rozhovory – Mára Petelík

mara_petelik-16.jpgDruhej z youngpunksguns – po Koulem přichází na řadu Mára Petelík, kterej se za poslední rok velice vyHilloval, a když mu to sedne, zaletí moc. Další objev letošní sezóny a jeho rozhovor je inside !

Ahoj pane, takže po rozhovoru s Koulem.cz jsi přišel na řadu ty, jako další z mladejch střelců. Takže, u tebe budem chtít stručnou představovačku, já vím že jsi Mára Pekelník…ale dál…
Tak tedy, jsem Marek ,,Mára,, Petelík, je mi už 16let, studuju soukromou střední hotelovou školu, bydlím nedaleko za Prahou, rád sportuju a bavim se životem :)


Takže stejně jako KouleCZ, že jsi se letos hodně vyloupnul a jsi víc než vidět na různejch závodech, a výsledky v nich stojí určitě taky za zmínku. jak jsi se ale vlastně dostal ke kolu ? V kolika jsi začínal ?

Tohle je můj oblíbenej příběh a když na to tak vzpomínám, nikdy bych neřek že se z toho mohlo něco vyklubat. Bylo to tak,že jsem hrál házenou za oddíl TJ Sokol Kobylisy , od mého bydliště to nebylo daleko jen asi 2km po rovině a ke konci do kopce, od táty jsem dostal XC kolo a v létě jsem na tréninky jezdil na něm, cesta domů byla z kopce lesem a to mě bavilo, zkoušel jsem větší a větší rychlosti až jsem jednou nedorazil na trénink a zůstal jezdit v lese… Později jsem začal se streetem, protože nic jiného jsme v Praze neměli a rozvinulo se to až do sjezdu  ;-)

mara_petelik-15.jpg

Kde bydlíš (pokud jsi to už neřekl) a kde jsi vlastně začínal jezdit ? A s kým ?

No teď bydlím ve městečku Odolena Voda, je to mezi Prahou a Kralupama, bydlím tu přesně rok. Než jsme se přistěhovali do ,,odolky,, tak sem bydlel v Praze v Libni v bytě s mámou, kde jsem začínal skákat svoje první schody s partičkou místních skejťáků. Vdobě, kdy jsem byl poprvé na ,,DH,, ve Všenorech tak jsem byl s Honzou ,,Pinďourem,, Pavlasem, jo s nim jsem začínal a jezdíme spolu pořád…

Co bylo tvoje první kolo, kdo ti ho koupil, jaký máš vlastně zázemí, doma, finanční, i materiálový ?

Takže moje první kolo bylo Specialized Hardrock comp. To jsem sebral z garáže tátovi, když jsem jednou jel na cyklisťák a od tý doby jsem si ho nechal (ještě teď když u mě ten rám vidí tak mě obviňuje že sem mu ho ukrad:) )
Jinak mám rodiče rozvedený, jsou bezproblémoví, tolerují mě a plně podporují v tom co dělám i když to není vždy úplně správné. Na závody jezdím jen s tátou jak jste si mnozí všimli a finančně mě zabezpečuje taky on za co MOOOOC děkuju – protože bez toho bych zřejmě asi nikdy ani nezačal a neměl na čem jezdit…

mara_petelik-4.jpg
 
Co závodění. Kdy jsi do toho naskočil co byl tvůj první závod, jak jsi dopadl ? Proč tě vůbec napadlo začít jezdit sjezd ? Inspirace ?

Oukej tak tedy , můj první závod byla Marosana 2007 kde jsem skončil myslím 123tí a byl jsem strašně moc spokojenej. Závod mě bavil moc a od tý doby mám MRSN zabudovanou v hlavě jako nejlepší závod roku plus mé malé výročí:) . Sjezd mě napadl z jednoho jednoduchého důvodu. Moje kolo Specialized hardrock už mělo něco odjěžděno a já jsem začal toužit po novém speciálu P.2 , táta mi slíbil že za hodně luxusní vysvědčení si ho můžu vybrat. V dobu kdy se mělo kupovat zavolal tátovi kamarád , že prodává skvělý kolo a jestli by jsme ho nechtěli, no tak sme po pár telefonátech vyrazili na Orlík, kde mělo proběhnout předání, no a když známej přijel a v autě měl kolo i se zadním pérováním (což mi do tý doby nikdo neřek) měli jsme jasno a koupili ho za cenu podobnou novému speciálu P.2. Postupně jsem sjížděl internet a zjistil co se vlastně na takovém kole dělá a že kousek od tátovýho baráku jsou Všenory, tak jsem začal jezdit tam..:-)


Letos jsi toho najezdil už hodně. Co výsledky ? Kde jsi nejvíc zaletěl ?

No tak pro mě největší úspěch zatím bylo druhé místo letos na ČP na Klínovci, kde jsem loni byl devátý…….to byla moje prví sezona tehdy a taky nejlepší výsledek:) . Jinak nic moc, chtěl bych to hodně vylepšit, rozčiluje mě že k těm závodům přistupuju nějak laxně, i když už od začátku byla ztracená… Příští sezonu bych chtěl abych byl vidět na výsledkový listině na co nejlepší místě vedle Kouleho a udělám pro to snad svoje maximum :-)

mara_petelik-21.jpg

Kde jsi šel nejvíc na držku ? A kde se stala chyba ?

Tak nejvíc na držku heh…..No zatím toho nebylo moc, u nás v Praze v lese jsem šel jednou přes řídítka, tehdy jsem si zlomil ruku, roztrhnul koleno a oba dva rty na šití…z tohohle mě dostal kámoš Štefan kterej pohotově zavolal mámě a ta pro mě dojela, jinak bych to tak lehce neustál, bylo příšerný vedro a já sem málem omdlel, díky. Druhej větší crash byl letos a to zlomená klíční kost, není to nic hrozného ale odstavilo mě to z dosti závodů.


Jaká je tvoje nejoblíbenější trat a proč?

Schladming a Klínovec. Obě dvě jsou dlouhé, těžké s možností kombinování více stop.


Co děláš kromě závodění ? skáčeš ? FR ? nějaký BC vyjížďky ?

Mimo závodů jezdím u nás na pevňáčku Giant. Bydlím na úplný placce tudíž na sjezďáka sednu jen o závodech :) , rád si zaskáču i když to neumím a bojím se toho ale hlavní je když jsem s kámošema a je to sranda, nebráním se jakémukoliv stylu ježdění…

mara_petelik-3.jpg

Co ti říká třeba takovej SlopeStyle. Tady u nás v Jihočeský Republice pořádají klucí KOZZY style – přijedeš třeba příští rok ?

Jde o to, aby se mi to nepletlo s jinýma závodama navíc ty překážky jsou na mě dost veliký ;-)


Jakej máš repertoár triků ? Nejoblíbenější ?

Tak můj nejoblíbenější je whip a table s řídítkama na druhou stranu než normálně, no foot can can taky zvládnu a umim votočit backflip ovšem zatím bohužel jen do molitanu, jinou možnost jsem zatím neměl..

Sleduješ českou, a zahraniční scénu ? Kupuješ časáky, sjíždíš net ? Kdo z mladejch juniorů má podle tebe před sebou zajímavou budoucnost v DH ?
Tak nejvíc před sebou má Koulecz protože ten kluk má prostě neskutečnej talent a je do toho zapálenej to je myslím kombinace, se kterou se to dá daleko dotáhnout !

To bezesporu. Snad mu to vydrží. Co sponzoring- jezdíš za Katmar – musíš si kola kupovat, máš slevy, nebo něco dostáváš ?

Ano, jezdím za Katmar, dostáváme speciální team slevy a některé drobnosti i dostanu, na letošní sezonu jsme dostali i stan od Katmaru a servis mám taky zdarma, za což velice děkuji!

 mara_petelik-2.jpg


Co jsou tvoje cíle, jestli teda nějaký máš, nebo se jen tak bavíš ? Co je v plánu na příští rok ? Kolo, Akce, atd ?

Tady je to složitější :) cíle nemám pevně daný ale samozřejmě jako každý závodník bych chtěl ukořistit co nejlepší umístění na všech závodech. S mým teamriderem Inženýrem by jsme chtěli příští sezonu zkusit startovat na některém závodě světového poháru, jestli nám štěstí bude přát a dopadne to :) . Kolo budu sedlat Ironhorse a do teamu by měli přijít ostatním kola Mondraker.

Co zimní tréning ? Dáš mu něco, vyrazíš někam, budeš snad drtit XC nebo zvedat kila v posilce ?

Tak plán už bych nějakej snad i měl, 10. prosince to bude měsíc po operaci co budu moct jezdit na kole a 25.prosince bych chtěl s Kubajszem vyrazit na jižní pobřeží,uvidíme jak vše dopadne a po návratu posilka, hala , XC , motorka

Monaco – 25 prosinec? Tak to se tam určitě uvidíme :) Co parta, se kterou jezdíš ? Jak to vypadá u vás, a s kým trénuješ, a co na závodech ?

Tak parta je myslím dokonalá, jezdím já, táta – kterej je náš manažer a fotograf zároveň, dál pinďour – ten namaže kolo kdykoli je třeba, Inženýr – jezdí hodně rychle a Koulecz – moc toho nenamluví ;-) . Trénuju převážně sám a když už jedu pojezdit mimo závody je to většinou někam na HT třeba s juniorem teď rádi jezdíme na bikrosky,v zimě s bikeskem do haly a tak podobně :)

 mara_petelik-5.jpg


Co zájmy krom kola – děláš něco ? Nebo jsi dělal dřív ?

Sportů se nebojim,v zimě nejradši freeski, snb a kluski. V létě rád skáču na trampolínách, jezdim rád na motorce, hraju beachvolleyball atp.

Co ta motorka, co máš ? Každej koukám má nějakou motorku, ty voe, ja taky pořídím asi…
Stejně jako kouleho se tě zeptám na to, jak by vypadal tvůj nejhorší den, jakej si umíš představit ? Pěkně od snídaně, až k večeru – povídej.

Probudit se do deštného dne, podívat se na telefon, kde bude SMS od spolužáků jestli mám domácí úkol, ten mít nebudu a budu vědět že je to průšvih. Ve škole je to průšvih, přijedu domů sednu na kolo, jedu se psem a píchnu, vrátim se domů a dostanu seřváno za průšvih ve škole :D . Začnu se učit abych opravil známku, když zazvoní kámoš že má úplně novou motorku ať se jdu projet ale naši mi to nedovolí a totálně zničenej jdu spát.

Ty krávo, tak to je fakt děsnej den ! Muhahaááá. Úplně sem se vyděsil. A smršť jednoslovných odpovědí.

Nej film : edice Saw
Nej DH trať : Mont st. Anne
Nej jídlo : Schnitzel
Největší kokot : vlekaři v Jedlový :D
Nejlepší štyl na kole v ČR : Koulecz
Nej vzor : Samuel Blenkinsop
Nej web : :) 720.cz

Voe, tos nemusel , rozhovor bych vydal i tak, hehe :)
A to by mohlo pro začátek myslím stačit. Děkuji za rozhovor, hodně štěstí a rychlosti do dalšího ježdění, a kdyby ses chtěl s někým rozloučit a zamávat – mávej, luč se, děkuj ted a tady :)



Děkuji za prostor
Tak určitě bych hrozně moc poděkoval rodičům za to co pro mě dělaj, BeachBitch.cz za super oblečení které vozím,  Koulemu za to že s náma bude příští rok jezdit a Prochajdovi, Markétě  tátovi a ostatním za fotky, díky pápá váš Mára…

mara_petelik.jpg

mara_petelik (1).jpg mara_petelik (10).jpg mara_petelik (11).jpg
mara_petelik (12).jpg mara_petelik (13).jpg mara_petelik (14).jpg
mara_petelik (15).jpg mara_petelik (16).jpg mara_petelik (17).jpg
mara_petelik (18).jpg mara_petelik (19).jpg mara_petelik (2).jpg
mara_petelik (20).jpg mara_petelik (21).jpg mara_petelik (22).jpg
mara_petelik (23).jpg mara_petelik (3).jpg mara_petelik (4).jpg
mara_petelik (5).jpg mara_petelik (6).jpg mara_petelik (7).jpg
mara_petelik (8).jpg mara_petelik (9).jpg mara_petelik.jpg

15 komentářů pod “rozhovory – Mára Petelík”

  1. KUbajsz

    démon … vzpomínám na máru, když dostal haro a měl furt hrozně blbý otázky hehe. Dobře ses vyšvih, keep rollin’

  2. dr.zack

    tak ted uz snad jen bobo?

  3. hýbň◊š

    chtěl bych být zpátky mladý, nezkažený chlapec :)

  4. Kaschtan

    to je hrozný jak ty mladý šampóněj :D

  5. Čárys

    4: dr.Zack : Ty jasnovidče !
    4 : Kaschtan : Maj ve vás svoje šampónský vzory, cos čekal, funstormboy :)
    4: Hýbňoš : ty jsi byl někdy nezkažený ?

  6. hýbňoš

    čárys: no asi tak do 3. třídy na základce :)

  7. Kissak

    koukám klucí z Prahy docela válej :-D

  8. LíLa

    Žádný porno fotky, nuda… !:D Ne, dobře on, koukala jsem na něj na MRSNě, drží dobře plnej! :)

  9. dr.zack

    Kissak: presne, konecne to nekdo zjistil…

  10. markéta

    Jojo.. všenory za barákem a Haro :)

  11. vyschlouš belmondák

    fotka žabáka na haru je boží a ta ze špindlu taky . jinak válej a drž

  12. Los tomanos

    Žádná fotka ode mě? Nemám tě rád!

  13. bobo

    Yes, hezky napsaný… :-)

  14. Maverick

    krása

  15. Bery

    sem na tebe pyšná Pekelníku…kráásně si to vylíčil :D

Komentář: