně dali…

Komentář: