Rok 2015 se 720.CZ

720

Je to tu. Nejklikatelnější článek letošního roku právě přistál právě s jeho koncem.

A jak ten rok vypadal?

Tak první klik dovnitř..

LEDEN

Začínáme s Kájovo Silvestrovským bivakem v Novohradkách na který navazuje letní bikový video od Čáryse z Itálie a po něm se zas přestěhujem na druhej konec světa do Kanady a Maara nám ukáže jak vypadá sjezd z Top of the World pod tři minuty a aby nás zima nesejmula úplně, je tu další video, tetokrát od Chorvatský vody, kde se byl cachtat VLCaK.  A protože zima zatím bílym radovánkám stále nepřeje pouštíme si motivačně zevlácký video od Lose z jeho dovolený a ani VLCaKovo video opět z Itošky. Zima si sice se sněhěm dávala na čas ale světla bylo málo a tak se Tomaass vypravil za východem slunce a já se konečeně byl podívat za sněhem i přes to, že jen na malej kopec. Čárys hodil plány na víkend po kterým hned následovalo pondělní testování snowcsootů, já si zajel na pro mě novou trať s motokárama a i Tomaass si dal první letošní seznámení se sněhem na snowboardu, abysme se podívali na první nesmělé broušení hran – totiž koleček na longboardu a Tomaass nám dal nahlédnout do jeho víkendu po kterým následoval lehký bikový enduro edit od Jonáše.

ÚNOR

Naskočíme do bílé sotpy pozvánkou na závody na Monínci, kterou rozsekávám podzimním editem s Jonášem a Červem, Čárys oznamuje že bude brzy zpět neb mizi do tepla a zatímco Maara rekapitukuje sezonu, tak Jandy píše o bezesněžných australských horách a my lákáme na Monínecký plně zasněžený battle, Tomaass sahá do historie bikování a my konečeně dáváme k dobru report z Moníneckýho SNB/SKi battlu následovaný větším testingem ze Snowscootovýho popojíždění různých výrobců až přecházíme k pozvánce na letošní tradiční sraz topenářů. Video z Magičova výletu na Čézetě po ČéeR se vklínil ještě před video z Moníneckýho SNB/SKI battlu a parádní Rakouskou chodíci zasněženou lokalitu Gjaid Alm a video od tamtéž, následovanou velkou novinkou pro Tomaasse v podání objevení Endůra a zakončením první letošní klobásy od Jonáše.

BŘEZEN

Začnem zvostra promrzlym reportem ze srazu topenářů, abysme následně rozmrzli u videa ze Špičáku a zas se nechali zahrabat do sněhu a Tomaass nás vyhrabal neb prošel laviňákem a další sníh nám do ksichtu vrhnul Keli a to přímo z Pradědu. Já pak tahám z útrob historie foťáku první random shots následované rychlým úprkem na kole přes Prahu a Tomassovo prvním jarním trailem. Rchlý úprk dáme ještě na videu aby klidné jarní vody dál zčeřil svým specifuckým poheldem na Enduro SUPERMEF. Pak zas hrábnem do historie na random shots a Tomaas nám poví co novýho na severu, protože na západě, za velkou vodou se dějou velký věci a Maara popisuje svojí činnost u SKI PATROL ve WHISTLERU a na druhý straně zeměkoule se zas díky Jandymu můžem podívat do Tasmánie a spíš z domova pak jsou další Random shots. Na Istrii si pak jeli zpestřit sezonu Heiníci a Tomaas hlásí konec zimy, kterou jen podtrhuje první jarní grilování v maringotce a březen zakončujem otázkou Co tedy vlastně jezdí Kuba Antoš a reportem z Fór bikes.

DUBEN

I přes končící zimu začneme tenhle měsíc hikem na sněhu ve Francii, aby nám poté Čárys popsal začínající jaro v maringotce a Jonáš nám vpálil další díl klobásy a Maara videem upřesnil svůj rok 2014. Po dlouhý době se zas ozavala Svatka a to rovnou z díry Boží – El Pit a já vypisuju první brigádu na Monínci. Tomaas si pak dá pěknej vejlet se sterjdama a zatímco Lukáš Klement nás vezme na Singl pod Smrk ve skutečně netradičním pojetí, tak na Monínci se jede další brigáda a přibývaj tam dřeva, tak ve Všenorech se zdá být vše při starym a tak vás aspoň zveme na skákací parádu po který následuje jedno SNB Krip video. Čárys nám představuje jeho 5kamarádů  a na Monínci rostou další radosti pro ježdění z kopce. Po delší době se nám taky přihlásí Pól s ježděním a taky Milhaus nám nastíní jaký je spaní venku na Koziči. Ke konci měsíce pak strašíme, že se letos Monínec neotevře a radši vydáváme další video ze zimy a to konkrétně z 4. zevl FR ski party abychom nakonec měsíce vše urovnali a vyjasnili jak to bude na otvíračce Monínce vypadat.

KVĚTEN

 Otevřeli jsme Monínec, abychom hned následně trošku zpřesnili co s kopcem bude dál a Tomaas nás vzal podívat se na čarodky na Rychleby a já si pak zajel takhle při pondělku na skok podívat se na jih za kanaďanem a posnídal ráno na Barrandově. Tomaas nám ukázal Turnovský Alleycat a po jeho namlsání jsme hned vypsali brigádu na novej trail na Monínu, po kterým přišla velká Monínecká výzva  s Názvem King of the Hill a my vám znovu ukázali že na na Monínci je to never ending buildig story a naprosto přesně jsme vám sdělili na videu potřbné info k tomu, aby se z vás mohl stát King of the Hill. Jonáš nám přinesl opět další díl vyuzené závodnické klobásy a Skříp do nás pustil luksusní edit ze zrcadla natočený na Monínu. Pak už jsme si jen zrekapitulovali pátý závod Úl-letu a malinko motivačně napsaný článek o tom, jak by se věci neměli vzdávat. Před koncem měsíce ještě trošku mrknem na zimu a to rovnou do FRancie, s Tomem se pak proběhnem se psem a JR. se stane prvním KINGem na Monínci a my konečeně můžeme Monínec prohlásit pro letošek za dokončenej.

ČERVEN

Začenem upoutávkou na otíračku Monínce aby nám následně Boží děcka oznámili příchod jara a my si poté konečeně otestovali Moníneckej novej trail na vlastní gumy a Kuba Antoš nás vzal hledat bubáka pod vodu a Jonáš ukázal další díl svojí vytuněný klobásy a my tak zažehnali alespoň částečně smutek z toho že Čárys zase zmizí k vodě ale hned si zas zvedli náladu prvním  dílem z vyprávění od Jess Sárošky a její cesty do Kanady a nebo pohým výletem s batohem na zádech za nádhernýma východama slunce od Kájy. Jess ale hned zas o sobě dává vědět svým prvním a hend i druhým dnem ve Vanu po kterém nám Tomaas dává k dobru svoje pohodově laděný video z bikování a my oznámili společeně s areálem opravdu oficiální otvíračku novýho trailu a Jess se rozloučila s Vancouverem a následně na to přecestovala do Whistleru a popsala i další den v týhle lokalitě. Nabitej měsíc pak pokračoval pozvánkou na Downtown v Rakovníku a Jess psala o dalším dnu ve Whistleru a Tomaas popsal pocity z posledního 3DH cupu. Hornet nás pak protáhne po Brdech a Skříp do nás na konci pustí velký pushovací video z netradičního pojetí XC.

ČERVENEC

Stačí se koukat klem se a zjistíš, že bikeři jsou všude a to nejen na ČP DH kterej nám zas ale moc hezky popsala Šárka. Studentským pojetím potápění a konečně v těch nekonečných vedrech pokračujeme k Losovo videu o vedru a já vydávám první z kontroverzních noticek o tom, že natáčíme s Jonášem edit, když naproti tomu tu přistane článek o netradičním výjezdu dvou vozíčkářů na Poledník od Michala Kosíka a Schwara se stává druhým KINGem na Monínci a zatímco si MadMossáci užívají v Leogangu, tak 720 začíná poletovat i vzduchem a tak to hned jedem vyzkoušet na Špičák po kterým zjišťuju, co mě vlastně žene a co mě brzdí a hned se na těch mnoho nepodařených pokusů podíváme i na videu a měsíc zakončíme rozloučením s Havrošem s jeho působením v Horsefeathers.

SRPEN

Nejdřív se zajedem podívat na odpoledne do Rakovníka abych si následně hezky uvědomil jak pěkný je takový poaktivituvý tupo a pustili jsme si video z výstupu – pardon výjezdu Michala a jeho kámoše na Poledník a mrkli se jak taky může vypadat promo, který se točí pro Moníneckej areál, nebo další díl Jonášovo projektu Sausage and Mustard a Šárka nás vzala na pořádný skok ještě před pojetím toho, že prach jsi a v prach se obrátíš, tedy pokud jsi klopenka na Monínci, ale pokud jsi moderní pjůrEndurák nemusíš mít z ničeho strach a nerozhází tě ani článek od Šárky, který srovnává Leogang a Saalbach a už vůbec z toho že je člověk vyřízenej, ale pozor bys měl dávat určitě pokud jde o srovnání Singltreku pod Smrkem a Rychlebských stezek.

ZÁŘÍ

Je konec prázdnin a tak je třeba to rozseknout stylově – třba návštěvou Islandu a nebo se možná ještě vrátit kousek zpátky na Rychleby ve videu, protže když jste zavřený doma není to tak pěkný jako třeba Party na Drveniku, nebo nedej bože když si hrábnete na dno v podobě Beskydský sedmičky nedejbože při Illegal racu v Teplicích. Kde pak už v září ale člověk nemůže chybět je ale závod na Rychlebách případně případně pak při sledování dalšího dílu Sausage od Jonáše, nebo prvního dílu vyprávění z Norska od Káji a už vůbec si nikdo nemůže nechat ujít peckovou životní cestu Maary z Klánovic, při jeho cestě k Bikepatrole ve Whistleru. Sezona se v září sice chýlí ke konci, ale tím více je třeba stihnout ještě třeba sjezd ze strmého vrchu v Chýnově a hlavně nesmí chybět první vlaštovky o Moníneckým chainlesu.

ŘÍJEN

Vzhledem k tomuhle měsíci se není čemu divit, že začalo foukat a tak každý den není posvícení ale vše spraví plágo na Monínecký závody a trošku tý 5ti metrový motivace než zabřednem co je to slovo Loam vlastně zač a jestli není lepší se jít klouzat kolem baráku a nebo na Marosaně, když už je ten Moníneckej chainless tak blízko, že se vydává last info, protže pak už je tu neskutečnej závod sezony, kterej prověřil naše schopnosti a tak se vylejváme do reportu s Vlčákem při Chainlessu  a Whip contestu a mačkáme najednou slzu při galérce od Kena po který totiž náslduje pojednání o tom, co se může odehrávat, když přijde u Šárky úraz a na druho strnu jak to vypadá když se drží plnej na MMČR v motokrose nebo při zavíračce Špičáku a i v její galerce.

LISTOPAD

Ani v tomhle měsící se Jonáš nenudil a tak shlídneme hned další díl klobásy za minulý mesíc a pokračujem výchovou mláďat za chalupou a hrubým editem v podobě 100vteřin na goučku na kole ale trochu taky povoníme pod nos spáleným benzínem při MX v Chlístově v textu i na videu a já se sebou zas trochu vyběhnu ve Francii abysme se podívali do Rakouska a letní roadtripy Pedra Niky a já si zopakoval jak jsou některé ranní rutiny příjemné, zatímco se na Monínci ničí dřevo za dřevem.

PROSINEC

Zima se zatím nehlásí a tak si třba Koli popobíhá po kopcích a já kroutím hlavou nad pražskýma lokalitama, kde se stále dá parádně bikovat a malinko si u toho pocestuju časem, když se vydám v sobotu do Úterý a tam si střihnem s Jonášem Nedvědem jedem mini MX edit v baheních lázních po kterým už následuje velký klobásový finále toho roku od Jonáše Stehlíka a moje zjištění, kdo že je ten největší protivník a vše nám pěkně završí Los se svým pojetím Vánoc a Čárys projížďkou po svých domovským luzích a hájích na JČR.

 

Pro mě osobně to byl zas další rok napranej zážitkama, který jen tak nezůstanou zapomenutý a to nejen díky tomu, že část z nich tady do vás peru ať už já, nebo řada dalších našich přispěvovatelů, kterým patří obrovský dík za to, že právě v době největšího hladu mě najednou na mailu přistane článek, kterej nejen zaplní mezeru v mojí otázce, cože to zítra vadám, ale zase mě ukáže, co kde lidi dělaj a tak nejen moje ale i jejich zážitky můžeme šířit dál a ukládat si tak v paměti, že máme vlastně celkem fain život, kterej si sami dokážeme tvořit.

Jasně, těch facebukovejch příspěvků je denně taky mraky, ale jejich výpovědní hodnota je pro mě veskrze nulová.

A tak i přes to, že tu už nemáme takovou čtenost jako v době největší slávy, i v dalším roce mě bude bavit psát články, editovat fotky i videa a i vám všem vydávat, když se budete chtít s ostatníma podělit..

Takže díky za podporu a držte plnej i další rok!

 

-a-

9 komentářů pod “Rok 2015 se 720.CZ”

  1. Čárys

    NAPROSTO NEMÁ CHYBU.
    Děkuju všem přispěvovatelum, kamarádům, i vám, co jste s námi četli články a sdíleli tu radost a jedno z jakékoliv formy činnosti.

    Děkujeme, velice.
    Na letošek chystám velkou přestavbu 720.cz – dostane nové sekce, nové autory, starej kabát…ale bude stále o nás – vás, a o našich akcích.

    DĚKUJEME MOC ZA PŘÍSPĚVKY.

    a nejvíc, ANDY, tobě.
    Že to dáváš celé do kupy, kamaráde.
    Nemám slov.
    Když se podívám na tu tunu příspěvků, vidím….neuvěřitelný kus práce.
    DĚKUJI.

    Martin Čárys, otec zakladatel. : )

  2. Duchna

    Koukám, že letos jsem se se svojí slohovkou o Illegálu do celoročního přehledu neprobojoval. Tož uvidíme příští rok.

  3. Martin Čárys

    Cože ?! Jak je toto možné ? : )
    Andy, prosím napravit ! : )
    Martin

  4. Andy

    Duchna – myslíš ten Illegal o kterým píšu cca v půlce září, nebo ještě nějakej jinej?!?

  5. Duchna

    Andy: takže příště si nasadím silnější brejle…ale mělo to i pozitivní efekt, zařekl jsem se že příště musím dát na 720cet víc než jen jeden článek.

  6. Andy

    Super! :)

  7. tomaass

    Hele tak třeba letos jsme šli na východ slunce klasicky v Krkonoších, já si otevřel starej report a věděl jsem, že tam najdu časy výstupu, abych to zas dobře naplánoval a nemrzli jsme nahoře nakopci.

    Je to prostě dobrý!

    Doufám, že vám příští rok zas něčím přispěju, minimálně jako tenhle.

    Díky ;-)

  8. Marty

    Já se letos taky inspiroval tvým starým článkem o východu slunce i s časama, já blbec..bohužel o 3 týdny dýl…ještě ted mi je zima z toho čekání než ta koule vyjde :D

  9. tomaass

    Marty: dobře Ty! :-D

Komentář: