Bikepark Lipno – nový prázdninový

FormatFactoryIMG_0101

Bikepark na Lipně má novej trail. Teda on tak úplně novej není, ale vloni jsem ho ještě nestih a tak bylo třeba tuhle nedbalost napravit. Pár zpráv a telefonů a už stojím před lanovkou pln očekávání jaká paráda se tam nahoře chystá..

Nejprve ale trocha historie. Ne, že by bylo třeba probírat dějiny Lipna, ale stačí naskočit na lanovku která vede od parkingu a po pár metrech jsou pod náma zbytky původního bikeparku. Kdysi tu byl jasnej plán od kluků jihočeských a to – mít prostě bikepark v dosahu a dle svých vlastních představ. A je pravdou, že hoši se tu toho zhostili víc než bravůrně (vzhledem k tomu, že se prakticky nesmělo do lesa ani hrábout) o čemž svědčilo mnoho závodů a contestů, který se tu na Lipně jeli.

Co se ale otevřela pro bikery i druhá strana kopce a tam už tak striktní pravidla nebyly, jede se tu úplně jiná liga. Vloni se našejpovala moc pěkná jedna modrá lajna a taky se kolem kopce udělal zelenej “Flow trejl”, kterej sjede i bába s nůší. Bohužel jsou tomu dost často exaktním důkazem tůristi, co se vrhnou na tenhle zelenej trail bez jakýchkoliv znalostí a jakýkoliv helmy a pak se dole u lanovky divěj, kdeže to mámo sme – vyndej mě svačinu z košíčku a telefón já si volám taxíka. To je ale jiná story. Zelenej trail je prostě easy.

Modrá je pak klasicky dobrá. Vloni jsme na ní lítali o sto-6 a letos, jak se zdá, bude po prvním lese ještě nějaká možnost odbočky, neb se po tímhle lesem rýsuje ještě několik moc pěknejch lavic. Tohle má prostě parádní flow a přitom se tu dá letět neskutečná střelba. Co je ale novýho a na co jsem se těšil, je červenej trail. Směle se teda pln očekávání vrhám dolů s očima na šťopkách, co tu kluci vymysleli.

Začátek trochu drncá, to asi aby se navodila atmosféra a pak už se rovnou hrábne zhluboka do strun. Všechny lavice jsou proti modrýmu trailu tak o půlku větší a mají moc pěkný, ale bacha – fakt házecí, rádiusy. Jako nalítáš to na pevňáku i fůlu v pohodě, ale už to trochu skliz vyžaduje. U každýho většího skoku je pak i informační tabule (prostě normální vykřičník, že jo) a tak se tu dá pořádat celkem pěkněj leteckej den. Všechno tohle je pak proložený třema dřevěnýma lávkama a jedním wólem. Nutno podotknout ale, že ty dřevěný věci jsou vesměs tak trochu na placku a vůbec by neškodilo dopady zprudčit (první lávka je pak vyloženej vyndavač blomb). Celkově je ale trail parádní a kluci tu zas odvedli moc pěknej kus práce s bagrem i lopatou.

Lanovka je pak tady, na druhý straně kopce, jedna báseň ve srovnání s přibližovadlem z parkoviště a když se ještě přidá hospodo-bar uprostřed  bikeparku, není třeba tuhle stranu kopce vůbec opouštět skoro celej den, protože zábavu si tu najde snad každej. Tak toliko za mě nový Lipno, ale protože jsme s Rosíkem i přes tuhle celodenní nálož neměli dost, čekal nás ještě večerní wakeboarding, ale o tom, zas jindy..

-a-

 

2 komentářů pod “Bikepark Lipno – nový prázdninový”

  1. MIchal Kosík

    bomba

  2. Andy

    Jj – je to tam parádní.. :)

Komentář: