Deštivej Svatobor

7186.jpgUž pomalu měsíc jsme plánovali jak se v poměrně velké bandě vypravíme tento víkend do Geiskopu…

Nakonec však Andy se zrakvil minulej víkend, Plamen nám dal košem a navíc se to krylo s 3DHcupem, takže jsme nakonec v pátek večer vyrazili s Bobem a Frantou do Strakonic, kde jsme se setkali s Hubajzem, Krchym a čejenem.

4275.jpg

Zašli jsme jen tak na pivko do místního lokálu a v 1h už ležím v multivanu a topím. Bob a Franta přespávají u Čejena doma, takže všichni máme pohodlí. Ve 4h se budím, nevím jestli horkem, nebo tím rachotem deště na střechu, ale každopádně od této chvíle prší až do rána a když mi v 7h zvoní budík, tak je mi jasné že dnes se prášit příliš nebude.

7186.jpg

Zajíždíme k Hubajzovi a vymýšlíme co a jak. Na netu chekujem všechny možné předpovědi, ale všechny se shodují, že v JČR a v nedalekém německu je prostě hnusně a minimálně celou sobotu bude.
Déšť za jízdy a ještě navíc v lese bychom přežili, ale na lanovce by to asi nebylo to pravé, tak se shodujem, že dnes pojedem do Sušice na Svatobor a do Gaisu až v neděli.

5238.jpg

erem tedy auto ve složení Já, Krchy, Hubajz, Bob, Franta a Čejen jako řidič, protože nemá korunky na vidli.
Lokaci asi příliš popisovat nemusím, protože ta je všem na jihu poměrně známá. Já jsem tu však byl poprvé a líbilo se mi to moc. Chybí tady sice nějaké skoky a tak, ale na mokrém povrchu mě to opravdu prověřilo.

3338.jpg

Je tu více variant kudy jet, takže zábava. Celé je to v lese, poměrně dost kořenů a sem tam šutr. Mimochodem vyzkoušel jsem jak držej ty Hutchinsony  na mokru a můžu říct, že je to labůžo a v zatáčkách i při brždění se chovají velmi jistě (rozhodně jistěji než já, hi).

8163.jpg

Dali jsme asi 6 jízd a chystáme se pomalu domů Bob však v další jízdě chytá nohou nějakej kořen a není fresh… naopak, teče mu z toho krev a přemýšlíme o šití… Nakonec šití ne, ale další ježdění pro něj tento víkend končí, protože se nevleze do boty…

6209.jpg

Na závěr už jen nakládáme kola… Vedle nás stará octavia, která už sama o sobě je docela raritka, ale po cestě z obchodďáku vidíme babču jak o holi za sebou táhne nákup… Neberem ji nijak v potaz, až do okamžiku, kdy z kapsy vyndavá klíče od té octavie, hodí hůl na zadní sedadlo, nasedne, protočí gumy a zmizí… Tyjo, dohromady jim bylo tak 170let… respekt jim.
Domlouváme plán na neděli, protože počasí se už umoudřilo, ale nakonec jsme solidární vůči Bobovi a jedem už v sobotu domu, aby nemusel na nás koukat jak se vozíme a do Gaisu se vypravíme jindy až bude zdravej.
Další den poježdění nakonec v Pha okolí, ale o tom zase až příště…
raf

2457.jpg

1708.jpg

 

12 komentářů pod “Deštivej Svatobor”

  1. Tiborski

    Docela koukám, že někdo jezdí Appalache, což je vlastně balfa, jestli se nepletu. Zajímavé!

  2. 100klada

    Ta kara je nadherna!!!!!! ;)

  3. TomKa

    Babicce to zabavit… Beautifull az to uvidi mrtva doga tak chcipne… :)

  4. eM Tý

    a má to jak nový! to se ještě dělaly poctivý auta…

  5. Lukas-au

    Ta oktavka je nadherna. ale babi uz ji asi strejchla.

  6. maverick82

    babka s octavií to vyhrála ;)

  7. assassin

    trosku jina tenhle starej design nez ten novej koncernovej shit…. ikdyz kazdymu se libi neco jinyho…

  8. DD

    skoda de..chtelo by to tuno

  9. Medvěd

    kára mazec! :) jaký ze to jezdís ty hutchinsony? octopus nebo baracuda?

  10. raf

    to Medvěd: Jsou to Baracuda 2.3 vpredu a vzadu pro jistotu 2.5 protoze maji docela mekke boky a nechtel bych prorazit. Jinak 2.3 jsou lepsi, ale… nechci chodit dolu pesky z pulky trati :-(

  11. Manas

    Hehe, Appalache ma Franta aka Kusa :-)

  12. Hubajz

    Škoda toho děště … do Geisu jsem se těšil, ale zase bych neviděl tu Babču ve škodárně….:)

Komentář: