Podzimní leto v neděli – Všenory

nedele09praha-19.jpgTak a je pátek přichází další víkend, a já vám akorát dopíšu, jak jsme strávili minulej víkend. A plynule přejdeme v další víkend. Tady na 720 je to prostě jeden velkej víkend ! :)

Takže večer jsme se s Máárou ubytovali ve Všenorech, rozdělali topení a kolem půlnoci šli na kutě.

Ráno je mlživo a v podstatě celkem mokro, až při vypouštění moči přemýšlím, zda nááhodou v noci nepršelo. Je HMLA hustá tak, že by se dala kráájet. V 10 h po snídani píšu Ovarům sms, co že jako je, kde jsou, a jelikož už jsou kousek od Všenor i s truckem, tak se jdem převlíknout. 

Ovar naladil opět modrou bestii od fordu, a Ovarku nechal kupodivu doma, takže se budeme za volantem střídat, asi. To nevadí vůbec, stejně se nás tu sešlo fakt mnoho, je kam šáhnout. Nahoru kolem baráku Rossenberga, s čerstvě zamalovanejma čurákama novým nátěrem na jeho plotu a už jsme tam. 

Dnes je to v mocné tlupě. Přijel Luckaass (koupil si zase nový "kolo" Specialized za plnou cenu – nechápu, jedinej člověk v republice, jsi bůh !) s Chlastíkem ze Svazu motokrosu , je tu i další parta dalších lidí – Všenory žijou.

nedele09praha-24.jpg

Takže jen co vylejzáme z dobytčáku nahoře u fotbalovýho onanoviště, koukáme do slunečních paprsků – tady je modrá obloha a jasno ! To jsem tedy divák, to jsem nečekal. Inverze jak prase. 

Všenory se docela potunily, od tý doby, co jsem tu byl naposled (na jaře) Vrchní část na listí a skrytejch kamenech a kořenech zůstává stále stejná, až k místu s překladem z klád. Tady dáváme zastávku, a koukáme na krásný pražský smog a berounskou mlhu válející se od půlky kopce pod náma. Taky tady začínají nové úseky tratě. 

nedele09praha-11.jpg

Jedna se hned po překladem z klád stáčí doprava, a celkem po rovině se pak motá asi 150 metrů na lesním podkladu. Moc to nejede, ale je to změna. Samo se dá jet starou částí. Pak je to až ke stožáru stejné, aby pak trať uhnula buď od leva za, a nebo doprava před stožár. Dál už to najdete. U silnic je to stejný, a skok po silnici má srabáckej dopad už metr před skutečným dopadem. 

Hanba Ovarovi, protože to neskáče a to je tu asi 10 x za měsíc :) Poznámka redakce.

Dál hned po dopadu tohodle skoku se dá stočit doprava do lesíčka, a přes pár toček pokračovat v podstatě až k první centrifuze. Není to špatné. Pak je to až do cíle furt to samý. Rovně a občas si skočíš, na BMX ideál.

 nedele09praha-12.jpg

Je to pěkné. Sice odshora až dolů nemusíš nikde přemýšlet (snad až na usek pod kládama) ale playstation je taky zábava, takže proč ne. Vypneš, a jedeš a myslíš třeba na to, co jsi dělal včera se svou starou…

Dáváme mnoho jízd. Překvapuje mě Chlastík ze Svazu (pro neznalé Bikervlastík) kterej si po půlročním drcení motokrossa konečně uvědomil, že je to strašnej zátuh s prachama a že to sjezdový kolo je fakt levný, takže pořídil Treka a lítá. Hele nevím jestli každej, kdo někdy seděl na MX a lítal, teď prostě má specifickej postoj na kole, ale fakt je to už poněkolikátý co to vidím – jde mu to fakt dobře. 

MX holt vycvičí. 

nedele09praha-19.jpg

Jednu jízdu ho Schwárovým stylem vedu na gapík (jeď pomalu, poťáhni na konci) a on jede pomalu, na konci potlumuje – výborně ! Stejně tak na skoku dole. Jojo, neděkuj, pohoda, kdykoliv, muhahaáá.

Máára lítá samo jak smyslu zbavenej. Ten kluk se zlepšil za ten rok, co ho sebou všude tahám, neskutečně. Dole na dirtu z první jen tak lehkej whip, protože proč to hrotit, a jedem dál. 

 nedele09praha-22.jpg

Odpoledne s k naší krew přidává slopestylová hvězda Kuba Vencl. Tak se s ním s Máárou fotíme na telefon, že to dáme na Dýkej. Naštěstí už končíme, zatímco on teprve začíná, nemusím teda odpovídat na jeho výzvy – něco si za minule dlužíme :)

kubavencl.JPG

Jdeme radši na jídlo. To je tu (hospoda na levé straně) výborný a levný, narozdíl od hospody na pravé straně (obsluha na pěst a jídlo drahý). Končíme, loučíme se se všema, a jedem se dodělat do Localblocku. 2h lezeme a na závěr shybujeme o závod (10x, 8x, 5x, 3x, 2x, 1x)a opět jedinej kdo to docvičí, sem já. Hlavně že mě všichni dycky hecujou – "dáme shyby?" a pak u šestýho chcípaj :)

Takže takhle skončil náš víkend. Kdo jste se mnou pročetl pátek , sobotu , sobotu a neděli , víte teď kompletně vše. A dnes je pátek a já zase mizím na víkend. Tak Vám v pondělí přinesu další porci ze života lidu v bahně se rochnícího, na skokách skákajícího, kola používajícího – ze života bikerstva.

nedele09praha (1).jpg nedele09praha (10).jpg nedele09praha (11).jpg
nedele09praha (12).jpg nedele09praha (13).jpg nedele09praha (14).jpg
nedele09praha (15).jpg nedele09praha (16).jpg nedele09praha (17).jpg
nedele09praha (19).jpg nedele09praha (2).jpg nedele09praha (20).jpg
nedele09praha (21).jpg nedele09praha (22).jpg nedele09praha (24).jpg
nedele09praha (25).jpg nedele09praha (26).jpg nedele09praha (27).jpg
nedele09praha (28).jpg nedele09praha (3).jpg nedele09praha (5).jpg
nedele09praha (7).jpg nedele09praha (9).jpg nedele09praha.jpg

25 komentářů pod “Podzimní leto v neděli – Všenory”

  1. Los Tomanos

    Vltavská mlha? Dole teče berounka, ale to jen tak :)

  2. KRAJIC

    Závist je jedním ze smrtelných hříchů – nicméně hřeším – žiješ kurva šťavnatý život .

  3. vondrus

    Ten Rossenberguv plot si po ceste nahoru nejak nevybavuju, asi jezdim jinudy:)

  4. staroch

    taky zavidim:)
    malá otázečka,je to tam pro úplnýho začátečníka vhodný k naučení??:D

  5. vóťa

    LT: Byl si rychlejší :D takovádle vlastivědná hrubka…:D

  6. Jr.

    LT: vela dobře ty :D hned jak sem si to přečet, sem to chtěl jít komentovat, ale bylo pozdě :D

  7. Čárys

    4 : Los Tomanos, Jr, Vóťa : co to melete, dyť to mám dobře :) Díky !
    4: Staroch : Naprosto. Nemám lepší představzu o trati pro začátečníka, než jsou Všenory. K naučení BEST.

  8. Jr.

    zrovna taky přemýšlim, jestli bych se chtěl nechat zahambit na sjezdový trati někym, kdo lítá 99% času slopestyle a dirty :D

  9. staroch

    čarys: dikas, tak ja se tam zejedu podívat:D

  10. Čárys

    4: Jr : My jsme tam byli asi před rokem, a já tam Kubu potkal. Hned jsem na něja začal hlásit : héééj slopestyle hvězda, atd…tak že dáme RACE dolů. Letěl jak zvíře, držel jsem se ho pořvával ně něj…až šel na držku :)

    Roztrhl si jeansy, a byl smutnej.

    Takže mám slíbenou odvetu…bohužel na dirtu.

    :) :) :)

  11. Jr.

    kamaráde…šance, že bys odvetu na dirtu přežil, je dle mě mizivá :D měl sem tě rád…
    no já si to pamatuju, když tam loni lítal a všichni řikali, co to je za blázna, že nato co jezdí letí strašnou :D

  12. qeex

    http://720.cz/wp-content/kubavencl.JPG první foto useklého palce ? :-)

  13. Čárys

    Qeex : hojím se jako mladík :)

  14. Čárys

    4: JR : Nulová, hochu, nulová. PS? Přijedeš s náma v sobotu pojezdit ? Hloubětín, Řepy ?

  15. Martin

    Krásný Demo, velká závist!

  16. Kachna

    Jó taky bych si chtěl takle jezdit :) A k tomu naučení, koukám na ty polety na fotkách..a ňák mi to nepřijde, nebo eště nejsem ani začátečník? :P Mám takový dojmy že bych na tom to svý XC zlomil :P Ale už sem shodil nášlapy;)

    2staroch: já co sem byl uplně poprvý si zalítat, to mě kámoš vytáhnul na Závist(nad Zbraslaví), sou tam min. 2 lajny, 1 lehká (min. tejden sem jí vyřešil celou, na XC kole a jezdim pár měsíců – to dáš i na koloběžce;)), a druhá, ta už je šťavnatější, takže myslim že by sis tam vybral.

  17. staroch

    ..Kachna: dikec za info, ono je to asi jedno, kdyz uz se budu strádovat ku práglu jestli všenory nebo zavist:D takže asi udelam trip a zkouknu oboje:) to já svoje poprvé radši nebudu popisovat,špatný místo, špatnej nápad:) naštěstí dobrý chrániče

    to Demo je fakt luxusní

  18. Kachna

    Jo, taky sem se poprvý nechal hecnout na ten větší, a na jednom odpalu sem si to rozmyslel – šah na brzdu…takže sem taky vcelku rázně vyzkoušel k čemu je integrála :-)

  19. staroch

    :D

  20. Los tomanos

    Vondrus: jezdíš dobře, asi jen nekoukáš a nebo nevíš že je to jeho…

  21. tomaass

    jdu zkusit, jestli 10×, 8×, 5×, 3×, 2×, 1× docvičim

  22. Čárys

    4: Tomaass : tak co ? :)

  23. Aleš

    Kde to prosimvás přesně ve Všenorech je? Respektive kde se parkuje a kde trať končí?
    Diky.

  24. vondrus

    Ales: Za hotelem Zdenka(myslim)

  25. coolo

    parkink u fotbal je fuj hriste pak cestickou tlacmo kolem hrbitova start najdes po asi 200m?a konec je u zdenky

Komentář: