Série zimních rozhovorů – KISSAK

whippin.jpgJedeme dál – další na koho padly otázky do časopisu je mladej Ondra Kissák  Štěpánek, vítěz ČP v juniorský kategorii, rychlej jak průjem a cílevědomej víc než mnoho jinejch. Klik na více akce vevnitř !

1, Tak se prosím představ, víš ty co, váha, míra věk, bydliště  a stav konta – prostě tak co asi lidi zajímá.

Čáu, jmenuju se Ondra ‚Kissak‘ Štěpánek a jsem juniorským úderem z Jablonce nad Nisou. Moje váha je přiměřená mé výšce 185 cm. V současné době s nulovým kontem, bez jakéhokoli navýšení. haha


2, přejděme rovnou k věci. Začíná zima, venku nevlídno, takže mi pověz, kdy jsi byl naposledy na kole a kde.

Tak to, že začíná zima mi nevadí, protože hodně se těším na lyže. Na kole jezdím furt před barákem, kde stavíme s klukama pumptrack. Občas zajedu do skejt parku, nebo A51 v Turnově. Na sjezďáku už moc nejezdím, jenom někdy, když jde někdo se mnou.


3, Jak hodnotíš svojí uplynulou sezonu ? Povedlo se co jsi chtěl ? .

Sezonu 2011 hodnotím kladně. Nevyšlo mi všechno, co bych chtěl, třeba Mistrovství republiky, nebo Mistrovství světa. Na Evropských pohárech jsem měl smůlu na defekty (přehazovačky), nebo ‚holčičí‘ pády. Celkově jsem vyhrál český pohár, ale s některými jízdami jsem nebyl vůbec spokojený. Snad to bude příští rok lepší.!

dsc_8810.jpg

4, Jakýho nejlepšího výsledku jsi dosáhnul ?  Nebo co má pro tebe největší hodnotu ? .

Nejlepší výsledek je určitě prvenství na Českém poháru. Ale největší hodnotu pro mě má 12.místo na Evropském poháru v Monte Tamaru v seeding runu, a 15.místo v Leogangu, taktéž v seeding runu.


5, Jak hodnotíš úroveň ČP u nás (DH, 4X) a kam si myslíš, že to celé směřuje ?
Tak k tomu se radši vyjadřovat nebudu…


6, Kde vidíš největší možnost zlepšení ? 

Určitě jezdit co nejvíce na závody v zahraničí. Je to hrozně veliká zkušenost jezdit s nejlepšími jezdci světa. Protože vyjedu z české republiky, kde si myslim že Matěj, nebo Adam jede fakt nejlíp co to jde, ale pak přijedu třeba do Champér, kde je tak prudká trať, že se nedá ani sejít pěšky. Při treninku kolem mě projede Danny Hart a já nevim co si myslet, jestli jsem se zbláznil, nebo jestli to je vůbec možný. Neuvěřitelný, jak to chodí ve světě.


7, Jaký typ tratí či povrchů preferuješ ? Vztažno na tvou nejoblíbenější disciplínu. A proč ?

Tak nejradši mám technické a těžké tratě s hodně whipovacími skoky. Moje nejoblíbenější disciplína jsou skoky, jak velký tak krátký. Proč? Protože skákat mě baví. Hehe

whippin.jpg


8, S kým nejvíc jezdíš a kde je tvoje v ČR oblíbená lokalitka ?

Nejvíc jezdím s Juniorskejma klukama, nebo s team riderama. Je mi jedno s kým jezdím, hlavně když to baví. Nejoblíbenějších lokalit v ČR mám víc. Je to třeba Krupka, Klínovec, Špindlerův mlýn,nebo Rokytnice n.J. Každá trať má něco do sebe.


9, Co zimní příprava, bude nějak probíhat ? Posilka, bazén, běžky, či půlitry v knajpě a griling ? 

Party hard or go home! Haha Party si samozřejmé nenechám ujít, ale samozřejmě dřu posilku co to jde, pumptrack na techniku a fyzičku taky není špatnej. Do toho ješté hraju florbal, takže přez zimu se hejbu co to dá!

1O, co děláš za mimokolní aktivity ? Pokud pomineme stranu tréningu – co tě prostě krom kola baví ?

Hodně mě baví lyže, nějaký pořádný bedýnky na kravinky. Mimo lyže hraju ještě aktivně florbal. Samozdřejmě nesmí chybět motorka!


11, Co rozmetadla. Kde jsi to letos nejvíc rozmetal a jak to dopadlo ?

Nejvíc jsem se letos vyndal v Rokytnici na 3DHCUPU, kde jsem si narazil rameno, který mě furt bolí a doktor mi řekl, že přestane bolet, až přestanu jezdit na kole.Jinak docela dobrou vyndávku jsem měl i ve Val Di Sole, nebo v Karlovicích. Musím zaťukat, ale naštěstí se mi veliký pády vyhejbaj obloukem.


12, Jsi ničitel materiálu, pan Dr.Tikol či jsi jemnej a citlivej ? 

Abych řekl pravdu, celkem jsem tomu letos nakládal. Hlavně přehazovačky a patky. Přehazovaček jsem letos zrušil snad 10 haha. Napínáky jsem celkem taky drtil, ohnul jsem levou kliku a hned ze začátku sezóny, když jsem ještě testoval kolo, tak jsem úplně zrušil hlavový složení.

332814_1764227404479_1802964381_1227286_691765140_o.jpg


13, Jezdíš hlavou nebo srdcem ? Jsou někde pasáže, nebo skoky, kde to prostě zkusíš, buď to vyjde nebo ne ?
 

Závodní jízdy jezdím pana-orel. Předtím si ale důkladně projdu a natrénuju různé pasáže a skoky. Největší strach jsem měl letos v La Bresse, kde byl snad 15 m dlouhej skok, s divným odpalem, na kterým se před mýma očima rozmázlo dost lidí.


14, Co plány na příští sezonu ?Na čem, kam, s kým, jak moc ? 
Příští rok to zase potáhnu s Adamem a Péťou v RockMachine cyklomax BRS. A s mojí rodinou především.


15, Co tvoje zázemí, kdo ti nejvíc pomáhá v ježdění, a co otázka sponzorů ? Jak tohle řešíš a už máš plat jak Jágr ?

Plat Jágra? Haha, kam se na mě hrabe? Nejvíce mi pomáhají rodiče, kteří se mnou jezdí na závody a všechno co je potřeba, tak zacvakaj. S jízdními vlastnostmi mi hodně pomohl Adam. Který mě ‚vyučuje‘ už cca od 10 let.


16, Jak vidíš svojí budoucnost v RACE komunitě ? Kde by ses rád viděl za 5 let ? Budeš to držet v plným až do důchodu ? 

Určitě bych se chtěl držet řidítek co nejdéle to půjde. Chtěl bych se dostat do nějakého zahraničnímu team, ale to budu musel trochu zrychlit. Což je v plánu. Za 5 let bych chtěl hravě porážet Adama a dostat se ještě výš.


17,   Nějaký vzor, či filozofie, která je ti blízká ? Řídíš se podle nějakého veřejně publikovatelného moudra ?
 

Podle žádnýho moudra se neřídím. Ale vzorů mám hned několik. Třeba Sam Hill, Danny Hart, nebo Troy Brosnan. Prostě samý rychlí kluci, hehe.

dsc_6961.jpg


18, Chtěl bys něco vzkázat lidem okolo pořadatelů ČP ? Třeba nějakou pochvalu či tak…Určitě si to vezmou k srdci .
.

Nějaký závody se jim povedou, nějaký ne. Asi podle toho jak se vyspí.

19. Tak teda Ondro, nehledáš třeba nějakého sponzora?

Člověče hledám, nějakýho na oblečení na kolo, chrániče, helmy, brejle, nebo třeba někoho, kdo by mi sponzoroval cesty. Hehe


2O, A to je vše. Tvůj názor na spoustu věcí, plány, vize, moudra teď už
víme. Takže pokud chceš, můžeš někomu zamávat, poslat ho do hajzlu,
poděkovat mu a nebo jen mlčet. Místo pro tvůj hlas je tady :

Chtěl bych poděkovat firmě Funstorm, za hodně povedený oblečení, kterýho mám doma plný šatník. Dále firmě Rock machine za super bike, kterej vydržel tolik vytuhlejch whipů, že to snad jiný kolo nezvládne, Muc-off za přípravek, který mi pokaždé pomohl s umytím kola, dále výplety Novatec, doplňky FSA Gravity light, parádnímu pérování RockShox, pneumatikám a duším Maxxis. Ale největší díky patří mým rodičům, kteří se mnou jezdí na závody a velice mě v tomto sportu podporujou.

1271218066-_DSC6074.JPG 252649_10150193556197116_127057967115_7578394_1680505_n.jpg 332814_1764227404479_1802964381_1227286_691765140_o.jpg
478151447-_DSC2768.JPG cp_dh_velke_karlovice_2011_gravityracing-cz__mg_1243.jpg cp_dh_velke_karlovice_2011_gravityracing-cz_img_0352.jpg
DSC_4506.jpg DSC_5122.jpg DSC_5314.jpg
DSC_5638.jpg DSC_6961.jpg DSC_8810.jpg
whippin.jpg    

2 komentářů pod “Série zimních rozhovorů – KISSAK”

  1. Lišák-Fox

    A co otázka na Čáryse? :-))

  2. Jr.

    Lišák-Fox: nepochopil jsi zadání :)

Komentář: