Downmall 2010

liberec_downmall-55.jpgTuny bílého zla se válí všude kolem, podle předpovědí má opět kydat, jak má tedy biker sjezdař uspokojit svou vášeň, když konec zimy je v nedohlednu?

Mužete jet 1200 kiláku do Itálie. Ale když se na netu objevila první zpráva, že se pojede již druhý ročník sjezdu nákupního centra, neváhal jsem a začal věci řešit. Ano, akce byla pro zvané, ale když musíš tak musíš. Díky hodnému strejdovi Čárysovi a ochotě organizátorů jsem nakonec měl možnost zajezdit si uprostřed zimy v tričku a kraťasech.

 liberec_downmall-3.jpg

Do Liberce vyrážím společně s kamarádkou Eliškou, fanynka a topné tělísko v jednom:) Na rozdíl od zbytku lidí od nás, vyrážíme už v 10, díky čemuž se akorát vyhýbáme dvěma nehodám, které kompletně zablokovaly dálnici. Na místě jsme s velkým předstihem a tak jdem prohlídnout trať. Potkáváme, dnes již celosvětovou celebritu, Terku Votavovou. Ta si bohužel vystavila stopku do závodu menším tuningem kolene. Čas krátíme kecáním v kavarně s krásnou obsluhou.)

V 1 tahám kolo z auta a kráčím si to k výtahu na start. Lidi moc nechápou, přeci jenom v nákupáku jezdí většina s košíkama.

 liberec_downmall-42.jpg

Start se nachází v patře zdejší diskotéky (ono nestačí že dnes lidi trávěj v nákupáku celej den, ted je moderní tam zustat i přes noc:). Takže jen co dopijím drink a nahážu poslední drobáky do automatu, vyrážím přes požární schodiště do přízemí tohoto krásného podniku. Zde mlha. Všude! DJ Joe totiž jen co spatří lidi na parketu, okamžitě sází disco atmosféru v podobě světílek a oné mlhy. Ten kdo trefil ven vyráží po ochozu až k eskalátorum. Zde se často nechávám unést rychlostí, takže dole ve 180 točně obvykle drhnu banner. Následuje dlouhá rovinka s malým, posuvným skočíkem na placku. V tréniku slýchám názory, jak je tato rovinka náročná. Nechápu, ale později zjišťuji že většina lidí dupe co to jde. Asi závodní ambice. V měřené jízdě se tedy hecuji a rvu jí co to jde. Na konci nemám od zvracení daleko.) Po sprinterské vložce následuje 180 točka a dolů po eskalátorech, kde se v první třetině nachází drop. Pak už jen rovinka a cíl.

 liberec_downmall-55.jpg

První jízda. S Mavem usuzujeme že to dáme vše na první, což není nic náročného, páč jedinou vyjímkou je drop. Ovšem výjimka potvrzuje pravidlo a první pokus sem lehce kratší, což na dřevěném dopadu není uplně ok. Tlumič i nohy nadoraz, škr o zadní gumu, z čehož vychází, u nás kluků oblíbený tríček, „no family“. Černo před očima mizí již ve výtahu, takže usuzuji, že další ježdění proběhne bez problému. Dropík nakonec v pohodě a tak zkouším výtuh sem, výtuh tam. Nakonec zkouším aj výtuh s řidítky naruby (čti X-up) což mě lehce rozhazuje. Tímto se omluvám slečnám za bariérou pod dropem:)

Jinak hromada lidí podlehla kouzlu GoPro kamerek, takže je to samé tykadýlko tady, tykadýlko tam. Se Schwárou se točíme navzájem a ladíme plochodrážnické štýlo.

 liberec_downmall-24.jpg

Po hodce a půl začíná první měřák. Usazuji se u automatu a čekám až příjdu na řadu. Velice mě pobavil Novotňák, který to se zimní přípravou zřejmě lehce přehnal a několik metrů po startu vytrhává oba nášlapy z osiček:D Svou měřenou jízdu nějak významně nekazím, takže spokojenost. Akorád má „zimní příprava“ je v porovnání s ostatníma směšná. Zrychlení z nuly na sto mám o několik hodin pomalejší, fyzička taky žádná a výbušnost trénuji tak maximálně v autě při imaginárních popravách všech svátečních řidičů, takže překvapivě nepostupuji:D

Následují dvě rozjíždky které rozhodnou o vítězi. Podívaná pěkná. V mezi časech probíha biketrial show podporovaná zdejším Joem, pravděpodobně profesionálním tanečníkem.)

 liberec_downmall-4.jpg

Ve finále nakonec kazí, do té doby nejlépe jezdící, Adam Vágner. Takže alespon show pro lidi. Prokop letí hroznou. Polcíkovi zatačecí manévry bych chtěl umět alespon z půlky. Rád bych ještě zmínil Dušana Kotrbu, neboť na toho byli všichni zvědaví nejvíce. Ačkoliv nepostoupil, jezdit rozhodně umí a nakládal co to šlo.

Když cílem prolétl poslední závodník, vrhl se na trať Buba. Dropík v tréninku dvakrát vyslal tak sem byl zvědav jak vyšle tentokrát. Buba skutečně vysílá, ale již na rozjezdu je jasné že chybí rychlost, malá hranka, velký katapult  a již se klouže do cíle po zádech hlavou napřed. Nastává davové šílenství a Buba je bůh!

Do večerního vyhlášení času mnoho. Tak jej krátíme v naší ověřené hospůdce abychom s uderem deváté večerní vyslechli jak to tedy dopadlo. 4.místo Polc – vyhrává luxusního nafukovacího marťana. 3.flek Datel, druhej Přéma Tejchman a první, velké překvapení celého závodu, mírně talentovaný Michal Prokop:D Pozička s pelchovkama a kufrem, aby byli sponzoři spokojení a hurá kalit. Akce pomalu nabírá na obrátkách, až se rozjede do docela zajímavých rozměrů.

 liberec_downmall-15.jpg

Akci celkově hodnotím skvěle. Škoda že na afterparty neproběhl koncík. Doufali jsme proto alespon že Dj s budou co k tomu. Proběhli ale jen hity této doby a když už pustili nějakou starší pecku, tak jí museli po prvních tonech okamžitě zremixnout drsnym trancovim rifem TUC TUC.

Každopádně zážitek velkej, díky organizátorum za super závod a Čárysovi za možnost se ho zučastnit.
Fotky jsou od Prochajdy , takže tímto velký dík i jemu!

Maara z Kláánova

 liberec_downmall-30.jpg

liberec_downmall (1).jpg liberec_downmall (10).jpg liberec_downmall (11).jpg
liberec_downmall (12).jpg liberec_downmall (13).jpg liberec_downmall (14).jpg
liberec_downmall (15).jpg liberec_downmall (16).jpg liberec_downmall (17).jpg
liberec_downmall (18).jpg liberec_downmall (19).jpg liberec_downmall (2).jpg
liberec_downmall (20).jpg liberec_downmall (21).jpg liberec_downmall (22).jpg
liberec_downmall (23).jpg liberec_downmall (24).jpg liberec_downmall (25).jpg
liberec_downmall (26).jpg liberec_downmall (27).jpg liberec_downmall (28).jpg
liberec_downmall (29).jpg liberec_downmall (3).jpg liberec_downmall (30).jpg
liberec_downmall (31).jpg liberec_downmall (32).jpg liberec_downmall (33).jpg
liberec_downmall (34).jpg liberec_downmall (35).jpg liberec_downmall (36).jpg
liberec_downmall (37).jpg liberec_downmall (38).jpg liberec_downmall (39).jpg
liberec_downmall (4).jpg liberec_downmall (40).jpg liberec_downmall (41).jpg
liberec_downmall (42).jpg liberec_downmall (43).jpg liberec_downmall (44).jpg
liberec_downmall (45).jpg liberec_downmall (46).jpg liberec_downmall (47).jpg
liberec_downmall (48).jpg liberec_downmall (49).jpg liberec_downmall (5).jpg
liberec_downmall (50).jpg liberec_downmall (51).jpg liberec_downmall (52).jpg
liberec_downmall (53).jpg liberec_downmall (54).jpg liberec_downmall (55).jpg
liberec_downmall (56).jpg liberec_downmall (6).jpg liberec_downmall (7).jpg
liberec_downmall (8).jpg liberec_downmall (9).jpg liberec_downmall.jpg

32 komentářů pod “Downmall 2010”

  1. KUbajsz

    fotky TOP !

  2. Los Tomanos

    Prochajda: Parádní foto

  3. Bass

    Naprosto super FOTOS

  4. Navy

    Ať žije Dušan Kotrba – http://www.dolekop.com/fotky/72088-dusan-kotrba

  5. vyschlej Belmondo

    najs

  6. Duchna

    Kua fix, tak svůj reportík hodim jen na blog…..nu stane se :)) Ještě písnu čárysovi jestli nechce galerku. Článeček jedine z pohledu fandících diváků :))

    Článek pěknej a fotečky jakbysmet.

  7. Schwed

    Slavík připomíná Tarantina
    http://igossip.com/celebs/Quentin_Tarantino.jpg

  8. BULWAjsz

    Schwed: :-D fakt že jo, podoba jasná… hanebnej panchart :-D

  9. Buba

    Prochajda umí!

  10. Buba

    btw.: kubajsz ma kurva zlej vyraz!

  11. Duchna

    4 BuBa : Big respect kámo za last jump.

  12. darja

    very nájs!

  13. KUbajsz

    bubo vole a co tvůj vyraz na dropu a po dropu? :D

  14. The Skreth

    Akce je to asi hezká, ale prostě nevím. Nějak se mi to nezdá. Jezdit po schodech v obchoďáku?

  15. Duchna

    BTW Kubajscz bude nějaká slevička, když jsi teďka ničil Morewooda :)).
    A ještě jedna kdo se tu teď bude starat o webík v nepřítomnosti big Charyse ?

  16. ddd - andy

    Máro super report! :-) A Prochajda moc hezky černobíle.

  17. Čárys

    4 : Duchna : Hele, já se tu budu starat, nastavil jsem články, ale bude trochuzměna, vše se dozvíte zejtra – vyjde článek co bude. Trochu nastanou změny, bohužel, uvidíme.

    4: máára : Jsem rád, žes přežil, ale čekal jsem že postoupíš ! Já loni postoupil, hehe…asi mám lepší starty, nebo co .)

    4: Buba : si bůh !

    4: Prochajda : very good job.

  18. nwm

    hoši muže tam i verejnost nebo jen pozvani

  19. KUbajsz

    duchna: jasně, tady po tom závodě je chudák uplně omlácenej od kamenů, odřenej od písku a zanesenej bahnem. :))
    btw dolekop.com diskuze opět nezklamala, o co těm lidem jde?

  20. Čárys

    4: KubaJSZ : Jaká diskuze ? hoď link, chci to vidět… :)

  21. KUbajsz

    http://dolekop.com/clanek/1862-report-specialized-downmall-liberec diskuze here a u mě na webu si pak k tomu taky můžete něco přečíst ;)

  22. Čárys

    hochu, teď jsem to přečetl.

    Je to smutný.
    Pak dělej něco pro lidi.

    Uplně se začínám bát toho, co nám řeknou na letošní závody na Monínci. No, i když, já to vlastně mám celý v hajzlu, že jo. Jo.

    Wojta a crew odvedli neskutečnej kus práce, jen sehnat povolení by byla pro mě noční můra. Nechápu a obdivuju je za to co dělaj pro celou komunitu.

    Díky !

  23. Navy

    Musim jen potvrdit, že Wojta to tam měl letos opět dobře ošéfovaný.

    A co se týká těch reakcí lidí na DK, tak to je bohužel opravdu tragédie a docela mě to mrzí. Já jak debil dělám report ještě před vyhlášením a někdo tam napíše “už je nějaký video?”. Copak ty lidi nechápou, že to video musí někdo sestříhat? To jim nestačí, že report maji prakticky hned po závodu? Co chtěji víc? To opravdu budeme dělat reporty a videa už přčed závodama?

    Kam tohle spěje opravdu nevím…

    A Dušan je týpek, celej ten humbuk okolo něj byla taková kamarádská sranda… a někdo napíše, že manažerka Kolářovaá alias Hedvika (btw Slavíkovo holka) ví o kolech hovno? A k tomu píšou nějaký zakomplexovaný smradi, proč nevybrali někoho jinýho? A hlášky typu že Dušan si hraje na velkýho šéfa?

    Lidksá hloupost, zloba a závist holt nezná mezí…

    Jak už pár lidí napsalo: rejpalové, běžte prosimvás udělat nějakou akci, ať si taky můžem v klidu anonimity zaplivat…

  24. Dejf

    Good článek i foto !! :-)

  25. KUbajsz

    navy: je to zlo kamaráde, ale holt k tomu patří no. Mě osobně pobavil ještě koment, proč nikdo nepozval gaspiho :D

    čárys: hele remcalové se najdou dycky, srát na ně :)

  26. Kaschtan

    Mě pobavily komentáře k tématu “proč Gaspi jel tak pomalu”, jestli nepíchnul nebo tak hehe :D

  27. Coobino

    Čárys se dal na drogy! Píše s chybama!:D

  28. Kozel

    To Carys – No stress covece, jako poradatel je muzes vzdycky vsechny poslat do patricnych mist a ceny predat sam sobe, no ne?

  29. Fotofotřík

    Doufám, že trapná diskuse okolo DM Liberec nesebere Čárysovi věčný optimismus. Moc se na Monínec všichni těšíme a držíme palce!!! Kdo nic nedělá, nic samozřejmě nezkazí a prudit se bude vždycky. Hodně sil a pokud bude třeba budu se snažit pomoct. Zkusíme si cvičně letos taky nějakej srandamač ať se naučíme zvládnout organizaci.

  30. Čárys

    4 : KOZEL : To je vlastně fakt, čoveče ! Takhle se na to musí nahlížet :) Jen co na to řekne Šroubek a spol, nevim, hehe…

    4: Coobino : To jsem nepsal já :)

    4 : Fotofotřík : hele, vůbec ne, mě už internetové diskuze nemůžou ničím překvapit, a vzít klid…to ani náhodou. Já zase tou virtuálnímu světu tolik váhy nepřikládám. :) Monínec připrvíme jak nejlíp budeme umět…doufám.

  31. Čárys

    Kaschtane, ten link pod tvým jménem ? Panebože :)

  32. Kaschtan

    Čárys: kdo je zvědavej, bude brzo starej :D :D

Komentář: