Monínec – upgrade

_mg_7064.JPGAhoj kluci a holky, co jezdíte na kole. Na příští rok máme pro vás připravenou porcičku novinek v RB bikeprku Monínec – a některý informace a fotky jsou vevnitř…

Takže já.

Byl jsem si tak jednoho dopoledne proskočit s panem Dobim Monínec, s tím že pro vás nacvakáme nějaký fotky, aby jste viděli, co se na brigádách posledních dnů změnilo.

Po přílivu nové pracovní čety z Čerčan, kteří své aktivity okolo stavění po destrukci a problémech lesních tratí u nic přesunuli sem k nám na Monínec, se práce hnula velice kupředu. Možná se někdo pozastaví nad tím, proč se sem těch 4O km tahají a makají tu jen s vidinou dobrého pojezdu…tak na to mohu odpovědět já protože jsem tím prošel už taky.

Nic tak nefrustruje jako neustálé obavy, zda ti tvé dílko v lese někdo nerozbije, nezakáže, nesabotuje – a tady je to prostě jediná možnost, jak stavět naprosto legál. Mě osobně na Tankáči sabotovali, v Cihelně bořili, V Planý rozsekali, a mohl bych pokračovat dál a dál (míst na tkerejch jsem se pracovně podílel, nebo vytvořil, bylo mnoho) – taky toho mám za sebou dost. Ale na Monínci je to navěky. Thats it, thats all. Každopádně díky za velkou pomoc.

Okej, takže na příští rok.

Horní gap dozná pár úprav (přibude mu plošinka) a první les dostane novou klopku.

Rock garden je vyhlazená a dá se prolítnout v pumpovačce.

3 prudký klopky (a celej nájezd k nim je komplet vyhlazenej) a rychlej jako dítě po prvním Kari. Tři klopenky maj novej zavřenej výjezd, takže se nebudou tolik rozsekávat (myslíme si) a do jedné je na vnitřku náskok.

_mg_7191.JPG

Po 3 prudkejch klopenkách je největší laskomina – novej gapík. Je krásně plynulej, s mačkací boulí před ním který ti zkoriguje rychlost a má krásnej dopad.

_mg_7174.JPG

Kompletní vyhlazení dostala i sekce za tím – jede se tu teď děsný rally. Skoro je to až vo držku, protože to tam můžeš pustit defakto bez brzd až k levým schodům.

Další klopenka a novej gapík, trošičku pomenší avšak s technickým nájezdem.

_mg_7064.JPG
Sekce za tím (FR track) vyhlazena a opravena, přidělány dva skoky na souběhu DH a FR tratě.

_mg_7025.JPG

Následovat bude ještě naskakovák.

Pod silnicí došlo k opravení DH tratě a na jaře ještě vymyslíme FR.

A největší pecka, o které budu informovat po víkendu, je spodek tratě se skokama – Crew zČerčan sehnala chlapíka s JCBčkem, takže na posledních 2OO metrech čekejte macatý skoky (tak 3) a samo s možností objezdu pro děti a dědky. O tom ale až příště ( v neděli to snad vypukne).

Okej, takže pár fotek od Mistra Dobiho s figurantem kterýho všichni znáte.

Jinak na příští rok cenu permice udržíme na lidových 25O,- upgrade tratí zaručen, ještě budou nové lávky a my se pokusíme udělat vše pro to, aby Monínec byl víc skákavej, s větší flow a prostě víc bavil, než doposud. Prozatím tak prosím nejezděte, je to všechno ve výstavbě, samo vám hlavu neutrhneme, ale kdyžtak to prosím aspon poslední jízdu vezměte pěšky s lopatou a opravte koleje v měkkých klopenkách. Díkys !

A brzy další info – zůstaňte naladěni.

Daruj CREW !
:)
čárys.

_MG_7025.JPG _MG_7041.JPG _MG_7042.JPG
_MG_7057.JPG _MG_7064.JPG _MG_7073.JPG
_MG_7105.JPG _MG_7122.JPG _MG_7123.JPG
_MG_7124.JPG _MG_7131.JPG _MG_7159.JPG
_MG_7174.JPG _MG_7185.JPG _MG_7189.JPG
_MG_7191.JPG _MG_7204.JPG  

13 komentářů pod “Monínec – upgrade”

  1. Vojtech

    Hele tomu tvýmu kolu to na těch fotkách neskutečně sluší. Takový čistý, nepřeplácaný.

  2. drzhor

    krasny fotky!!! sakra, fakt pekelně hezky, bike taky…

  3. DALI

    libice, těšim se…

  4. Dudák

    parádní a krásné :-)

  5. Luďan

    paráda!

  6. Los Tomanos

    Super fotky…

  7. Maaca

    pěknej tuzing, jen víc a výš! :)

    btw, co ty čerčany? co všechno je tam v destruktu? Jsem se tam chtěl teď někdy vypravit páč to tam mYluju, tak je mi trochu smutno při takovejchle zprávách? :/

  8. Čárys

    4: Vojtěch : Je to tak, jde jen o to to pěkně nafotit…pak by možná i hejteři uznali, že je to aspon trochu pěkný : )

    4 : Mááca : Ty čoveče, co já slyšel, tak určitě tratě v lese… Ale k tomu, co tam zbylo a co je tam v progresu (a že je) a kde se dá, se musej vyjádřit místní kluci, pokud budou chtít.

    Je to na nich. Je to jejich lokace a práce.

  9. Onan

    Ty jo to RBaso vypadá fakt rajcovně…. :) Na Monínec se už taky těšim. :)

  10. mato

    tento rok sme sa tu v ramci tripu cez cesko, nemecko a rakusko zastavili a boli sme prijemne prekvapeni, na to ze tu je jedna trat sme sa super zabavili

  11. Vita

    2 Maaaca : Čerčany jsem navštívil min víkend a lesní sjezd je celkem OK. Prý jim to tam někdo systematicky devastoval, ale prý to dali zase do pucu a vypadalo to v cajku. Hájovna je vpoho jak skoky tak pump tack.

  12. Kachna

    Krásně hezky pěkně. Jen co mě příde novej, malej, pěknej rám, chci to sondovat ;) Z těch klopenek na ten gap se jako rozjede člověk lidsky, nebo dupačka jak pro králiky?

  13. Schwara

    Pécka! Keep bulding!

Komentář: