Pimp Your Life vol II.

3

Ahoj potápky a přátelé potápníků, udělali jsme s panem VTCH další akci do Chorvatska s cílem naučit vás něco o potápění na nádech a ukázat vám ty nej spoty na břehu nejbližšího moře – a o tom celém je vevnitř psaní.

Tak PYL volume jedna byl před měsícem, a my jsme se shodli na tom, že letos by jsme mohli ještě stihnout jednu další akcičku, než zima definitivně převezme vládu na pár měsíců nad Chorvatskem, o Čechách nemluvě. Vydal se tedy datum a kupodivu se opět přihlásilo celkem dost lidí. Tudíž jsme vyrazili vstříc akci.

jezděte opatrně !!!

Tentokrát nebyl společnej odjezd, protože každej jsme jeli odjinud, Pan VTCH s Jarčou, Martinem, Šárkou a Tomem z Brna na Vídeň, Pan Ant s Coolem z Kralup a Davidem Štěpánkem už ve 14h z Prahé, a my s Ráďou a Jirkou Navarou z budějek v 18h. Nicméně kupodivu na místo dorážíme my jako první, hehe, google maps mi sice ukázal souřadnice místa, kde se máme všichni sejít, ale nějaký divný. Všichni tak bloudí kdesi po lesích a brodí přilehlé mokřadla.

Ve 3h ráno nicméně jsme na místě a rozděláváme spaníčko a šup odpočívat.

Ráno už jsme kompletní bandička. Zkouším si jít zaplavat do moře, abych věděl, co mě čeká, a myslím že to bylo celkem dost studený. Ale jak řikáme s panem VTCH : “přeci jsme nejeli přes půl globusu aby sme tu koukali na vodu…” tak je to v podstatě povinnost.

Nikdo se nepřidává.

Pak začíná trocha té teorie. Teda spíš dost teorie. Ladíme opět vybavení, Pan VTCH do toho vnáší zábavné příběhy ze svého bohatého života a slunce vaří jak kdyby byl červenec. Chuť topit je u mě veliká, strach z předpovědi na víkend mocný, tudíž se to snažím nějak zkrátit a ženu je všechny do vody.

Na rozdíl od minula, kdy nás první den trápily celkem macatý vlny, je dnes možř úplně krásně rovný a my trénujeme zanoření, nějaký to vyrovnávání a hlavně a nejvíc bezpečnost a těsnej buddy systém. Pokuta za šnorchl v hubě je flaška červeného a co by jste neřekli – večer jednu máme, hehe, díky Coolo, ale už to nikdy nedělej !  :)

Po hodině a čtvrt si většina lidí sáhne na první dnešní dno což je v 7 mi metrech, níž jsme je prostě nepustili. A pak už jen přesun na vysněnou lokaci s nádherným západem slunce. Máme trochu menší skupinu než minule, a je to znát, lépe se to kočíruje a nám se nestává, že by jsme někam přijížděli za tmy, v podstatě vůbec nikdy.

Takže si to pak můžem všichni takhle krásně užít.

Další den je na plánu topení na Malé Kolombarici. Protože ráno jdu běhat, zjištuju že na Mys Kamenjak už se nemusí platit, je to tu celý zazimovaný a tak se na M.Kolombarici vrháme se všema autama. Což je celkem dobrej nápad, protože mít tam to zázemí je v téhle nižší teplotě k nezaplacení, teda.

Co je dneska ale celkem na pikaču, je macatost a neklidnost vln, a hladiny obecně. Rostou víc než státní dluh, a taky před očima. Nicméně jdem na to. Kurzanti hážou moc pěkný wipeouty do vody, fakt bych vám to přál vidět, ostatně ono to vlastně uvidíte na videjku, jen  se nebojte nic.

Dáváme nějaký souboje o přežití a nějaký to topení. Hlídám každýho a všechny dohromady a uzavíráme sázky kdo půjde první krmit rybičky. Nakonec to není pan VTCH ale Jarča, dobrá práce slečno.

Výlez ven z vody je skoro na asistenci, a hlavně pro příště – pro všechny – bez ploutví !
Moc zajímavé styly.
Jdeme na čaj a hrátky do Safari baru přímo nad mořem a ve všech se probouzej dětské pudy a dělaj děsný blbosti. Jak malý, jak malý. Opět dostáváme drinky zadarmo a jsme tak moc pěkně jetý : )

Protože jsme všichni přežili, jsme happy a děláme si plány na večer – odjezd do lomu a příprava dřeva na večerní griling je jasnej plán. Plníme ho na 1OO procent a házení stromů ze 35 ti metrů na dno lomu k ohništi je celkem velká zábava, vyrovnávající víc než bohatě tu dřinu s hledáním topiva.

Gril, kolovací párty, chlast, milion příběhů – obvzlášť Davidovy o holkách jsou moc a co ale vede, je vtip od Jirky :

Seděj dvě těhotný ženský, pletou svetříky na to budoucí mimino.
Jedna povídá :
“Doufám že to bude holčičnka, měla jsem jen růžovou vlnu.”
Druhá na to :
“Doufám že to bude kriplík, nepovedl se mi rukávek.”

Spadl jsem ze židle.

V noci přihází brutální slejvák, ale fakt brutál. Tak se tak nějak různě schováváme kde můžeme, my teda s dodávkama s Antem jsme v poho, ale ten zbytek je lehce omoklej hehe.

 coolův domeček…

Sobota je tu a my míříme na spot, kde chceme udělat nějaký další tréning. Po rozcvičce, teorii strečingu, probrání barotraumat a hlavně dejchání a tabulek se hledaj hloubky, protože pan VTCH má utkvělou představu kde jsou a nebo mu blbne hloubkoměr, hehe. Na Velkou Kolombarici bohužel ani pomyšlení, jsou tam vlny jak kráva.

Nicméně i když je to tu dnes po dešti lehce zelenější, jsou lidi snad spokojenější, než kdy dřív, což nechápu, já mám radši hloubky a něco vidět, ale budiž – je fakt že jsou na dajvu poprvý a asi je fajn mít tu oporu dna pod sebou…Naplaváváme celkem dost kilometrů a blbneme.

Teplota jde dolů a zatahuje se. Vydávám se na pěknej 15 ti km běh na Velkou kolombarici okouknout vlny, a do tohodle je odpoledne fakt nemužeme pustit. Tak nakonec vyhrává jako plán hospoda v podvečerních hodinách a pizza, palačinky, vínečko, pivečko a pak rakije, co dodat. Promítáme u toho různý videa samb a blackoutů a my s panem VTCH se smějeme, ostatním tuhnou výrazy. Mě posléze už taky, ale z jinýho důvodu – protože číšník je děsně arogantní a znuděnej čmelák a natahuje nás kde může, je to fakt kretén a sem už nikdy nepudu. Kdyby jste někdy chtěli navštívit restauraci Don Giovani v Premantuře, tak na to zapomeňte.

Parta se na spaní dělí, my jedem na Mys Kamenjak a brňácí že budou ještě lejt a spát kousek od hospody. :)

Na mysu jsme Já, ANtík, David, Coolo, Ráďa a Jirka. Děláme neuvěřitelou DODGE párty, kdy se nás k Antíkovi do Ducata našlape všech 6 a promítáme dokument Ocean Man a povídáme, koluje feferonková vodka a noc příjemně ubíhá. Fakt parádní párty, děkujem moc panu Antovi za azyl...

přeci jen to má větší…Ducáto for Eva

Ráďa staví stan a moc jí to nejde, a chytře si dělá unikovou možnost přespat u Anta v Ducatu. V noci na neděli nás konečně dostihuje předpověd počasí, která byl fakt děsivá a ono fakt jo. Teplota jde dolů a ještě níž a začíná foukat fakt vichr, a to takovej, že to mele dodávkama až dostávám celkem strach, aby jsme se nepřevrátili. Kluci a Ráda sice postavili stany v závětší, ale směr větru se otočil o 18O stp a je to mele jak 3m vlny surfera nováčka.

METELICE.

Ráno se narovinu nedá ani chodit, jaký jsou vlny a příboj je takovej, že do toho by vlezl jen největší šílenec. Když moře nechce, my fakt s tím nic neuděláme. Začíná bejt jasný, že dneska to asi budem muset zabalit. Co se dá dělat.

Přijíždí Morava a jde všichni společně okouknout spoty, zima je děsná a všichni jsou zmrzlý a sní o čaji. My ráno opět posnídali v Ducatu a moc moc děkujem za tuhle možnost. Nakonec děláme společný fotky a probíráme ještě co a jak dál, a za stále sílícího větru a větší zimy to kolem 12h prostě balíme. A vyrážíme pomalu k domovu.

Tak a jak to celý opět zhodnotit.

Trochu jsem se bál, že na tenhle vejlet nebude dobrý počasí a lidi budou nachcípaný. Což se nakonec až tak nepotvrdilo, byli tu určitý nadšenci, co aspoň šnorchlovali, když dutiny nepouštěly do hloubek, a počasí nakonec nebylo až tak zlý. Škoda že jsme nejeli minulej víkend, to bylo 22 a slunce 14 dní v kuse, ale jak jsem řikal, neporučíš větru a dešti.

Nicméně i tak to bylo super, já hrozně rád pracuju s lidma a jen doufám, že jste si to všichni užili a že jste dostali tolik informací, aby váš další vejlet pod mořskou hladinu byl o mnoho bezpečnější a krásnější.

Hrozně se mi líbilo večerní probírání osobu po osobě jak si užili topení, co maj za problémy, za připomínky – to bylo super a individuálně jsme každej den probrali každýho člověka a jejich případný problémy, dotazy, nebo připomínky. Takhle to budem dělat už i nadále. Což bude příští rok.

Well, to je asik vše, klasicky bych chtěl poděkovat : Antovi za super komunikaci a možnost azylu u něj v dodži, všem že si nestěžovali na nepohodlí a byli outdoorový, Jirkovi za fajn společnost v autě a tunu Joke´s cestou domů i tam, Rádě za pomoc a panu VTCH za parádní příběhy o klučících : )

Další akce stran topení bude v zimě Egypt, ale tam se pojedeme bavit, to nebude nic než zábava, takže tam…a další z PYL akcí bude potápění pod ledem. Jako bylo loni. A mám nápadů tolik, že by to vydalo na stránky. Začnu na jejich realizaci makat, aby jste měli tu možnost Pimp Your Life.

DĚKUJU.

Fotky zde jsou ode mne a od Coola.
Další fotogalerie bude následovat, a bude macatá od profíka. A já jdu střihat videjko.

ALOHA,

P.Y.L. team VTCH a čárys.
PimpYourLife.cz

Související články :
P.Y.L. vol 1 video
P.Y.L. vol 1 článek
P.Y.L. myšlenka

 

11 komentářů pod “Pimp Your Life vol II.”

  1. coolo

    Jedno velké DÍKY Všem účastníkům zájezdu, za skvělou společnost, Antovi za odvoz a azyl v nepřízni počasí, Jirkovi za to, že mě nenechal spat v bouři venku, a ty jeho vtipy…kryplíkovej byl opravdu MOC, VTCH za pohadky a hlavně Čárysovi, že dělá takovýhle skvělý akce. I přes tu virozu co se o mě pokoušela sem si to pořádně užil.)

  2. Ráďa

    Já taky děkuju všem :) Díky Čárysovi za – no asi za všechno…. Antovi za přístířešek po mojem vyplašenym úprku z málem odfouknutýho stanu… Jirkovi (tyjo s tebou se mi fakt potápělo dobře :)) panu VTCH za další zajímavosti a vytáhnutí z vln (příště už bez ploutví) … Díky celkově všem… Bylo to super :) PS: Ta NUTELA při cestě domu? :D … no nic jdu běhat :D

  3. Čárys

    Jo a já bych se ještě přidal – Díky Coolovi že nás všechny nenakazil, dobrovolně se držel v ústraní a bacil si nechával jen pro sebe ! :)))

    Jen tam mimochodem, příběh z cesty domu, jo ?

    Scéna :
    Jedem, 11O – 12O kmh, cesta dlouhá, nemáme žádnou hudbu krom J.Johnsona a ten uspává. Tak jedem kecy a rozprávky, hej.

    Vedem řeči o tom, co papkat a co nepapkat, jak trénovat, kdy, styl, dejchání, vše. Do toho monotématického kolovrátku občas zasáhne Jirka s výkřikem:
    Hele, Nissan Juke!” nebo “5 audin za sebou, čumte !!!” atp.

    Nicméně výživa nám vydrží na skoro hodinu. Cukr je zlo, Maso je mrtvola, pohyb je důležitej, mlíko je hnus, kafe nebrat.

    Zastavujem na benzínce.

    Vidíme jídlo.

    Všechny předsevzetí padaj – Ráda obří bagetu, kafe, já kafe, mladej kafe, já snickers, mladej čokoláda. Žerem zle. Po pár minutách se odkolébáváme do auta.

    Mladej povídá.
    “Mám tu sušenky.”
    Odvětím : “…a vzadu pixlu 1kg nutely.”

    —————————–

    Následujících 3O minut sedíme ve předu, jedem opět 11O a kecy o zdravé výživě jsou zapomenuty s každou další lžící NUTELY a sušenek víc a víc.

    —————————–

    Není nad to skejknout se občas do cukrovýho komatu. :) Kázat vodu, pít víno.
    Je to prostě tak.

    Jdu běhat : )
    Pa.

  4. vlkoun

    Cece, ja uz si i na ty tve preklepy zvykl ) Popis jako vzdy vycerpavajici, skoda pocasi .. asi jsem prehledl datum,ale stejne jsem casovy mimon, tak nekdy..bo hlaska o klucicich me navnadila, tu pohadku (pravdivou( jsem mel vzdy rad a Dave ji k dobru pry uz nerika ) Tak zas nekdy nekde hojte

  5. vlkoun

    Vtch: co to ma Jarca za neopren? Fajn maskac

  6. Čárys

    Hele uplnou novinku od Eliose, tuším, cca za 7 říkala..
    Je dobrej, když si lehneš na reef tak nejsi vůbec vidět : )

    Ale spokojená je, myslím…

  7. Zaba

    Tedy tomu ríkám nadsení:o) V tý zime teda, to svlíkání neoprénú musela bejt ale mñamka, holt otuzilí freeckari odnekud z blízkosti polárního kruhu…:o)).
    U nás (Costa Blanca) taky byla kosa, jen 18 ºC, i s vetrem a vlnama a nikdo do vody nesel. Vsak to taky bylo zkalený jako kráva a pri vstupu do vody by se první vlna postarala o vhoz na první sutr:o) Máme ale místecko na zimu, kde je i v zime krásne teplo, tedy, kdyz svítí slunícko. Tak do hodinky topení ve vode 13ºC (leden- duben), zatímco se chladí pivko a toto se pak lemtá. Spanelskou zimu mám rád, slunícko nepálí ale hreje, nikde nejsou davy turistú a po mori nerámusej lode. Jen ten múj 5 let starej neoprén, kterej v sobe snad uz nemá ani jednu bublinku by chtel vymenit…:o)

  8. Dejv

    I ja se pridavam k dekovacce,predevsim hlavne nasim gur, kteri na nas davali pozor ve vode i na sousi :-) a pak Jarce…,dlouho (od Srpna) jsem neslysel jeji smich a moc mi chybjel,dokaze zlepsit naladu snad vzdycky :-) a pak samozrejme vsem,protoze dokazali navodit skvelou naladu,velke diky.

  9. pavlos

    Čest, jen drobnej technickej dotaz, když ste přez noc bivakovali na Kamenjaku, neprudili večer benga? Nebo ste se tam zašívali v lese? Před rokem co sem tam byl serfovat toudle dobou tak to v zátoce naproti ostrovu Ceja kde stávaj surfaři každej večír kontrolovali…

  10. ant

    Jo souhlas vyprava dokonala, pocasi parada a lidi nejvic !! dik vsem..

  11. Čárys

    4: Pavlos : Benga neprudily. Je to jedno z know how, který prodáváme s každým naším zájezdem, kde se tam vyspat, aniž by tě vyprudily benga. Jezdím sem již několik let, a stálo mě to mnoho komunikace s místníma, hodně zkoušení, atp.

    Opravdu to tu veřejně sdělit nehodlám, brácho .)

    4. žába : Podobnej problém s neoprenama máme s panem VTCH taky. On má už skoro shorta, ještě ke všemu, hehe : )

Komentář: