MAD MOSS – premiera JČR dokumentu 23.2 se blíží !

Schwara-roadgap-sekačka

Tak protože se nám projekt, na němž se tu na jihu stran jezdců a točičů makalo přes rok, blíží do svého konce a premiéra, která je stanovená na 23.února 2013 do Jihočeskobudějovického klubu Highway se blíží, rozhodl jsem se podpořit tenhle projekt klukům tím, že udělám rozhovory o natáčení se všema Pepikama a jednou Pipi, co ve videu vystupují. Začneme zítra. Dnes tu mám pár slov od srdce samotnejch stvořitelů.

My za komunitu moc děkujeme, a vy všichni, koukejte dorazit. A slovo vevnitř májí Mad Moss bros.

Vojta Válek, Mad Moss :

“Takže projekt JČR byla myšlenka, kterou jsme s Davidem měli už delší dobu, prakticky celou dobu co jezdíme, jsme se i snažili semtam něco vyfotit, natočit, nějak si ty zážitky zaznamenat, takže to byl přirozenej vývoj. Koncem roku 2011 nás chytla taková tvůrčí tvořivá nálada a začali jsme si vymejšlet různý nádobíčko, který by to naše natáčení maličko posunulo a skončilo to tim, že David strávil zimu v dílně a tam spáchal skoro všechno co teď máme a v okamžik, když jsme viděli jak to funguje a ucitíli jsme ten potenciál, tak jsme si řekli proč si to nechávat jen pro sebe a rozjela se práce na projektu.

Obepsalo se několik lidí, který jsme chtěli zapojit a k našemu nadšení byli prakticky všichni, co měli čas, pro a naše nadšení sdíleli, což nás nakopalo ještě k větší práci. Všechno se prakticky vymyslelo z jara, teď už loňského roku 2012, napsali jsme si hlavní myšlenku, rozebrali lokality, který chceme navštívit a připsali k nim lidi, se kterejma tam chceme natáčet a potom už se veškerá práce, kterou jste mohli sledovat ve všech ostatních článcích, rozjela naplno a prakticky největší přítel i nepřítel potom už bylo jen počasí, který dokázalo buď celý natáčení zkazit, nebo hodit zase o level dál.

Na podzim, ještě loni, probíhal výběr hudby, kde jsme narazili na pány ze sdružení OSA a zjistili jak svět doopravdy funguje, takže jsme si řekli fuck off OSA a kontaktovali jen kapely, které s nimi nemají nic společného a teď můžu říct, že jsme ze soundtracku nadšení a je to jedna z nejsilnějších částí celého projektu.

(Davídek jde z jednání s OSA zla…pozn. Čárys)

Od prosince jsem se prakticky nezvedl od počítače a stříhal a stříhal, ladil a zase stříhal. Natočenej materiál má něco kolem 500GB, což dává nějakých 25h materiálu a výsledná délka filmu je okolo 65 minut, což mluví samo za sebe.

V tuhle chvíli mám v ruce prakticky hotovej film, dolazujou se detaily, grafika a plánuje se premiéra, která proběhne za nějakých 14 dní v Budějovicích a kdybych měl vše zpětně zhodnotit, řekl bych, že jsme udělali naprosté maximu co bylo v našich fyzických, psychických i finančních možnostech. Od začátku jedeme celý projekt z vlastního, bez jakékoliv finanční nebo materiální podpory což nám na jednu stranu dovoluje si vše řídit sami, ale popravdě mít v ruce výkonější železo, což je ta nejnákladnější položka, byl by celý film ještě mnohem dál, protože obsah, ať už kvalitou lokalit, nebo výkonama jezdců, si stále myslíme, že zdaleka přesahuje hranice pouhého videa z jednoho kraje.

Nedá mi ještě veřejně neodpovědět na dvě otázky, které nás provází celou tvorbu a to : “Co z toho máme a proč to děláme?” Odpověď je jednoduchá, ať si každý myslí co chce, ale doopravdy děláme projekt pro lidi kolem nás, pro kumunitu z jihu a pro sport, který nám je několik posledních let vším a : “Co nám to přineslo?” Spousty zážitků, zkušeností, ale hlavně nových přátel a pocitu, že jsme něco mohli udělat a tak jsme to prostě udělali, protože když můžeš, tak musíš.

A ještě bych podotknul, že to není jen náš film, jako můj nebo Davida, ale je to film o jedné bikové sezóně na jihu čech a o několika výrazných lidech, které jsme potkávali, o jejich životech a taky o všech co tady na jihu něco chtějí dělat a dělají a za to jim patří naše díky.

Za MadMoss :  Vojta

11 komentářů pod “MAD MOSS – premiera JČR dokumentu 23.2 se blíží !”

  1. Čárys

    Co napsat, klucí.
    Když mi zazvonil na Jaře telefon, a slyšel jsem kvalitní projev, kultivovanou češtinu, a shlédl link na video, který na mě již čekal na mailu s presentací vaší práce, popadlo mě nadšení pro věc, který jsem od doby před 11 ti lety, kdy jsem sám čtyři roky vytvážel MEgaprdy 1,2,3,4 nepocítil.

    Pro mě osobně byl váš přístup v dnešní esemeskama a fejsbukem zdegenerovaný rychlokvaškový konzumní době opravdovým osvěžením, práce s váma zadostiučiněním, komunikace radostí.

    Za mě máte obrovskou podporu, a jen doufám, že za rok přijedete natáčet….třeba do Indonesie :) Pokud teda v té době bude ještě chuť, dělat něco s obyčejnejma smrtelníkama, neboť vaše raketa po odvysílání premiéry musí zákonitě stoupat ke stratosféře oblíbenosti, jdoucí ruku v ruce s macatým budgetem, jež vám umožní rozkopnout brány Holywooodoo s výkřikem na rtech – Here We Are Loosers !

    Inu, uvidíme.

    Za mě teda obrovské díky, a těším se na další vaše projekty.

    a NEJVĚTŠÍ OBDIV máte u mě především za to, jak jste se s videeom poprali s obyčejnou zrcadlovkou a seťákem.

    Co dodat.

    Respect, a D.Ě.K.U.J.U.

  2. ddd - andy

    Pamatuju, jak jsme se na jaře bavili, jestli Vám ten elán vydrží.. a on vydržel!
    Těším se na premiéru jak pes! :)
    I za mě díky, že jste vytrvali. Věřím, že to bude stát za to.
    -a-

  3. sir Demo

    Krásně jsi to napsal! Až se mi zastesklo po těch ušlapanejch kilometrech, jak jsme museli tlačit špičák hore, po tom sluníčku a pohodě tam s váma :) možná se na tu premiéru teda taky stavím, cho

  4. Vojta MM

    Tak Vám přátelé děkujeme a sami se těšíme na premiéru, jen to teď doklepnout vše a je to na světě! :)

  5. Ross

    take se mooc tesim na premieru … a je jasny ze oceneni nejen nas vsech za vasi skvelou praci vas ted ceka … ale je jasny jak psal Carys ze holywood je vam otevren … o to uz se postarame….. :-))

  6. lutte

    Dorazim z Lipna uprostřed největšího frmolu co se týká instruktorství lyžníků i kdybych měl jet taxíkem v 9 večer. Těšim se jak malej. :)

  7. Slečna Š.

    Báječně shrnuté, jeli jste naplno, dali jste do toho (prostě jen tak, že se vám chtělo) hodně všeho, času, umu, peněz, ale hlavně srdíčko a to se mi strašně líbí… Úspěch vám fakt moc přeju, protože si ho zasloužíte… A moooc se těšínkuji na premiéru… ;)))

  8. Mára

    Jestli Vám můžu trošku poradit, tak zkuste nějaký starý M42 skla. Boží objektivy za pár peněz… Už na to fotím přes rok a nemůžu si to vynachválit. Samozřejmě to nedosahuje kvalit dnešních třeba “L” skel od Canonu, ale za ty peníze. A jako bonus tím můžete třeba umlátit medvěda v lese, protože to je celý kov a sklo. Né jak dneska plast a pryskyřicový skla…

  9. Carel

    Ještě nevim na 100% jak to budu mít v práci, ale kdybych jel, tak bych měl nejspíš 4 místa v autě :) Tak můžu někoho kolem Tábora nabrat ;)

  10. Čárys

    dokonalé, já tě zřejmě využiju…ale este si dáme vědít, jup ?
    Martin

  11. Carel

    Jasně pane. V tejdnu se ještě ozvu, ale spíš s tim počítam, měl bych mít volno ;)

Komentář: