Downmall Liberec aneb biking v obchodním domě

downmall77.jpgAhoj kluci a holky, ahoj. Tak je za náma bezesporu největší akce letošní zimy, co se týče kol. Na 17.ledna byl totiž naplánovanej sjezd v přímo uvnitř obchodního domu. A já vám přináším report, a plnej batoh keců !

Takže, je to asi 2 měsíce, co mi Kubajsz řiká, že se pojede sjezd v obchodní domě Delta v Liberci. Že prej jede, abych jel taky. Odmítl jsem, neboť se mi zdálo, že avizovaných 40 top riderů Slovenska a Čech je něco jiného, než jezdím já. Když mě ale nakonec pozvali přímo pořadatelé, a na mailu mě a Petrovi Heiníků přistála pozvánka, už jsem neváhal. Jíhá !

Takže jsem si zabalil cajky, a v sobotu dopoledne s Tomaasovou pomocí našel bez problémů obchodní dům Delta, v centru Liberce. Byl jsem na akci víc než jen málo zvědavej, především pro fámy obalující profil tratě, které slibovaly 80 cm široký eskalátory (řídítka mám 77) a na konci 4m drop s lochnou před zábradlím. HUF.

downmall22.jpg

Organizaci si vzali na starost klucí, který už dělali jabloneckej sjezd, kde jsme byli v létě, a vypadalo to, že akci maj mediálně zmáklou. Nu nic, přejděmež k věci.

Do obchoďáku jsem přijel dveřma v přízemí, a hned to vidím. Dopad dropu, kterej má odraz v patře nad ním, a přes zábradlí. Naštěstí není dlouhej, tak to vypadá celkem gut. Jedu do Riders centra, kde dostáváme akreditace od velmi fešnejch a hot koťátek a jedem výtahem nahoru na trať, nějak si to teda zkouknout.

Tak a já mám fotky celý tratě, super ne ? Tak si to projedeme. Start, 4 patro, 5m na sprint,

 liberec-domnmall.jpg

a schody, o 180, schody, mrd ven.

 liberec-domnmall1.jpg

Průjezd kolem sloupu v zavřeném obchodě v 3 patře,

 liberec-domnmall2.jpg

a šup zpátky na velmi klouzavé dlaždice. Sprint 20m, a 180 votáčka na eskalároty.

 downmall.jpg

Ty jsou naštěstí trošku širší. Dabl set z eskalátorů, prolítneš druhé patro, a jsi v prvním – dole napřímo žíněnka, nutno se vyhnout, a 180 zpět.

 downmall1.jpg

A zašlapat, a šup na drop. Kurnik, ten má ale vostrej nájezd, a do zatáčky.

 downmall3.jpg

Dlouhej není, ale nahoře jsi skoro v nule. A šup o patro níž, kde se prodropneš do cíle. A je to !

downmall4.jpg

Už kolem 11 :30 je tu celkem parta lidí. Filip Polc, Jirka Gregel, Sláva, Hynča, a další hvězdy. Startovku asi všichni viděli, takže netřeba rozebírat, snad jen že dorazil i Papája Schwara, z čehož jsem měl radost, aspoň tu nebudu jedinej z Jihočeský republiky. Dáváme převlíkačku, a jde si to najet. Ve 13h začíná tréning.

Na hodinu. Je to jen takhle, neboť lidi chtěj taky chodit nahoru a dolů, jinak než výtahama… To by ale mělo stačit.

downmall5.jpg

Takže lup a lup, a poznatek první – kurevsky to klouže brácho ! Vidím že špunty v měkké směsi asi nebyly to pravé, ale aspoň bude driftovací legrace. Bohužel ani předek moc nedrží, ale koukám že to nedrží skoro nikomu, a tak to je spravedlivý, že jo. Eskalátory maj dost hrubej povrch, a ta zatáčka na ně není málo. A jsem u dropu. Nějak nad tím nehodlám dlouho přemejšlet, a šup, nájezd dobrej, a MRD. Kurva, to je mrda !

detail-dorazu.jpg

Ale je to BOŽÍ. Takže jedem nahoru, a znova. Jo, již nikdy s Papájou výtahem, ten kluk se normálně ztratí i s výtahem ve výtahový šachtě ! Nahoru, dolu, pořád jsme vylejzali jinde, nakonec jsem ho tam nechal, protože jsem chtěl přežít. Nahoru přijel asi za 5 minut. Muhahaááá.

Dáváme asi 5 jízd, z čehož jednu to mám na dropu just, neboť příšlap na sjezďáku mi nikdy moc nešel, heh. Jednu jedu za Papájou, a ujíždí mi strašnýma bočníma driftama, ten kluk si to vyloženě užívá v moto GP stylu.

A zkouška zapnutejch eskalátorů. Během 15 projetejch lidí – 15 defektů vydává stopku týhle atrakci – klucí je radši vypnuli – všem totiž docházely duše :) Díky. Největší píchač dne je kdo, no koho by jste tipli. Petr – 4x. Jo a taky bych chtěl napsat, že si to střihnul na Monstru EN, na tom co jsem na něm jezdil XC v Monaku. Opravdu všestranný to člověk na všestranném kole !

downmall7.jpg

Tak půlka lidí je tu na HT, půlka na fullech. Na HT asi lepší starty a výjezdy, na Fullu zase líp dáš schody, asi je to jedno. Všichni se celkem baví, a kompletně z každého chčije pot, neboť je to šílenej vzduch – ta klímatizace fakt dává.

No nic, je 14h, a začíná závod. Startuje nás 40 kousků. Já s číslem 29 na to jdu ke konci, za mnou Petr, Kubajsz. Vodšlapuju to, schody drrrrr, drrrr, obchod málem jdu, na výjezdu se opírám o sklo, a hup na eskalátory. Druhej si drobet poťáhnu, a když se blížím do poslední třetiny schodů, a jsem stále ve vzduchu, trošku znervózním. Nějak to dokážu zkrotit, (snad dostanu od Tandlise fotku, bylo to just:)) a pak už jen nájezd na drop, a mrdnout to do cíle. Je to fakt pecka !

downmall10.jpg

Koukám na další lidi, jak to drtěj, a je to fakt pěkná podívaná. Všem to klouže, dávaj bočáky, a černejch čar na dlaždičkách od gum a bot přibejvá. Sem tam se objeví  na zdi, neboť kdo má menší rejd, dává sem tam wally :)

Kvalda skončila, a po pauze začíná první kolo. Popisovat kdo co kde vyrobil, je asi k ničemu, to by jsme tu byli do zejtra – měli jste tu bejt. Snad jen ve stručnosti. Sem tam někdo odstoupil, páč zle poničil kolo, sem tam někdo poničil sebe, a třeba Jirka Gregel dokonce poničil cizího malého kluka po kolizi na dropu. Michal Prokop po 4 měsících poprvý na kole – no to je ideál, na rozježdění. Rosťa Štencl na M6 jak na HT, opravdu husté. Měchy velmi dobře a rychle, hlavně v poslední části. Všichni se trápili u nájezdu na eskalátory, až na Filipa Polce, kterej to tam dal předním po boku eskalátorů – velmi děsivé, dolů to bylo tak 10m. Já vypiloval techniku opírání se o zdi předkem, a i podruhé se proletěl vzduchem na eskalátoru 2, neboť rychle zapomínám. Papája po 1 kole 9tej, to je hustý brácho, jedeš hroznou, na to jakou máš vanu a polskou bestii.A další a další věci, které mi utkvěly v hlavě…
downmall11.jpg

Nu, a jak to celý dopadlo.
No to nikdo nevěděl až do večera, kdy proběhlo vyhlášení v klubu na vysokoškolskejch kolejích. Nejvíc to, asi i dle očekávání, rozšlapal Frky, každý kolo, kvaldu, všecho vyhrál, a vyhrál i finále. Druhej byl hrozně letící Filip Polc, což je opravdu blázen, ale nejvíc dámy a pánové, je Rosťa Štencl na M6. Protože ten bral 3 tí flek se ztrátou asi sekundy na vítěze, a to je zlo, na tý bestii. 4 Michal Červenka, a 5 tý Měchy…

downmall15.jpg

Ale velice dobře všichni. Já jsem nakonec 23, což je pro mě úspěch, páč jsem sem jel s tím, že budu poslední, a to jsem nebyl. Takže spokojen, a hlavně to byla fakt paráda. Už dlouho jsem se takhle nepobavil. A taky, kde si zajezdíš v triku v lednu, když venku sněží ?

Konzert Házejdeckou, byl exclusivní.

Co napsat závěrem. Tahle akce byla opravdu velmi vydařená. V podstatě (samozřejmě jsem zaujatý, neboť jsem pořád ještě v euforii z právě skončivšího závodu) na tom nemůžu najít žádnou podstatnou chybu. Organizace skvělá, prostoje skoro žádný, trať super připravená, holky krásný, riders depo velký, red bully free, vše perfekt. Takže nezbývá než doufat, že se to i vyplatilo pořadatelům. Obchoďák jsme narvali, lidi přišli, snad jsme až na lehce oťukaný zdi nic nerozbili, a tak si můžeme jen přát, aby tahle parta zas brzy uspořádala něco, jako byl DownMall Liberec.

Díky, klucí !

Zdravím všechny. PS: Ty samolepky 720.cz na vaše kola, trika, helmy, a přítelkyně, lepil Tomaass. Já jsem v tom nevinně :) Ale díky z reklamu. Tenhle report a fotky je i pro vás…

Fotil Andy.
Video comming soon..

snimek-150.jpg

detail dorazu.jpg Snímek 048.jpg Snímek 049.jpg
Snímek 050.jpg Snímek 051.jpg Snímek 052.jpg
Snímek 053.jpg Snímek 054.jpg Snímek 056.jpg
Snímek 057.jpg Snímek 059.jpg Snímek 060.jpg
Snímek 061.jpg Snímek 062.jpg Snímek 063.jpg
Snímek 064.jpg Snímek 065.jpg Snímek 066.jpg
Snímek 067.jpg Snímek 068.jpg Snímek 069.jpg
Snímek 070.jpg Snímek 071.jpg Snímek 072.jpg
Snímek 073.jpg Snímek 074.jpg Snímek 075.jpg
Snímek 076.jpg Snímek 077.jpg Snímek 078.jpg
Snímek 079.jpg Snímek 080.jpg Snímek 082.jpg
Snímek 083.jpg Snímek 084.jpg Snímek 085.jpg
Snímek 087.jpg Snímek 088.jpg Snímek 089.jpg
Snímek 090.jpg Snímek 091.jpg Snímek 093.jpg
Snímek 094.jpg Snímek 095.jpg Snímek 096.jpg
Snímek 097.jpg Snímek 098.jpg Snímek 101.jpg
Snímek 103.jpg Snímek 104.jpg Snímek 105.jpg
Snímek 106.jpg Snímek 107.jpg Snímek 108.jpg
Snímek 109.jpg Snímek 110.jpg Snímek 111.jpg
Snímek 113.jpg Snímek 116.jpg Snímek 118.jpg
Snímek 121.jpg Snímek 122.jpg Snímek 123.jpg
Snímek 124.jpg Snímek 125.jpg Snímek 127.jpg
Snímek 129.jpg Snímek 131.jpg Snímek 132.jpg
Snímek 133.jpg Snímek 134.jpg Snímek 135.jpg
Snímek 136.jpg Snímek 137.jpg Snímek 138.jpg
Snímek 139.jpg Snímek 140.jpg Snímek 141.jpg
Snímek 142.jpg Snímek 143.jpg Snímek 144.jpg
Snímek 146.jpg Snímek 149.jpg Snímek 150.jpg

54 komentářů pod “Downmall Liberec aneb biking v obchodním domě”

  1. Martini

    Zajímavý závod,jen co je pravda

  2. KUbajsz

    ty woe andy, super fotky. Občas trochu moc světla, ale jinak fakt pěkně nacvákáno. Chvála :)

  3. LíLa

    Nice! Akce mě taky nadchla… ! A Pájo neboj, nebyl si jediný,kdo měl problémy s výtahem… nám bylo trošku trapně potom, co jsme vyjely asi potřetí do toho samého patra, kde byli nastoupení riders. Ale jinak paradise

  4. kleeman

    pěkná helma dědo… :OP

  5. Los tomanos

    Carys: zapomel si na dve prdli skla u eskalatoru, chapu ze v te rychlosti nesly videt
    Andy: pekny fotky
    Lila: http://p2d2.rajce.idnes.cz/DownMall_Liberec/#2009.01.17_177j.jpg

  6. KUbajsz

    LT: fakt je někdo křupl jo?

  7. KUbajsz

    LT: fakt je někdo křupl jo?

  8. Los tomanos

    Kubajsz: Jop, jedno prasklo pri prvnim trialu asi samo od sebe, najednou rana jak z dela, votocim se a prdle sklo. To druhe praskle bylo mezi eskalatorama jak po nich jezdily ty vandalove :D

  9. carlos nejdek

    Teda tys chudince vidlici nalozil !!!!

  10. Hanz-k

    Parada :-) …chlapy nemate nekdo foto z afterparty?

  11. LíLa

    Los tomanos: :/ čověk si holt musí “hlídat prdel” …to mě vůbec nebavilo, v sukni už never more, teď mě budete vídat zase jen v chráničích od bláta a helmě

  12. tomaass

    andy: moc pekny fotky s tim bleskem, teda muze za to vlastne ten blesk, takze alice: moc pekny fotky s tim bleskem :-)

  13. ddd - andy

    Kubajsz: Poprve s externim bleskem to vis, no.. :-)
    Napad super, akce povedena! Kluci to meli hezky zmakly!

  14. ddd - andy

    Vidis tomaass, bych zapomel – blesk drzela Alice! Je to holka sikovna! :-)

  15. KUbajsz

    andy: kua a já sebou taham stativy a ty to máš takle vyšpekulovany :) Ono s tím exterákem to není uplně simply no, kort když se třeba blbě nastavuje intezita světla

  16. filipmat.us

    2Andy: pokud chceš vědět něco ohledně blesku, sám RT určitě rád poradí ;)

  17. Rob T.

    jo .. já jsem ten pravej. Ani nevím jak se nastavuje. Máš to fajnový Andy! a ženský jsou lepší stativ, mě ho držela občas Kačka a jenom štěkáš povely. Asi to přednesu klukům ve Velbonu :), nebo dám Kačce na čelo stickeru Velbon a bude. “Né, ona nepotřebuje akreditaci, ona je můj stativ..” :), díky Kačí

  18. KUbajsz

    no robe zrovna ty máš taky zajímavy stativy, když sem viděl ty kreace s fotakem a v druhy ruce s bleskem :)) Ale andy na roba se musíš obrátit hlavně co se týče čísílek, pojmů atd, v tom je mistr. On ti pak vysvětli třeba větu: TK té fotky je snížená, v LHR mi nesedí ta aberace apod :D

  19. Los tomanos

    Andy: neboj, mam natoceno jak si ji komadoval :D

  20. Los tomanos

    sakra, komandoval :D

  21. buchna

    lítá ti to pěkně čárys ! on majkl vubec nesundával nohy z pedálu . nachápal sem nic=)

  22. Los tomanos

    Líla: otazka je pred cim, jestli pred fotakem a nebo pred pt.kem, zans jinak vetu “to jen vyhrnes a jedes”? :)

  23. markéta

    RT: a co je to HDR? a dof?

  24. Radek - etbikez.com

    Rob: Podle mě by se to dobře prodávalo – navíc to může samo nosit celej batoh a má to různý další fíčury.

  25. filipmat.us

    Nech to patentovat Robe! Akorát to asi bude náročnější na servis ;-)

  26. KUbajsz

    radek: a různý kapsičky

  27. fletíno

    a hlavne to ma pud sebezachovy, takze zadny starosti s zivotnosti :))

  28. fletíno

    jinak pekny fotos Andy :)

  29. Los tomanos

    Jak to děláte, že vám ty blesky držej takoví pěkný blesko držaký?

  30. SPYKE

    Good akce :-) nechtěli by kluci taky udělat třeba noční DH v pražským metru? Podobný závod dělal Red Bull v Brazílii s velkým úspěchem… já to měl v plánu udělat, ale od dubna 2008 už nebydlím v Praze a tak je organizace mojí osobou passé…

  31. Schwara

    Výstižnej report. Byla to parádní akce, ale takový píchací orgie sem nevyděl ani na placeným kanálu. Mě ani DH guma + 2x DH duše uvnitř nepomohly.

  32. Rob T.

    Kubajsz. fotky rozřezávám výjmečně a pak tomu neříkám v chytrejch zkratkách, aby náhodou jinej neměl dojem, že jsem blbej. Snažím se to udělat jak to vidím už na místě. O starost míň s učením jistě chytrých zkratek.
    Markéta. nevím__neznamená to “neumím vyfotit horizont” a to druhý by mohlo být, nevím, kdyžtak mě oprav..”neumím pracovat s kresbou” ??

  33. ddd - andy

    Nejaky cislicka tomu blesku nic nerikali, tam bylo jen on/off a 4intenzity – mel jsem to na nejmin.. :-) ale rad si necham poradit, to je jasny!
    add stativ: Alice nalepku mela 720 prece! :-D

  34. Rob T.

    Andy tvyma bleskama jsem si prosel taky, jeste jich par mam. Jak jsou blby tak jsou dobry! Jen tak dal.

  35. kejleb

    pěkně brácha

  36. Čárys

    4: Los Tomanos : Mezi eskalátorama bylo na zemi sklo ? to kdybych věděl, asi bych byl malinko nervózní. Byly to tam celkem šlupky. Nahoře jsem rád, že v tý jedný votáčce z toho uzavřenýho obchodu http://720.cz/foto/LBC_downmall/thumbnails/tnSn%EDmek%20129.jpg to sklo drželo, protože dolů to byly 4 patra. Uf, zpětně mám husí kůži, heh :)

    4: Andy : Fotky jsou boží, však jsem ti včera volal – někdetý lehce mázlý, ale super nápady, odkud fotit, a celkově výbornej průřez závodem. A co se týče alice – ta prostě ví, jak ti to podržet !!!

    Ach ach.

  37. Čárys

    jo a pro všechny : kompletní výsledky jsou tady : http://www.sport-base.cz/v09.html

  38. Los tomanos

    Carys: spatne sem si prectl co mi psal kubajsz…nebylo vysypane ale cele popraskane… jako to v prizemi…ted jen doufam ze to bylo tam… asi nevydrzelo utok vsech tech vandalu na kolech :)

  39. Alice

    4: Carys: to vis, to jsou hodiny tvrdyho treningu a kdyby jsi nas porad nevyrusoval, mohl to byt jeste lepsi vysledek ;o))

  40. Los tomanos

    SPYKE: V noci by to slo, co vim tak dopravni podnik nabizi pronajem stanic kdyz je metro zavrene…

  41. Čárys

    4 : Alice : Jsem raněn ! :) Přiznej, že jsem kořením vašeho vztahu, bez kterého by to nemělo tu šťávu…všechny ty víkendy co jsem ti ho odvezl, to sladké udobřování potom, všechny ty praktiky které jsem ho naučil a jež teď zkouší na tebe…ano, ty abstinence po týdeních výletech se mnou, zvyšující jeho i tvůj hlad po výměně genetické informace, všechny mé oběti které jsem přinesl na oltář vašeho spokojeného života, zprávy s plány jak trestat a kdy používat bič a kdy cukr…ach ach – a co z toho mám – že prej vyrušuju !!

    To mě opravdu zasáhlo :)

  42. Alice

    4:Carys: korenim naseho vztahu? ok, ted premyslim po tom, co jsi napsal, jestli sladka a nebo paliva papricka ;o)))

  43. SPYKE

    To Los tomanos: já už o tom koumal v roce 2007, když jsem psal pro časopis XSTREAM reportáž o DH závodě v metru v Brazílii… a tak jsem zjišťoval co a jak a možná by to šlo… dokonce jsem hledal možnosti a furt mi vycházelo, že nejlepší trať by byla na křížení tras metra… a závod by se musel zmáknout od cca 23 hod. večer do 5 hod. ráno…

  44. vasekbuben - Schindler

    2 čárys: dík za hezký PR fotky našich eskalátorů :o) ještě že tam už nejsou v záruce :o)

  45. Los tomanos

    Spyke:podle mě by hodně dobře vycházel můstek, normálně z ulice, přes Acko dolů na Becko…. Za těch 5-6 hodin by se to dalo stihnout a jestli si pamatuju dobře tak pronájem stanice 3500kč/hodina….

  46. KUbajsz

    nejvíc jsou stejně ruce káti na ty jedny fotce :)))

  47. jirka

    http://720.cz/foto/LBC_downmall/imagepages/image40.html newim ale nak nechápu tuhle fotku

  48. ddd - andy

    4jirka: crash?

  49. Éro

    Fotky jsou parádní…jo a Robe jakej blesk máte na mysli?? já znám jen takovej..když je v létě bouřka…
    Los tomanos: Líla v sukni??? čumím jak umím..:D

  50. KUbajsz

    jirka: no foot can can

  51. fletíno

    blesky “on/off” a cuplicek na intenzitu sou nej, kam se na to hrabou vsechny premodernizovany hracicky, co stejne hovno blikaj

  52. Los tomanos

    Éro: já ji videl poprve a hned se mi zalibila :D

  53. milhaus (23)

    Čárysu tys měl nejt novinář to bych potom i cetl :D:D:Dnejake ty noviny,ale ne rekni ze te nikdy nenapadlo ze bys mohl byt nejakym dobrym reporterem nebo tak?? treba psat clanky do casaku jakko je treba Dirtbajk..nebo podobne?? pokud uz teda nepises

  54. Čárys

    4: Alice : jsem vaše feferonka :)
    4: Kubajsz : káta je zle nařachlá !
    Milhaus (23) : no, hehe, ze mě dobrej reportér, s mou hovorovou češtinou a množstvím sprostých výrazů, asi nikdy nebude – a do Dirtbikeru občas píšu, bleskovky do každého čísla (eMTý je šťastnej) a tak 2x do roka i článek – teď třeba jeden vyjde. To víš, těch peněz co z toho je, to je mi motivace :)))) Zdravím Zdeňka Svatoše tímto, hihi

Komentář: