Složil jsem si freerida

dsc00394.JPGTak jsem podlehl i já, trendům rychlejších, ovladatelnějších, a jezdivějších kol – a postavil jsem si freerida. Klik na více…

No tak sice jsem ortodoxní prasečí jezdec (Mave : ortodoxní : najdi si to ve slovníku) a sjezďáka mám fakt rád, a jezdím na něm vše a přes 1000 km za loňskou sezónu na tacháku mi v tom dá jen za pravdu, ale….ale…ale byl čas přijít s něčím všestranějším.

Když si tak spocítám kolik dní v roce jsem na DH tratích, a využiju svojí RB žehličku, a vezmu to v poměru k tratím a lokacím, kde se jen horko těžkou přehoupnu přes dabl, nebo se neudržím Tomka na jeho HT raketě, tak mi vyjde jasný nepoměr. Sjezdu je málo, freeridu hodně, skoků taky. A na mým Dragstru v Chopper úpravě (krátkej tlumič a velkej přední úhel podkoplý vidlice) se to prostě už nedá.

To je on, můj Choppřík… 

13671.jpg

Poslední pomyslnej hřebíček do rakve, v níž spočívalo mé lpění na věcech starých a osvědčených, byl pojezd u Klauze. Na Sjezďáku to tam prostě nebylo vůbec ono, a když jsem si ještě ke všemu od něj půjčil jeho monstra EN, bylo vymalováno. To musím mít taky, řekl jsem si !

dsc00394.JPG

A jak jsem řekl, tak jsem udělal. U Petra jsem vyšašil rám, sehnal si vidlici, brzdičky od PH, a kola a kliky z HTčka. Tak si to probereme blíž.

Rám je Monster EN ve velikosti S, větší sem nechtěl, jeden autobus už doma mám, a taky Klauzík je stejně velkej jako já, a má taky Sko, a je to boží…barva black finish. Kola jsou jetá od PH, Mavicy 321.

dsc00397.JPG

Kliky raceface northshore, taky co dům dal, pedály hrůza, Artur.  O řazení se stará exscelentně moje 5 let starý řazení Sora, který ještě nikdy neřeklo sorry a v kombinaci s tou samou přehazovačkou – a chodí jak víno ! Takhle kdyby mi šel sjezďák.. :)

kopie-dsc00397.JPG

Klacky jsem si musel dát ty samý co mám na DH, takže Easton, nejnižší průhyb, nastavený na každý straně o 2 cm na krásných 720mm. To je ta správná šíře. Sice jsem to zkoušel na užších, ale prostě to nejde, musím mít stejnej kokpit jako na DH, jinak jsem marnej.

kopie-dsc00395.JPG

Teleskopickou sedlovku, kterou jsem teda ještě trochu zaříznul, neboť to chci fakt dole… Když to vyndáš, dojedeš skoro vše, i když na douhý XC veljlety to samozřejmě není. Jednopila ti řekne brzy DOST.

kopie-dsc00396.JPG

No a jak se na tom jezdí ? Když teď čapnu do rukou ty samý klacky, tak si připadám jak na stejným kole. Přitom to hrozně jede, HROZNĚ. Zadek je skoro až dost tuhej, vidle se dá naladit jak chceš, o tom nemá cenu psát. Na BC přesuny z toho můžu udělat skoro pevňáka… Hrozně mě baví zatáčky, jde to do nich a z nich samo, je to moc hravý, a prasečí street po městě je taky zážitek.

dsc00395.JPG

Na větší pojezdy v terénu ještě čekám, snad teď když je tak "hezky"… Zrovna když čtete tenhle článek, tak řádím s Andym po praze a okolí na skočkách a točkách…

No a to je asi všechno. Takže teď si ještě vyladím sjezďáka již jen na závody a prasečí akce, a jinak na týhle mršce. See ya soon

29 komentářů pod “Složil jsem si freerida”

  1. tomaass

    ty jo tak to doufám, že se v sobotu svezu :-)

  2. milhaus

    pěkný pěkný, jen to sedlo, ale to je jen moje osobní averze :)

  3. Los tomanos

    Milhaus ma pravdu, sedlo je bleee….. ale jinak nadhera a parada

  4. Tomaski

    Nechtěl bys mi vyšašit rám na Speedstra ? Klidně i zadarmo…

  5. Pavel

    Tak právě sem je zahlíd…jak řáděj na Točný….hehe

  6. kejleb

    kde je motor?? :)

  7. ITI

    parádní kolečko

  8. Junior

    nějaká nová thaiwanská značka?

  9. bitch

    moc hezky teda neni :-D

  10. Junior

    bitch…to víš no…rákosy se stim neserou…ale tenhle model se jim myslim vcelku poved

  11. bubba

    jo jo všichni stárnem kámo všichni ……….. muhe hééééééééé

  12. Giga nigga

    Ty rydla a sedlo z toho dělaj hroznýho mutanta :-) ale zbytek je lahodnej

  13. Milda

    dobry dobry uz se tesim az uCaryse uvidim X-up

  14. pitris

    neverim ze ti sora vydrzela 5 let to neni mozny ja mam spotrebu 2 do roka :-P

  15. eMTy

    už bylo na čase:-)

  16. Junior

    hlavně je to hliníkový…to je na chvilku…

  17. Medved

    ja to tak taky mam.. stejny rodla jako na dh sem musel dat i na druhy kolo .. jinak sem vubec nebyl schopnej niceho. takze taky easton.. ale vetsi pruhyb! :) havoc DH! akorat to maly kolo mam o 3cm kratsi nez velky.. a to mi dela podobnej zvykaci problem jak ty rodla

  18. Medved

    ja to tak taky mam.. stejny rodla jako na dh sem musel dat i na druhy kolo .. jinak sem vubec nebyl schopnej niceho. takze taky easton.. ale vetsi pruhyb! :) havoc DH! akorat to maly kolo mam o 3cm kratsi nez velky.. a to mi dela podobnej zvykaci problem jak ty rodla

  19. brontofuz

    aku dlsku tlmicu mas na dragstru?

  20. Schwara

    Pěknej stroj, nastavený rydla?! to zní hrozně:) PS: Funn začal dělat 750mm kdyby ti to bylo málo

  21. Junior

    Schwara: 750? to nemá ani kufr v tom transporteru ne?

  22. Čárys

    4: Schwara : já vím, já vím….jenže zatím nejsou, takže zatím budu nastavovat :)
    4: MEdved : No byl jsemt o ted polítat, a je to v pohodě, hravy, dobry…jen jsem zvedavej na nějaký vetsi skoky, je to krátky… to se budou nasazovat koně !!!

  23. John Tequila Lemon

    Cau Carys,
    by me zajimalo jak se nastavuji riditka? Poradil bys … ??? Taky mi tam malicko v seriovym rozmeru schazi … Dik

  24. Čárys

    Jasně. Vezmeš si starý motocrosový klacky, který ti zbyly z dob, kdy jsi ještě jezdil na streetu. Ty uřízneš na konci. Tak 4cm. Rozměříš vnitřek tvých řídítek, vnějšek, a nastavíš soustruh. A soustružíš.

    Pak vezmeš dřívko, kladivo, a už to tam hulákáš. Nelepím nic, jde to tam ztuha, a nikdy se to neuvolňuje. Lze používat opakovaně – ale já si radši udělám vždy nový…s novejma klackama.

    Není to nic složitýho. Je to lehoučký ( 20gr ) a řídítka jsou dlouhý, jak potřebuješ. Ha.

  25. John Tequila Lemon

    Carys,
    navod super, verim i ve funkcnost … zjevne jsi nadany i v nam netusenych oborech … Ja mam ale problem, ja nemam soustruh … :-( … a na streetu jsem nikdy nejezdil … jsem tedy diskvalifikovan?
    Nicmene posilam ti odkaz … mrkni na to, stara pisen Arakainu, nevim jestli to poprvy hrali v roce 1982 nebo kdy … fakt stary (ale ja mnohem starsi, proto sem nikdy nejezdil na streetu, neb ve veku predpubertalnim se po ulici jezdilo na skladacse nebo na esce) … ale jako kdyby te znali, kdyz to psali :-) …
    http://www.diskografie.cz/arakain/history-live/dablovi-soustruznici/

    Ses demon, jdu shanet nekoho kdo ma streetovy klacky a soustruh … asi se jako prvni obratim na tebe … muhahaha.
    J.T.L.

  26. Čárys

    4: Lemon : boží ! Nadanej moc nejsem, cvaknout expresku mi včera dělalo nemalý problémy, hehe…

    Nicméně : Jestli chceš, pošli mi klacky, a řekni si kolik, a já ti to vyrobím. Ano.

  27. John Tequila Lemon

    Carys, ty nejses demon, ty ses poklad! … poslu mejl.

  28. Čárys

    oki. Domluveno.

  29. hever

    ty vole hustý kolíčko lepší sem ještě neviděl…..

Komentář: