Dvoj rozhovor s Bahym a Číčou o natáčení s MM

IMG_7266

Hele, nejen starý páky a 4X mistři jsou v dokumentu, co bude tuhle sobotu v Českejch budějovicích na plátně kin, ale i mladý pušky jako třeba BAHY. Nevíte kdo je Bahy ? Tak to jste asi z jinýho kraje, než jsou Jižní čechy.

A dál, jeden z největších bílejch negrů Jihočeské republiky, kluk s nejvykloktanějšíma kolenama a ramenama v JČR, kterýmu žádnej zához nebyl dost velkej a co dával hrozně už v dobách, kdy tvoje máma ještě chrasila klíčema na Václaváku – dirtovací legenda za níž je neustále mokro, neboť z ní styl neustále  doslova chčije – DIEGO TCHICOLLINY “ČÍČA”!

KLIK KLAK.

Well, otázky jsou hýr.

1, Tak se malinko asi představ, protože rozhovor nebude až tak o tobě, jako o tobě a točení dokumentu, takže je třeba aby lidi věděli, kdo jsi a odkud jsi přišel, co jezdíš a jak strašně jsi dobrej !
BAHY : Čau,moje jméno je Zbyněk Bahula,Jsem z Č. Budějovic a na kole jezdim přes 7. let a nejvíce jezdím Dirt/street
ČÍČA : Čau, jmenuje se Honza Kočer, a.k.aTchitcha, 29, bydlím v Dubném kousek od Českých Budějovic, na kole jezdím zhruba 15-16 let, od dob pravěkých –cantileverových brzd. Jezdím hlavně dirt, trls, který střídám freeridem. Poslední rok dva mě ale hodně baví cestování po kocpích, enduro.  A samozřejmě jsem v tom všem nejlepší na světě! :)

2, Tákže, na jaře 2012 jsi se stal jedním z vyvolených, kteří byli osloveni Davidem a Vojtou (dále již jen Mad Moss bros.) za účelem natočení jakéhosi jihočeského bike videa. Věděl jsi, kdo kluci jsou, a o co půjde, nebo jsi do toho skočil rovnýma nohama ?
BAHY : Jop s klukama jsem se znal už z předchozích let,kdy  jsme se spíš potkávali na kolech na různých pojezdech a to že kluci chtějí rozjet takhle obsáhlý projekt mě nadchlo,ale popravdě jsem vůbec nevěděl jakým způsobem to bude probíhat a jak to klukům půjde s kamerou,ale nakonec jsem byl se spoluprácí moc spokojenej,kluci ví odkud vítr fouká!
ČÍČA : Kluky jsem moc neznal, když mi volali , myslel jsem si, že to jsou nějací ukrajinci, co mě chtějí vobrat. Potom se ale představily, řekli mi o co půjde a ukázalo se, že jsou v pohodě a chtěli by ještě dědkovi udělat profil na jejich nový video, tak jsem samozřejmě souhlasil.

3, Co tě na tom projektu nejvíc oslovilo, když jsi byl klukama zkontaktován ?
BAHY : Asi to,že celý projekt zviditelní a alespoň trochu zmapuje Jihočeskou scénu! už nějakej pátek si o to říká!
ČÍČA : Asi to, že mi chce ještě někdo natočit video, hehehe. Líbilo se mi, že tu po letech vznikne zas nějaký video počin a že tam bude výběr jezdců z JČR, který vesměs všechny znám. A díky tomu, že to bude točený pouze v JČR, tak bude možnost představit zbytku republiky naše spoty tady na jihu.

4,  Jak probíhal výběr lokalit, na kterých jsi se měl natáčet ? Byla to tvá invence, nebo s tím přišli kluci ?
BAHY : Bylo to tak napůl,měli jsme natáčet především dirt,takže tam to bylo celkem jasný,vybrali jsme domácí lokalitu ´´Hajsák´´ a s parkem jsme se trochu rozhodovali,ale nakonec jsme vybrali park v J.H. a  řekl bych že to byla dobrá volba
ČÍČA : Výběr lokalit probíhal tak, že jsme se s Bahym a Frenkem (s kterým to nakonec nedopadlo) museli domluvit kdo bude kde jezdit, protože většinou jezdíme společně. Dopadlo to nakonec tak, že Bahydostal většinu prostoru na dirtu v Dubném na Hajsáku a já mám hupánky zlesa, lávky, a nějaký drop.

Bahyho bambáro :

5, Co jsi chtěl především ve svém profilu mít, a kde jsi chtěl natáčet, a kde jste potom opravdu natáčeli ?
BAHY : Především to měl být Dirt takže jsme začli u nás v Dubným,kde bylo o zábavu postaráno,ale na podzim mě hodně chytla Vápenka,ale už nebylo moc času to natočit,takže jsme zůstali  doma u krbu s nohama v teple! :D
ČÍČA : Ve svým profilu mám vesměs to co jsem tam chtěl mít. Co jsme nestihly byly už věci navíc, jako třebatrailsy v Lesejku, který se ale nedařilo udržet ready díky počasí. Nestihly jsme taky jeden gap přes cestu, taky kvůli počasí (sněhu), takže to bude třeba v nějakým jiným editu.

6, co jsi říkal na jejich svépomocí vyrobenou techniku ?
BAHY : Nebyl s tím jediný problém,takže já jsem byl spokojenej
ČÍČA : …že jsou strašně šikovný! Věci co by stály tisíce si udělali relativně za pár kaček doma a navíc funkčně, takže dobrý pánové! Jsem zvědavý, s čím přijdete za rok….

7, Jak probíhalo natáčení – co jsi čekal že bude, a překvapilo tě něco ? Jak to probíhalo ? Bylo možný do toho klukům kecat, nebo jsi musel, dělat jak bičem práskali ?
BAHY : Natáčení probíhalo celkem v klidu,občas nějakej hrot přišel,kdy jsem se musel hecnout,aby to nebylo jenom o kecech,ale většinou to vycházelo dobře a záběry a místa jsme probírali dohromady,kluci věděli co chtějí takže jsem s tím většinou zouhlasil  a byl jsem spokojený
ČÍČA : Čekal jsem, že klucí budou v pohodě, ale jsou to hrozný kruťáci a dokázali být neuvěřitelně otravní (smích), což se ale nakonec ukázalo jako výhoda, protože bez toho by ten profil asi dneska nebyl. Natáčení jsme si celkem užily, všechno probíhalo formou domluvy, co by se mě nebo jim líbilo a většinou jsme se vždycky domluvily. Klucí jsou celkem perfekcionicsti na záběry, já taky nejsem nikdy se sebou spokojený, takže jsme si v tomhle docela rozuměly a myslím, že záběry se povedly. Co jsem ale klukům nezáviděl bylo neustály stěhování techniky! Hezká, ale lehká není.

Bahy na vápně :

8, Sfoukli jste to jedním vrzem, nebo jste to měli naplánovaný do více dní ?
BAHY : celkově nám natáčení zabralo cca tři dny,většinou bylo proti nám počasí  nebo jsme nemohli najít společný termín
ČÍČA : ..no jedním vrzem…co jsme musely, jsme stihly od jara do sněhu, tak myslím, že dobrý! Ale některý lokality jsme točily na víckrát třeba kvůli počasí, světlu, nebo prostě proto, že se nám to nelíbilo..

9, Jak tě vlastně koncept videa oslovil ? Není tajemstvím, že video bude postavené i na mluvení, ne jen na rychlý akci a macatých poletech.
BAHY : Tenhle koncept se mi líbil,protože si myslím,že ten komentář tomu videu přidá a většinou dává divákovi větší možnost vžít se víc do videjka a občas přidá i špetku vtipu,proč ne? vždyť kolo má být zábava….
ČÍČA : Trochu se mi nezamlouvalo to mluvení, protože už mě nebavilo fňukání a vylejvání srdíček ve stylu Roamu a Lifecycles, toho už bylo dost! Měl jsem strach, aby klucí něco takovýho nechtěli. Nakonec to ale bylo ok, ptali se na běžný věci, žádná melancholie,mluvení je jen na začátku editu a pak už akce sem tam proložená krátkým monologem. To mluvení bylo na celým videu stejně to nejhorší, hehe.

10, V současné době je hotovo, a probíhá dolazení maličkostí stran střihu, hudby, a tak. Když to máš celé zhodnotit, jak se ti s klukama pracovalo,a  je něco co bys ve zpětném pohledu vylepšil ?
BAHY : S klukama se mi pracovalo dobře,všemi směry,byl jsem spokojenej,nemám co vytknout!
ČÍČA : S klukama se mi pracovalo dobře, byly v pohodě, vždycky jsme se domluvily, i když museli mít poslední slovo, hehe! A co bych zlepšil by byla asi moje morálka, pak by v tom editu bylo víc spotů. Na všechno není tolik času jak se zdá…

Diego na Vápně :

11, Zleješ se na premiéře ?
BAHY : Možná?! :D
ČÍČA : Budeš tam ty, Hany, Bahy apod. vytříbená společnost, tak se asi něco vypije…trochu se bojím kapitána z Jindřichova Hradce…

12, A na závěr, řekni kdybys byl osloven s další spoluprácí s rukama, šel by jsi do toho ?
BAHY : Neváhal bych ani chvilku,doufám že tohle nebyla naše poslední spolupráce
ČÍČA : Šel bych znovu a rád! Máme v plánu něco většího postavit, tak bych chtěl s klukama během roku zase něco natočil. Uvidíme, jestli budou mít čas, když ted budou slavní…

13, Tak jim hezky poděkuj, pusť své moudro  na závěr a zamávej.
BAHY : Díky moc všem co se do spolupráce pustili,všem co pomáhali a podpořili,ale především klukům že to takhle vyhecli a všechno zrealizovali,jsem moc rád,že jsem mohl být součástí tohoto projektu! už se nemůžu dočkat premiéry! a samozřejmě taky díky za podporu firmám Meatfly a A-Gang… Peace…
ČÍČA : Díky klucí, bylo to s váma dobré! A super, že jste to dotáhli do zdárného konce! Díky čau a někdy zas…

Tak to je všechno. A související rozhovory byly :
Kuba Říha.
Schwara.
Šárka Dušáková.
Přééma a Démo(n)

a číča galerry :

17 komentářů pod “Dvoj rozhovor s Bahym a Číčou o natáčení s MM”

  1. Tchitcha

    4: Čárys: ty mě teda solíš v tom úvodu…:D

  2. Slečna Š.

    Tchitcha: Rozhovor pěkně pane a úvod je bezva, jak se sluší a patří na legendu ne? chichi…Ale co ty fotky?!?! … Ty opilče hehe ;)

  3. Tchitcha

    Slečna Š: Opilče? tomu nerozumím. Však vidíš, že tam piju vodu…:D

  4. Slečna Š.

    Tchitcha: Hehe pěkně, umíš v tom chodit :))) ;)) Tak na premiéře pane :DD

  5. Tchitcha

    ….taky o vodě paní :D

  6. Čárys

    Si kuř, starej negře : )

  7. Slečna Š.

    Číčo, ale za tu kontaminovanou vodu co ti dali bych je žalovala hehe… ;) :DDDD

  8. Tchitcha

    voda byla nějaká divná, trochu mě sestřelila :D. Ale koukal jsem, že ti taky šmakovala :D

  9. Čárys

    jak jste dopadli, vůbec ?
    :)
    Tuším že asik kvalitně, hehe : )

  10. Slečna Š.

    Pchee prej šmakovala, za celou noc dvě frisca a jeden panáček s tebou, a to jen proto, že jsi na mě strašně dlouho dělal psí očíčka… :DD Já byla hodnáá a v pohodě ;)))

  11. Tchitcha

    to Čárys: dopadlo to jak píšeš, bylo to velmi kvalitní! Až příliš, Šárka hrozně chlastá…:D. Je to násoska :D :D

  12. Slečna Š.

    Jsi drzý čert číčo… :DD :D A pěkná kecka :D

  13. Tchitcha

    to Slečna Š.: takovýhle věci nedělám, to néé :)

  14. Tchitcha

    ano drzí, to možná trochu jsem :D

  15. Čárys

    Mno, my dorazili po děsný střelbě s PH a čtyřlitrem v benzínu v jednu dom.
    Silnice pod sněhem, auto nešlo pod 14Okmh.
    Takže i já jsem rád, že jsem večer přežil bez uhony ! ! !

    :)

  16. vlx

    Carys, ty voe, ty mi davas .. jsem se, jakozto neznalec vasich JC pomeru musel vracet, kdo ze to TA Cica je .. podle toho delaly atp jsem mel za to, ze rodu zenskeho,ale kdyz uz delaly i MM .. no nic, vim, ze se tesis do tepla a srotis anglinu,ale i tak skoda takovych veci na jinak zmakle strance ) Jestli to je doslovny prepis, tak sorry a mlcim )

  17. Čárys

    já chyby lidí, co u mě publikují, obvykle neopravuji – i to je vizitka nich samotných…a v rozhovoru to tak bylo : )

Komentář: