Máára v Kanadě.

kika_maara1.jpgEvropu sem projezdil, at už s kolem nebo bez, křížem krážem. Navštívil spousty lokalit, ale snem každého bikera je se podívat tam, kde to všecko začalo, do Kanady.

 

Jelikož v zimě se na golfovém hřišti nepracuje, musel sem si hledat na zimu práci jinde. Už pár sezon se k tomu odhodlávám ale až letos sem se hecnul a práci si hodlám najít právě v kanadském Whistleru.

Začátkem července sem proto začal společně s mou Kristýnkou zjišťovat co všechno musí člověk pro uspořádání takovédleho vejletu udělat. Rozhodli sme se zažádat o Working holiday visa, což je poznávací cesta s možností vydělat si na výdaje. Maximální délka je 12 měsíců. Více info zde http://kanada.informationplanet.cz/viza-do-kanady/working-holiday-viza/ . Mužete si na to zaplatit agenturu ale dávat asi 30 táců za pohodlnost, se nám zrovna nechtělo.

Veškerou byrokracii jsem absolvovali sami a výsledek je takovej, že za 14 dní nám poštou přišly pasy s vízama na rok:)

Jedem dost na slepo. Podle názorů všech kámošů co tam byli, si práci a ubytko seženem na místě. Samo že něco už máme předjednaný, ale nic jistého. Odlétáme 5.října, tak akorát na konec bike sezony abychom se v klidku rozkoukali a naplno si užili zimu. Po dobu naší cesty vám sem za 720 budu posílat reporty a videa. Pokusím se popsat a poradit se všemi uskalími, která nás potkají. Rád bych, aby jednou mé reporty pomohli někomu dalšímu se na tuto životní zkušenost vydat!

Takže se tu mějte hezky a brzy očekávejte nálož materiálu:)

Pro ty, kdo by se snámi chtěli třeba rozloučit, nebo jen pořádně zakalit, pokecat se známejma či poznat nové tváře nechť dorazí 30.září do pražského klubu Amores peros:)  www.amoresperos.cz
díky a čau

Maara z Klaanova

kika_maara.jpg

16 komentářů pod “Máára v Kanadě.”

  1. Šárka

    Přeju hodně štěstí, ať vám to oběma vyjde a nesežerete se :) Příští rok bych také chtěla někam vypadnout, ale spíš za teplem.

  2. Richard - Anríl

    uzijte si to-tepic, rad vzpominam a rozhodne chci againovat CAN…amoré péros cus

  3. zp

    Tak v Kanadě jsem byl 2 roky zpátky a musím říct, že zimní sezóna byla parádní. Já jel přes agenturu, protože jsem prostě chtěl mít jistou práci, kterou jsem si díky nim dojednal už z Čech. 30 litrů mě to ale rozhodně nestálo! Jinak práce se určitě dá sehnat i na místě, ale možná to nebude to co bys chtěl. Já chtěl dělat vlekaře, protože to je po ski patrol a trail crew asi to nej co můžeš v lyžařskym středisku dělat. 1-2 placený přestávky během dne na lyžování. Stačí sundat pracovní bundu a můžeš i do parku nebo na freeride. Tak si to užijte.

  4. Čárys

    4. zp : Ty až fláknu s obchodem, tak se ozvu – zní mi to jako práce snů… :)

  5. zp

    Práce snů to teda je, ale je tam prostě problém s vízama. Na víc jak 2 roky není velká šance tam zůstat. Sice možný to je, ALE musíš mít nějakou kvalifikaci, která se v Kanadě nedostává nebo sponzorský víza od zaměstnavatele.
    Mám kamarády co v zimě učej lyžování v Kanadě, pak cestujou po světě, na léto(zima na jižní polokouli) se přesunou učit do Austrálie, pak zase cestujou a znovu do Kanady. Jo, to je život.

  6. Čárys

    A Máára už má i svou ikonku ! Nahoře na liště. God bless t.H.O.masovi

  7. Pedro

    Já se do BC chystam příští rok z jara, tak se třeba potkáme:)

  8. Tchitcha

    Bavte se!!!!!!!!!

  9. Maara z klaanova

    Díky za ikonku aj za podporu. Pokud mě neroztrhaj medvědi, nasolim čerstvej materiál co nejdříve:)
    jinak stěma instruktorama je to hustý, mám mrak kámošů co vyznávaj “never summer”. takže zima na horách a léto na druhou stranu planety kde právě začíná další zima a takhle jedou několik let:D

  10. The Skreth

    Vždycky, když čtu takovéhle věci, přemýšlím, jestli jsem si nezvolil špatnou životní cestu. Ale každopádně si to užijte, stojí to tam za to ;-)

  11. Petr V

    Az vam prestane chutnat jejich pivo, tak doporucuju ceskej pub ve Vancouveru pod Burrard Bridge:)

  12. 100klada

    Do ty kanady uz poustej kde koho :D

  13. 100klada

    PS. Kdyby si potreboval neco, budu tu jeste mesic.

    Pert V: Endless Summer (name of pub)… otazka ovsem zni, proc bych mel v Kanade pit hnusne natocenou plzen :)

  14. Maara z Klaanova

    to 100klada: díky za nabídku!! určitě se srazíme:)

  15. beca

    Zdarec!!!! Supr volba uzij si to tam pokud chces nejaky info tak se ozvi mam to tam docela projezdeny…. goood luck!!!!! a Have fun!!!!!!

  16. Pedro

    Mimochodem, otázka – berete si kola předpokládám? Jak je tam dopravit? Berou je do letadla?

Komentář: