Silvestrovský Kocourov

FormatFactorysilvestrovy_kocour_024

Bikepark v Kocourově otevíral sezónu mezi prvními, ale jak rychle začal, tak rychle skončil – majitelé na začátku léta ukončili provoz vleku a nechali tratě zarůst. Na podzim se parta kolem Tomáše Banyho dala do boje se vzrostlou džunglí a vyčistili pro začátek jednu z tratí…

I my jsme tam s nýrskoupartou párkrát zajeli. Trať je zábavná a má fajn flow, kluci plasský to tenkrát postavili moc pěkně. No a protože zima ještě před pár dny vypadala spíš jako pěkný jaro, sníh nikde, sucho, příjemný teploty,tak byl plán na silvestra jasnej – na poslední pojezd roku 2015 do Kocourova, člověk se po tom svátečním přežírání cukrovím musí taky někdy hejbat.

Rosničky hlásily teploty hluboce pod nulou, ale to sjezduchtivého bikera nemůže odradit. Takže v 9 ráno -6° a modrá obloha, balíme věci, nějaký cukroví na cestu a hurá směr Kocourov. Na kopci kolem sněžných děl šaškujou mužíčci v reflexních vestách, ale i přes solidní mráz se umělej sníh nekoná. Zvolit správnej počet vrstev oblečení, termosku s čajem, fotokrámy do batohu a už zahřívačka při prvním výšlapu nahoru.

Cestou kontrola namrzlých lávek a dropů, ale slunce se snaží a i tohle bude časem sjízdný. Když jsme v půlce kopce, míjí nás místní pickup, asi provokace, taky nás moh vyvézt… Nahoře rozmrazit prsty a hned to mazat dolů. Něco točíme, Martin se válí v jehličí, Dan zjišťuje, že když už všichni jezdí na DH tak ten dirt není úplně správný kolo… ale zima už nikomu nevadí a hlavně že je veselo. Po poledni to část bandy balí, jakože taky musí bejt s rodinou. Mišák, aby měl ještě další důvod odjet, pro jistotu trhá řetěz, kterej svýmu koni nadělil k Vánocům.

Zůstáváme tři, já že si ještě něco skočim, Dan co už jezdit nechce tak bere foťák a Pepa že zkusí spodní dirty…. No hned po prvním pokusu je jasný že jsme radši měli jet domů, přestřel končí v kotrmelcích, ale nic vážnýho. Když už vyšlo počasí, dáváme ještě pár fotek a balíme taky. Přejem všem do další sezóny co nejmíň pádů, ale znáte to, kdo nepadá, nejezdí hranu! Takže někdy na kopci, snad se vše povede a v průběhu léta už třeba i v Nýrsku pod Pajrek v novým bikeparku.

Za NY bike team, Stanley

 

6 komentářů pod “Silvestrovský Kocourov”

  1. Andy

    Jak píšeš, bylo to postavený moc pěkně a pamatuju si, že mě mile překvapilo, jakou flow tomu klucí dokázali dát. Škoda, že to tak zarostlo.
    Nicméně díky za report! Jezdit se dá všude.. :)

  2. Čárys

    Já chci na kolo !!!
    Opravdu moc pěkný článek..
    Děkujeme

  3. Stanley

    A my díky za vydání, snad se bude na jaře pracovat i na vyčištění druhé trati a třeba majitelé zase pustí vlek.

    Čárys – ani nevíš kolikrát jsem si při čtení vašich článků taky říkal že chci na kolo a lítat! :-D

  4. Čárys

    a TEĎ se role obrátily. Já už v bikeparku a na skokách nebyl, ani nepamatuji…
    : )

    Užívejte – a děkujeme !!!

  5. Pedro

    To fakt na začátku léta zařízli vlek? To je smutný.

  6. Stanley06

    Jojo, měli představu že tam každej víkend bude plno jako na otvíračku. Už minulou sezónu omezili provoz po otevření Špičáku a teď to zavřeli úplně, prej už se do budoucna s provozem nepočítá :-( smutnej příběh

Komentář: